Alleen reizen de voordelen en natuurlijk de nadelen

door Ron

De voordelen van alleen reizen, welke zijn het en wat zijn nou eigenlijk de nadelen? Wegen de voordelen eigenlijk wel op tegen de eventuele nadelen? Ik weet wat alleen reizen is, maar heb eerlijk gezegd nooit heel erg stil gestaan bij de voordelen en nadelen die dit met zich meebrengt. Hieronder ga ik dus kijken wat deze zijn en of alleen reizen nou wel zo leuk is als ik doe voorkomen in mijn omgeving. 

 

Voordelen alleen reizen

 

Hier beschrijf ik mijn persoonlijke voordelen, ongetwijfeld dat mening solo reiziger er zo een paar kan bij zetten. Maar voor mij zijn dit de belangrijkste. Maar voel je vrij om in de reacties je eigen favoriete voordelen van alleen reizen te plaatsen of nadelen natuurlijk.

 

 • Hoe heerlijk is het dat je bij niemand verantwoording hoeft af te leggen. Niet dat dit continue gebeurd maar het idee dat er niemand tegen je zal zeggen waarom doe je dit nou? Of zou je dat nu wel doen. Nee gewoon iets gek doen zonder dat iemand die je kent een wenkbrauw optrekt over wat je net hebt gedaan. 
 • Dit is iets wat ik vaak genoeg heb gedaan. Ergens heen gaan voor de ingang staan en vervolgens je schouders ophalen en denken meh geen zin. Nou dan loop je dus gewoon weg. Samen zou het zomaar kunnen dat de ander zegt “ja maar ik wil er wel heen” waarop jij dan waarschijnlijk zegt oké.  
 • Ik ben zelf niet echt een persoon die met nieuwe vrienden van vakantie terug komt. Hoewel ik overigens denk dat dit in de meeste gevallen ook geen stand houdt. Maar het is wel een feit dat je makkelijker en sneller met iemand in gesprek raakt zeker als het een reiziger betreft die ook alleen reist. 

 

HarwichHet werd ineens super gezellig in een kroegje in Harwich tegen alle verwachtingen in.

 

 • Zonder overleg ergens neerstrijken voor een hapje of drankje. Wanneer je maar wilt ongeacht de prijs of het soort eten. Omdat je ook niet aan het praten bent lijk ik mijzelf iets meer te focussen op het eten en er extra van te genieten. Plus ik hou gewoon van eten.
 • Soms besluit je dingen te doen die je wat minder snel zou doen als je samen had gereisd. Zoals bijvoorbeeld eten bij een lokale familie thuis.
 • Je reis plan maken. Fantastisch, precies uitzoeken wat jij wilt doen, geen overleg en geen maar ik wil zo graag. Alles zoals jij het wilt, wat een heerlijk gevoel. 
 • Je leert jezelf beter kennen, krijgt meer zelfvertrouwen en ziet in dat je meer kunt dan je denkt. Dat is toch wel iets wat ik als een enorm pluspunt beschouw. 

 

 

Nadelen van alleen reizen

 

Natuurlijk zijn er ook nadelen sommige staan zelfs zowel in de voordelen als in de nadelen. Niet alles is altijd leuk maar dat hoeft ook niet. Als alles altijd zou gaan zoals je wilt, zou je de leuke dingen minder gaan waarderen. 

 

 • Het grootste nadeel is denk het niet kunnen delen van je ervaringen. Natuurlijk heb je Facebook, Whatsapp en je telefoon maar het is niet het zelfde. Als er bijvoorbeeld iets grappigs gebeurd is het leuker als je er samen om kunt lachen.
 • Alleen eten kan soms saai zijn. Hoewel ik daar persoonlijk weinig last van heb, eten is mijn beste vriend.  :mrgreen:
 • Niet even tegen iemand aan kunnen hangen als je je wat minder voelt.

 

Notre Dame ParijsIk weet nog goed dat ik ineens een hele heftige hyperventilatie aanval kreeg in Parijs. Dat was een moment dat ik het even heel naar vond om alleen te zijn. Maar na even bellen met mijn man was alles weer goed en heb ik genoten van de rest van de dag. 

 

 • Je alleen voelen. Je alleen voelen is overigens iets heel anders dan eenzaam zijn. Ik ga meestal iets actiefs doen als het die enkele keer over mij heen valt, dan is het ook zo weer weg.
 • Hoewel de planning alleen super leuk is. Plaats ik hem toch ook in het nadelen lijstje. Het is soms gewoon fijn om de voorpret te kunnen delen.

 

Mijn conclusie is dat de voordelen ruimschoots tegen de nadelen opwegen. Het gaat mij in ieder geval niet stoppen om weer alleen op reis te gaan. Heerlijk om even helemaal tot jezelf te komen. Klik op de link hieronder voor tips over alleen reizen. 

 

Alleen reizen tips en trucs

Wat zijn de dingen die jij als nadeel of juist als voordeel ziet?

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.