Een zonnige dag in Florence.

door Ron

Wilde vanmorgen eigenlijk eerst naar Pisa gaan. Door de weersverwachting toch maar besloten Florence verder te ontdekken. Morgen namelijk regen hier. Maar goed die voorspellingen veranderen ook elke tien minuten. Om half tien stond ik bijĀ S. Maria del Fiore. Zodat ik om tien uur meteen naar binnen kon. Eerst een kaartje gekocht. Bleek trouwens dat de entree van de kerk gratis was. Ach, kan met dat kaartje ook nog andere dingen bezichtigen. Was vijftien euro geen bedrag waar ik niet overheen kom. Moet wel zeggen dat ik de kerk niet echt bijzonder vond van binnen. Wat mij betreft, prima te skippen.

Had het kaartje in ieder geval al nodig om de funderingen van de kerk onder de S. Maria del Fiore te bezoeken. Zo doe je dat een kerk op een andere kerk bouwen.

De toren had ik al eens met Pim bezocht. Wat een hel al die trappen. Die laat ik aan mij voorbij gaan. De Dome mag ik met dit kaartje ook in. Zelfde verhaal, veel trappen. Gereserveerd voor morgen om vijf uur. Zie wel of ik ga. Wordt al ellendig als ik aan de klim denk. šŸ˜€ Aangezien het fris was toen ik de deur uitging wel even mijn jas aangedaan. Na mijn kerkelijke bezoek meteen weer het appartement ingegooid.

 

Annunziata

Volgende stop was de kerk vanĀ Annunziata, best wel kitsch van binnen. Ook wel weer mooi. Ik weet niet zo goed wat ik er van moet vinden. Heb David aan mij voorbij laten gaan. Hij is wel lief, maar zei vorige keer dat ik hem met Pim zag niks. Verwacht er nu dus ook weinig van. Maar zonder dollen had het beeld al gezien.

 

Basilica diĀ Santa Croce

Door geslenterd zonder een bewust doel. Uiteindelijk uit gekomen bijĀ Basilica diĀ Santa Croce. Twijfelde of ik naar binnen wilde. Acht Euro. Niet schokkend, maar weer een kerk. Toch gedaan. Deze kerk was zeker de moeite waard.

Ook ligt Michelangelo hier begraven.

Vooral heen gaan als je in Florence bent.

 

Ponte Vecchio

Zoals beloofd gaf ik de Ponte Vecchio de beloofde herkansing. Staat er nu een stuk fleuriger op. Toen wist ik het even niet meer. Had al zoveel gedaan.

 

straatartiest & uitzicht

Uiteindelijk vond ik iets over een straatartiest die iets met straatborden doet. Daar moest ik maar eens een kijkje nemen. Zo leuk. Hij plakt in de wijk waar zijn atelier zit stickers over verkeersborden. Nog steeds duidelijk herkenbaar, maar dan met een kleine twist. Voor de koelkast een koelkastmagneet/bieropener gekocht, handig toch! Vanaf daar een parkje ingelopen om aan de andere kant een trap omhoog tegen te komen. Tja, omhoog dan maar.

Omg, wat een geweldig uitzicht over de stad had ik ineens. Zo leuk als je ineens verrast wordt.

 

……..

Langzaam aan terug gelopen naar deĀ S. Maria del Fiore om mijn kaartje te gebruiken om de Battistero in te gaan. Toegang geweigerd. Moe van het lopen heb ik het daar maar even bij gelaten. Terug in het appartement mijn schoenen uit geschopt en mijzelf op bed laten vallen. Nog geen seconde daarna kwam er een berichtje binnen.

De vrouw met wie ik een kookafspraak had in Rome zei af.Ā  Waarop ik wel even terug reageerde dat ik het niet zo netjes vond omdat een paar dagen van te voren te doen. Zeker aangezien ik een maand geleden een mailtje had gestuurd. Waar zij dus nooit op had gereageerd. Kreeg als reactie dat ze veel mail had en mijne dus blijkbaar niet had gelezen. Ik zei haar op mijn beurt dat als je een service verleend zoals samen koken dat je dit eigenlijk niet kan maken om mail gewoon niet te lezen.Ā Ik zeurde en moest maar blij zijn dat ik mijn geld terug kreeg. Gezegd dat ik blij was dat ik niet langer een afspraak had met zo’n onaardig persoon. Maar goed is gewoon een een …wijf.

 

Battistero

Eenmaal buiten weer naar deĀ BattisteroĀ  gegaan en uiteindelijk iemand gevonden die mij door het poortje liet. Verwachtte er niet heel veel van om eerlijk te zijn. Het plafond is werkelijk waar prachtig. Blij dat ik geweest ben. Ook n og even het museum bezocht dat er vlakbij zit. Alles zal ik uit dat kaart je halen. šŸ˜‰ Afgesloten met bieren op een terras gevolgd door hoe kan het ook anders, eten.

Moet zeggen ik ben bekaf nu. Welterusten.

 

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.