Yoghurtijs met blauwe bessen en walnoten

door Ron
Yoghurtijs met blauwe bessen

Also available in: English

Yoghurtijs met blauwe bessen is perfect om even te afkoelen op een warme zomerdag. Ik ben gek op blauwe bessen en vind de kleine bite in het ijs door de stukjes walnoot heerlijk. Zelf vind ik het lekker als het ijs ongeveer zo dik is als softijs. Zeker omdat je er dan vlak voordat je het gaat eten nog wat blauwe bessen doorheen kunt roeren. Ter decoratie wat walnootstukjes erover. Het ijs zelf is fris van smaak en voor de verandering niet een enorme dikmaker.


Yoghurtijs met blauwe bessen en walnoten

  Personen: 3-4         Voorbereidingstijd: 15 minuten         blendertijd: 3 minuten         vriestijd: 2 uur
 

Ingrediënten:

  • 350 gram volle Griekse yoghurt
  • 250 gram blauwe bessen uit de diepvries
  • 3 eetlepels honing
  • 40 gram walnoten in kleine stukjes

Garnering:

  • walnoten
  • verse blauwe bessen

Yoghurtijs met blauwe bessen


Bereiding yoghurtijs met blauwe bessen en walnoten:

Het enige wat je nodig hebt is een keukenmachine of een blender.  Doe de bevroren blauwe bessen samen met de honing en de Griekse yoghurt in de blender. Draai totdat het een gladde massa is, zet de blender uit. Proef je ijs en voeg eventueel extra honing toe.

Giet het ijs in een bakje, doe de fijngemaakte walnoten erbij en roer alles goed door. Zet het ijs in de vriezer om het wat extra op te stijven. Roer wel af en toe even om. Mocht je een ijsmachine hebben kan je deze natuurlijk ook hiervoor gebruiken. Ik heb hem tien minuten gedraaid in de ijsmachine. Was ongeveer net zo zacht als softijs.

Als je ijs er zacht genoeg voor is roer er dan nog wat extra verse blauwe bessen door voordat je het gaat eten. Garneer met walnoten en blauwe bessen.

Eet smakelijk.

 

 

 

Ook eens een andere smaak proberen?

 

Wat zou jijzelf er nog meer doorheen doen? Laat het mij hieronder weten. Misschien leuk om dit verfrissende recept met je vrienden en familie te delen.

 

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.