Zoveel te doen in Valencia. De perfecte stedentrip.

door Ron
Zoveel te doen in Valencia. De perfecte stedentrip

Also available in: English

Wat te doen in Valencia

Ik heb ontzettend genoten van deze stad en er was meer dan genoeg te doen in Valencia. Ook is deze stad heel goed per voet te doen, het centrum is niet enorm groot en dat is heerlijk. Naar mijn menig is het een geweldige plaats om heen te gaan voor een stedentrip. Misschien dat je na het lezen van deze post Valencia ook aan je verlanglijstje toevoegd. De stad is behoorlijk vlak en dat maakt het dan natuurlijk weer uitermate geschikt om er te gaan fietsen.

 

Heerlijk een stukje fietsen

doen in Valencia, lekker een stuk fietsen.

Er zijn meer dan genoeg fietsverhuurzaken te vinden. Je kunt ook gebruik maken van de stadsfietsen van Valenbisi maar je moet je hier wel voor aanmelden en dat maakt het dan wel weer omslachtig. Persoonlijk zou ik gewoon voor een fietsverhuurzaak gaan. Klik op de link voor meer informatie over Valenbisi.

Het grootste park van de stad Jardín del Turia is een perfecte plek om te fietsen. Het 8 kilometer lange park ligt in een oude rivierbedding. De rivier werd omgelegd naar de rand van de stad na een zware overstroming in 1957. De gemeente wilde er eerst een autoweg van maken. De inwoners van Valentia hebben jaren gestreden om dit te voorkomen en uiteindelijk ging de gemeente in jaren 80 overstag en ontstond Jardín del Turia.

Bezoek de highlights van de stad per fiets of rijdt zoals ik deed de stad uit langs het strand en geniet van de rust. Kortom ga een dagje fietsen in Valencia. Natuurlijk is er nog veel meer te doen in Valencia.

 

Stad van kunst en wetenschap

Stad van kunst en wetenschap

De stad van kunst en wetenschap is een groot plein gelegen in Jardín del Turia. Hier vind je het operahuis en cultureel centrum van Valencia (Palau de les Arts Reina Sofía). De eerste opera in dit prachtige gebouw werd in 2005 opgevoerd. Aan de andere kant van het plein vind je het wetenschapsmuseum Príncipe Felipe. Het museum heeft als motto “Verboden niet aan te raken”. Je vind er interactieve tentoonstellingen over wetenschap en technologie. Een klein stukje verder vind je Oceanogràfic, het grootste aquarium van Europa met zeven verschillende ruimtes en 500 verschillende diersoorten. Mocht je liever andere dieren zien dat kan ook aan de andere kant van het 8 kilometer lange park in Bioparc Valenci.

Genoeg te doen in de stad van kunst en wetenschap, je kunt er met gemak een dag mee vullen. Zelfs als je er niet naar binnen gaat zijn de gebouwen een bezoekje waard, ze zijn prachtig. Mocht je er uitgekeken zijn, je bent al in het park. Perfect om even te relaxen.

 

Mercado central (centrale markt)

De markt werd op 23 januari 1928 door Koning Alfonso XII geopend. De markt heeft plek voor 959 kraampjes, dat geeft dus al aan hoe groot deze binnenmarkt is. Het gebouw zelf is gemaakt van ijzer, keramiek en glas. Het hoogste punt is 30 meter en als je aan de buitenkant goed kijkt naar het dak moet er ergens een groene papegaai te zien zijn. Zelfs niet gezien maar het schijnt zo te zijn. Je kunt hier alles van alles krijgen zoals, prachtige hammen, vis, kruiden, groenten, brood en heerlijke lekkernijen. Zou er zeker een bezoekje aan wagen al is het alleen maar om er even doorheen te lopen. De markt is geopend van maandag tot en met zaterdag van 07:00 tot 15:00.

 

Het stadhuis

Doen in valencia, een bezoek brengen aan het stadhuis.

Het stadhuis is gebouwd in verschillende stijlen en is een belangrijk monument in Valencia. Het stadhuis ligt aan een groot plein met fontijnen en ook vind je op het plein een toeristeninformatie. In het stadhuis vindt je naast de overheid een historisch museum waar je meer te weten kunt komen over de geschiedenis van Valencia. Vlakbij het stadhuis bevind zich treinstation noord wat een fraai gebouw is om te zien. Naast het station vind je Museo Taurino een museum gevestigd in een arena. Zoals je misschien al kunt raden is het een museum over stierengevechten. Hier kun je meer te weten komen over deze sport, die voor velen onbegrijpelijk is, inclusief mijzelf. Desondanks is het tot Spaans cultureel erfgoed uitgeroepen in 2013. Ook kan je de binnenring bezoeken.

 

Plaza de la Reina

Doen in valencia, de heilige graal bezichtigen

Plaza de la Reina betekent “plein van de koningin”. Het plein is opgedragen aan koning AlfonsoXIII en zijn vrouw María de las Mercedes de Orleans toen zij trouwden op 23 januari 1978. Op het plein zijn vele gezellige barretjes en restaurantjes te vinden. Ongetwijfeld dat er iets tussen zit wat je zal bevallen.

Aan het plein grenst de Kathedraal van Valencia gebouwd tussen 1262 en 1356 in romaanse-, gotische- en barok-stijl. Voordat de Kathedraal gebouwd werd, stond er een moskee. De kathedraal is opgedragen aan de heilige maagd Maria. Naast kunstschatten zoals schilderijen van Francisco Goya is de Kathedraal van Valencia vooral bekend als bewaarplaats van de heilige graal. Deze kelk bevind zich daar sinds de 15e eeuw en viel in 1785 kapot. Uiteraard is hij nadien gerestaureerd.

Mocht je gebruik willen maken van de toeristenbus deze vertrekt ook vanaf dit plein. Er zijn drie verschillende routes, de historische, de maritieme en de Albufera route.

 

lekker naar het strand

Doen in valencia, naar het strand toe

Mocht je al die cultuur even helemaal zat zijn en je wilt gewoon even lekker zonnen en zwemmen ook dat kan je doen in Valencia. Het strand is vlakbij en je kunt er gemakkelijk heen fietsen. Tevens kan je dan heen en terug meteen even lekker uitwaaien. Wat ook handig is als je met de fiets gaat is dat je gemakkelijk een lekker rustig gedeelte van het strand kunt opzoeken. Geen zin om te fietsen neem dan het openbaar vervoer: Bus: 1, 2, 19, 31, of 32.

 

 

Eten is altijd goed

Doen in valencia, Mercat de Colón

Wat ik ook zeker zou doen is heerlijk eten, qua eten kom je absoluut aan je trekken in Valencia. Er zijn namelijk veel leuke restaurantjes te vinden. Wat ik zelf een mooie plek vind is Mercat de Colón. Een oude markt die in 2003 na restauratie niet langer als traditionele markt verder ging maar nu plek biedt aan verschillende restaurantjes en barretjes verdeeld over twee verdiepingen.

Mocht je toevallig de mazzel hebben om er te zijn tijdens “De tapas con Turia en Valencia” (duurt 10 dagen 1x per jaar) dan krijg je bij de vele aangesloten restaurantjes voor €3,- een flesje bier en twee tapas. Deelnemende restaurants en de toeristeninformatie hebben normaal gesproken een boekje liggen dat je mee kunt nemen met daarin alle deelnemende restaurants en wat ze serveren tijdens de tapastour. Superleuk om op die manier de vele verschillende restaurantje te kunnen uitproberen en omdat je van hot naar her loopt, tenminste dat deed ik zie je ook nog veel van de stad.

Doen in Valencia, De tapas con Turia en Valencia

Heb even voor een oude reclame foto gekozen van 2015 want daar staan ook tapas op 🙂 Zoals je ziet wordt het gesponsord door Turia bier. Groot voordeel daarvan is natuurlijk dat het lekker goedkoop is. check deze website regelmatig volgend voorjaar om te zien wanneer “De tapas con Turia” plaats vindt.

Naar mijn mening is een stedentrip zeker een aanrader want er is meer dan voldoende te doen in Valencia. Mocht je gaan geniet ervan.

 

 

 

Weleens in Valencia geweest? Nog tips voor mensen wat ze nog meer zouden kunnen doen in Valencia? Laat het mij weten in de reacties en/of deel deze post op social media.

 

2 reacties

Wannderful 28/07/2017 - 10:03 pm

Valencia is geweldig! En het park in de rivierbedding is uniek!

Reply
Ron 28/07/2017 - 10:17 pm

Het park is echt fantastisch inderdaad! Heerlijk om doorheen te fietsen.

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.