Waarheen op vakantie? dat was de vraag, het is … geworden

door Ron

Also available in: English

Waarheen op vakantie is een vraag die vele mensen zich stellen. Mijn eerste keuze mijn laatste keuze en alles er tussen in vind je hieronder. Kiezen is namelijk niet altijd makkelijk. Vorig jaar wist ik het gewoon, Japan. Dat was het land waar ik heen wilde. Dit jaar daarentegen bleek niet zo duidelijk te zijn voor mij. Uiteindelijk kom je toch tot een beslissing en laten we wel zijn, het kiezen van je vakantiebestemming is uiteindelijk een luxe probleem. Het was dan ook geen straf om door de verschillende bestemming heen te gaan in mijn hoofd. 

 

Waarheen op vakantie? Noorwegen misschien?

Waarheen op vakantie?

Dit jaar was ik van plan naar Noorwegen te gaan in Juni. Was tevens poging nummer twee om het land van de Fjörden en ongerepte natuur te bezoeken. De eerste keer was twee jaar geleden maar door slechte planning was ik te laat met het boeken van de treinen die ik nodig had om af te reizen naar de Lofoten. Besloot het toen te laten voor wat het was en richting Spanje te gaan. Nu twee jaar later is het wederom mis gegaan. Goede planning maar door factoren in het leven heb ik er dit keer weer vanaf moeten zien. Je weet wat ze zeggen driemaal is scheepsrecht. Wie weet wellicht beland ik er volgend jaar wel. 

 

Of liever Zuid Korea?

Waarheen op vakantie?Maar goed waarheen zou ik nu dan afreizen voor drie weken. Mijn eerst gedachte was Zuid Korea. De grootste trekpleister is Seoul natuurlijk. Maar ook prachtige natuur. Op de één of andere manier had ik niet zo’n zin in Zuid Korea. Achteraf gezien een goede keuze met de spanningen rondom Noord Korea. Ben er dan ook niet rouwig om. Mijn man al helemaal niet, had mij niet eens laten gaan denk ik.  😉 

 

Taiwan, is een keer wat anders.

Waarheen op vakantie?Na Zuid Korea afgeschreven te hebben kwam ik uit bij Taiwan. Een land (al zijn daar de meningen natuurlijk over verdeeld, volgens China een afvallige provincie) ongeveer net zo groot als Nederland. Een goede treinverbinding het hele eiland rond, daardoor dus ook makkelijk te bereizen. Op de één of andere manier had ik ongelooflijk veel moeite een goed plan rondom Taiwan als vakantiebestemming te maken. Helaas bood het internet maar beperkt uitkomst omdat het niet een bestemming is waar veel mensen naar toe gaan. Hierdoor zijn er relatief weinig ervaringsdeskundigen te vinden. Dit in vergelijking tot vele andere bestemmingen. Hoewel Taiwan veel dingen heeft om te bezoeken mist het qua cultureel efgoed wel de grote trekpleisters zoals vele andere landen in Azië hebben. Qua natuur valt er wel genoeg te beleven. Ook Taiwan heb ik uiteindelijk gelaten voor wat het was. Hoewel het zeker op mijn verlanglijstje blijft staan. Net zoals….

 

China, rijk aan historische plaatsen.

Waarheen op vakantie?

China heeft natuurlijk een overvloed aan cultureel erfgoed, waarvan natuurlijk de meeste bekende de Chinese muur. Had al een route bedacht om door China te reizen. Te beginnen in Beijing om vervolgens via verschillende steden en/of natuurgebieden af te zakken naar HongKong. Het grote probleem in China is natuurlijk de taal en het gebrek aan Engels. Daar is op zich nog wel overheen te komen. Het is een ontzettend groot land en met de route die ik wilde gaan doen kwam ik al snel tot de conclusie dat drie weken echt te krap zou worden.  Aangezien ik het mijn man niet wil aandoen om een maand te gaan reizen (misschien in de toekomst) verdween ook dit land weer van mijn lijstje. Toen heb ik mij even laten verleiden door… 

 

Canada, ruige natuur en walvissen spotten.

Waarheen op vakantie?

Canada een enorm land met prachtige natuur. Totaal iets anders dan China, Taiwan en Zuid Korea. Hoewel ik erg graag een keer op reis naar Canada zou gaan, een eerdere trip naar Toronto niet meegerekend. Werd Canada het ook niet. Mijn voorkeur is het voorjaar voor Canada in plaats van het najaar. Zo kwam ik weer terug in Europa tijdens de wereldreis in mijn hoofd. Vastbesloten eindelijk een keuze te maken op de vraag. Waarheen op vakantie?

 

Ik dacht zo, Italië.

Waarheen op vakantie?

Ja Italië is het geworden. Waarom ook niet het weer is lekker, rijk aan cultuur, heerlijke eten en het is ook nog eens relatief dichtbij. Zeker als je erheen vliegt. Het is natuurlijk de snelste en makkelijkste manier. Ben er zelf nog niet zo zeker van of ik het vliegtuig instap richting Italië, heerlijk hoor die korte reistijd. Ik overweeg toch echt om gewoon de trein te pakken en op mijn gemak richting mijn bestemming te gaan. Wellicht wel met een nachtrein. Nog nooit gedaan dus dat lijkt mij dan ook wel weer leuk om te doen. Ik dacht zo eind September te vertrekken richting Italië. Maar dat duurt dus nog even. Wat te doen deze zomer? Wellicht wordt het wel eens een keer tijd om wat meer dingen in mijn eigen stad te ontdekken. Het prachtige Amsterdam.

 

Waarheen op vakantie? Welke bestemming heb jij dit jaar gekozen? 

 

4 reacties

Yvonne van der Laan 23/04/2017 - 9:37 pm

In Amsterdam is er vast ook altijd wat nieuw te ontdekken, maar Italië voor net na de zomer klinkt ook als een heel fijn plan. Heb je al een idee van een route? Ik kan Cinque Terre echt aanraden, zo mooi daar! En mij lijkt het heel gaaf om eens echt helemaal naar het zuidelijkste puntje van Italië te gaan! Veel voorbereidingsplezier alvast. 🙂

Reply
Ron 23/04/2017 - 9:45 pm

Nog niet helemaal zeker van mijn route. Had wel gelezen over Cinque Terre inderdaad, daarom het plaatsje La Spezia opgenomen in het reisplan. Wat vind jij een goed aantal dagen om daar te verblijven? Voorbereidingsplezier gaat zeker lukken 🙂

Reply
Yvonne van der Laan 23/04/2017 - 9:53 pm

Ik denk dat je aan 2 tot 3 dagen genoeg hebt, als je een druk schema hebt, maar 4 dagen ook wel prima zou zijn als je meer tijd hebt!

Reply
Ron 23/04/2017 - 11:12 pm

Dank je voor de informatie. Handig om te weten. Waarschijnlijk wordt het twee en een halve dag. 😀 Heb er zin in.

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.