Yoghurtijs Piña colada maar dan zonder alcohol.

door Ron
Yoghurtijs Piña colada

Also available in: English

Piña colada is zo ontzettend lekker vooral de non virgin natuurlijk 😉 maar in mijn ijs wilde ik geen drank. Mijn man is gek op dit drankje.  We hebben tevens super leuke herinneringen aan een voetbalwedstrijd tijdens het wereldkampioenschap in 2006. Nederland tegen Servië en Montenegro keken wij in een super klein kroegje in Venetië. Heb wel even opgezocht tegen wie het was, dat wist ik namelijk echt niet meer, aangezien het op 11 juni 2006 was. Tijdens de wedstrijd vloeide de Piña colada rijkelijk. Daar kwam de inspiratie voor dit ijsje dus vandaan.


Yoghurtijs Piña colada

  Personen: 4         Voorbereidingstijd: 5 minuten         blendertijd: 4 minuten         vriestijd: 2 uur
 

Ingrediënten:

  • 250 gram volle Griekse yoghurt
  • 250 gram ananas uit de diepvries
  • 4 eetlepels suiker
  • 250 ml kokosmelk

Garnering:

  • verse kokos stukjes
  • verse ananas

Yoghurtijs Piña colada


Bereiding yoghurtijs Piña colada:

Het enige wat je nodig hebt is een keukenmachine of een blender.  Doe de bevroren ananas samen met de suiker, Griekse yoghurt en de kokosmelk in de blender. Draai tot het een gladde massa is, zet de blender uit. Proef je ijs en voeg eventueel extra suiker toe.

Giet het ijs in een bakje en zet deze in de vriezer om hem wat extra op te stijven. Roer wel af en toe om. Mocht je een ijsmachine hebben kun je deze natuurlijk ook hiervoor gebruiken. Ik heb het tien minuten gedraaid in de ijsmachine. Was ongeveer net zo zacht als softijs. Wat overigens wat mij betreft de beste dikte is voor dit ijs.

Ook erg lekker om er wat fijn gesneden stukjes verse ananas doorheen te roeren voordat je het gaat eten. Garneer met wat stukjes kokos.

Eet smakelijk.

 

 

 

Ook eens een andere smaak proberen?

 

Wat voor cocktail zou jij graag in ijsvorm zien? Laat het mij hieronder weten. Misschien leuk om dit cocktail ijsje met je vrienden en familie te delen.

 

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.