Dag 12 – Waar is mijn Tapasboekje?

door Ron

Dacht half negen á negen uur op te staan, maar helaas werd mijn slaap onderbroken door het geluid van druppelend water op de vloer. Even dacht ik dat het regende buiten, al snel realiseerde ik mij dat het blijkbaar binnen regende. Ja hoor druppels water die van het plafond in de badkamer op de grond vielen. Handdoeken neer gegooid, gaan zitten om even rustig wakker te worden. Na de douche het appartement opgeruimd en de lekkage gemeld. Gelukkig stopte het druppelen. Wel fijn dat ik alles had opgeruimd want ja mijn dwangneurose laat het niet toe dat er wellicht iemand langskomt en het een rommel is. 🙂 Eerste agendapunt was de overdekte markt, ik zal je zeggen ik wil ook zo’n markt bij mij om de hoek. Zoveel vlees, groentes en vis zoveel lekkernijen. Prachtige markt. Daarna wat rond gewandeld her en der gefotografeerd en lekker ergens een cortado gedronken.

Ach wat kan het toch vervelend zijn als je iets kwijt bent. In mijn geval mijn Tapasboekje. Terug gegaan naar het laatste restaurant van gisteren en ja, hij zei hier is je boekje. Eenmaal buiten was het mijn boekje niet zo’n slordig tapasboekje, ik wilde toch een nieuwe. Nou ja voor nu had ik er één. Nog even met mijn wederhelft gebeld, en het reilen en zeilen in Haarlem besproken. Zo ineens kruipt het tegen twaalf uur in de middag en vertrok ik weer naar mijn appartement. De was opgehangen en rond half één tijd voor drie Tapas tentjes die meedoen rondom het appartement. Heerlijk hoor, bij de eerste een vers boekje gescoord, en een enquête gedaan over de Tapastour, aardige Spaanse dame. Kwam haar nadat ik uit de tweede kwam weer tegen we lachten naar elkaar en gingen weer verder met onze eigen bezigheden. Bij de derde kwam ze binnen toen ik er net zat. Kort gepraat en ze ging weer verder. Leuke is aan dit dat je in allemaal leuke lokale tentjes komt waar je anders voorbij zou hobbelen. De eigenaar trok nog even lachend aan de bel toen ik in plaats van drie euro drie euro vijftig betaalde. Leuk tentje. Ondanks dat er geen punten systeem is heb ik er één bedacht vijf van de vijf sterren vanwege de lekkere Tapas en de vrolijke eigenaar.

Zoals altijd weer even terug. Wat te doen, oude gebouwen zijn mooi, maar de botanische tuin is fijn en rustgevend. De tuin was erg fraai en rustig, maar jeetje wat is het warm vandaag. Het beloofde onweer heeft plaats gemaakt voor een zinderende zon. Blij dat droog is, maar iets koeler zou niet erg zijn. Daarna gesuft voor de televisie. Helaas kan de airco niet meer gebruikt worden

Rond half zes richting stad gegaan, met tien min lopen sta je midden in het centrum. Na de eerste tapa eenmaal gehad te hebben smaakte het naar meer. Maar het is niet zomaar doe er nog maar één. Nee als je voor de tour gaat dan moet je flink lopen zeker als je al tentjes heb gehad. Zo ging ik van de één naar de ander. Allemaal heerlijk bij tentje nummer drie het oude boekje aan een paar Belgen gegeven met tekst en uitleg, soms heb ik mijn goede momenten. Tussen alle Tapa’s door ook nog wat gebouwen bekeken dus rustig aan gedaan. Na vier door naar vijf maar ik voelde ineens nattigheid, zit in de dag denk ik. Ja hoor de dop van mijn waterfles los gegaan in mijn tas wat een feest. Gelukkig niks kapot. Bij nummer vijf mijn tas gedroogd zo goed als het ging met een doek. Daarna heerlijk genoten van mijn tapa. Je weet wel biefstuk uit de zee. Kon niet stoppen bij vijf want ja dan zou ik er nu in totaal dertien gedaan hebben. Dus op naar zes en zes werd zeven aangezien ik toch met getallen bezig was waarom niet eindigen met een geluksgetal. Ondertussen ben ik van 18:00 tot 22:00 bezig geweest. Weer een enorm eind gelopen terug richting het appartement. Volgens mij straal ik geen gay vibe meer uit, nu weer iemand die zegt hier een kaartje voor een tittybar ( hoe je het ook schrijft.) uhm nee. Even later eindelijk op mijn mobiel om jullie op de hoogte te brengen.

CARPE DIEM.

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.