Wie wil er nou niet met zo’n lift in Tokio?

door Ron

Na een goede nachtrust ben ik mijn dag begonnen in een Arcade. Dat is niet iets wat nog hip and happening is in Nederland maar hier is het nog springlevend. Het druilerige weer was er perfect voor. Natuurlijk ga je dan niet naar een standaard arcade maar naar eentje die bijzonder is. Zo belande ik vandaag bij Anata No Warehouse het gebouw met meerdere verdiepingen heeft van binnen en buiten het vergane uiterlijk van Hong Kong’s Kowloon Walled City. Daar winnen ze natuurlijk al meteen punten mee voor creativiteit.

Echt heel gaaf gedaan van binnen. Zeker de moeite waard om een kijkje te nemen.

Ziet er gezellig uit toch!

Natuurlijk kan je er ook met van die hapdingen proberen een prijs te grijpen. Wat mij 600 Yen later nog steeds niet was gelukt. Heb het er maar bij gelaten.

Aangezien dansen niet zo mijn ding is heb ik dat maar aan iemand anders over gelaten. Hij was behoorlijk fanatiek.

Even gedacht een poging te wagen aan Pachinko een Japans gokspel maar was te ingewikkeld voor mij. Hahah. Daarbij kwam ook nog dat het geluid zo hard stond dat mijn trommelvliezen er sowieso al tegen waren dat ik aan zo’n kast zou gaan zitten.

Het thema is zelfs tot in de toiletten doorgetrokken!

Na al het Arcade plezier vandaag en een heerlijke lunch ben ik verder gegaan naar Todoroki Valley een mooi park. De zon liet het helaas nog steeds afweten, de regen gelukkig ook. Heerlijk wandelen in de natuur. Ik waande mij voor korte duur niet meer in Tokio. Mooi hoor zo’n kleine vallei in deze enorme stad. Heerlijk rustig ook dankzij deze grauwe dag. Heerlijk!

Leuk huis zo met die lelijke eend erbij.

Na al die verademende rust was ik wel weer toe aan de hectiek van de stad. De perfecte plek hiervoor is natuurlijk Shibuya Crossing. Vanuit het station de kruising overgestoken en de Starbucks in gedoken voor een Cappuccino.

Nog wat naar de overstekende mensen gekeken voordat ik mijzelf weer bij hen voegde om via het beeld van Hachiko. Deze super trouwe hond bleef 9 jaar lang wachten op zijn baasje terugkeer bij Shibuya Station na zijn dood. Toen Hachiko overleed werd dit standbeeld geplaatst. Ik vind het een zielig verhaal, snik. Gelukkig had Hachiko wat gezelschap van enkele jonge katjes vandaag.

Het was een grijze en frisse dag maar ik heb er van genoten.

 

4 reacties

Marieke Balsters 10/05/2018 - 10:36 am

Hoi Ron, je reis is weer begonnen!
Leuk om je verslagen weer te lezen. Die drukte op het zebrapad haha!
Geniet van alles wat je nog gaat doen en blijf schrijven voor ons ???

Reply
Ron 11/05/2018 - 3:33 pm

Ik blijf zeker genieten en schrijven!

Reply
Marieke Balsters 10/05/2018 - 10:38 am

Ik heb de film over hachiko gezien ?

Reply
Ron 11/05/2018 - 3:33 pm

Ja zielig hè die arme hond. 🙁

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.