Vandaag een rustig dagje Tokyo, morgen druk genoeg.

door Ron

Also available in: English

Vanmorgen om tien uur opgestaan, eerst even rustig wakker geworden. Toen de was bij elkaar gezocht in de machine gestopt en op start gedrukt. Hmmm niks. Nog een keer, nog steeds niks. Dat was dus mooi irritant. Alles weer uit de machine en onder de douche met de hand gewassen. Alles zo goed mogelijk uitgewrongen en opgehangen door het hele appartement heen. Daarna een berichtje naar de verhuurder gestuurd met het verhaal van gisteren in verband met eventuele klachten. Natuurlijk ook meteen van de wasmachine verteld. Ze beloofde om twaalf uur langs te komen. In  dat geval zie ik het wel weer zodra ik weer terug ben bij het appartement.

Drie tempels

Het waren inderdaad drie tempels maar ze hadden totaal niks met elkaar te maken. De temperatuur is perfect dertien a veertien graden, heerlijk om op je gemak wat dingen te bekijken. Ik ben begonnen bij Kanda Shrine dat dateert uit de achtste eeuw. Maar voordat ik er was mocht ik eerst nog fijn wat trappen lopen.

trappenLiepen aardig wat lokale mensen waarvan veel kinderen in Japanse kledendracht. Waarschijnlijk iets met zondag te maken geen idee eigenlijk. Wel leuk om te zien. geisha1

Natuurlijk ook de tempel zelf.

tempel

Daarna  door naar tempel nummer twee Yushima Tenmangu. Ook weer veel mensen in kledendracht. Waren ook veel bloemen / bloemstukken aanwezig. 

tempel1bloemen

Nadien even snel wat gegeten en door naar het appartement want ze had een berichtje gestuurd dat de wasmachine weer heel was en ik dus kon wassen. Aangezien ik dinsdag Tokio verlaat en dan ongeveer een week geen toegang tot een wasmachine heb moet ik vandaag echt wassen. Het moet natuurlijk ook nog drogen. Vlak bij mijn appartement zit ook een tempel, daar was ik nog niet geweest en aangezien ik er altijd langs loop dacht ik laat ik tempel nummer drie meepakken. Was ook nog een marktje aanwezig hoe gezellig 🙂 

tempel2

Volgens mij zijn dit wens en of gebedsbordjes maar helemaal zeker ben ik niet. 

gebed

Eenmaal bij het appartement een paar uurtjes gezeten en aan het verslag gewerkt. Natuurlijk ook alles gewassen en opgehangen. Toen werd het wel weer eens tijd wat te gaan doen. Dus zo geschiede.

Beetje shoppen en Tokio Tower

Eerst weer naar het hightech district Akihabara gegaan om toch nog even een stekkertje te kopen voor mijn oplader.

kamakura Dat was vlot geregeld dus meteen door naar de metro voor een kort ritje naar de schoenenwinkels. Wonder boven wonder ben ik daar geslaagd. Hoe geslaagd de schoenen zijn dat zal de komende dagen duidelijk worden. Net toen ik door de metro poortjes wilde stappen om richting Tokio Tower te gaan merkte ik op dat mijn huissleutel er vandoor was.  😯 Zo snel als ik kon terug gegaan naar de schoenenwinkel, hopend dat hij daar lag. Wat een geluk ze hadden hem inderdaad gevonden. Ik was zo blij. 😀 Eenmaal terug in het metrostation was ik al snel onderweg. Terwijl ik de metro weer uitliep nog even met Pim lopen bellen. Om vervolgens Tokio Tower te bekijken. Het is inderdaad de Eiffeltoren van Tokio. Erg mooi zo verlicht in de avond. Wilde er eerst nog in, maar vond dertig Euro toch een beetje veel voor een paar minuten uitzicht.

tokiotower1tokiotower2In mijn eigen wijkje vervolgens wat gegeten en vanavond voor twaalf uur het nestje in want morgen wacht Kamakura op mij. 

5 reacties

Marieke 30/10/2016 - 3:21 pm

WoW Ron,
Wat een ervaringen, verhalen en foto’s! Prachtig wat je allemaal al hebt gezien en gedaan.
Blijf ons meenemen , erg leuk je verslagen te lezen.
Heel veel plezier!
X je broer en ik.

Reply
Ron 30/10/2016 - 6:29 pm

Ik blijf zeker elke dag een verslag schrijven. Is niet alleen leuk voor jullie maar ook voor mijzelf. Kan niet slapen dus even uit bed en straks weer opnieuw proberen.

Reply
Mama 30/10/2016 - 5:35 pm

Ook weer leuk Ron, om elke dag even te lezen wat je weer heb beleefd.

Reply
Pim 30/10/2016 - 10:21 pm

Wat een hoop tempels vandaag, je zou er nog religieus van worden 🙂
Nu alweer benieuwd naar het verslag van morgen. Xxx, Pim

Reply
Ron 31/10/2016 - 2:11 am

Nou dan krijg je bij het volgende verslag een tempeloverdosis. Hahahaha

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.