Van Yanesen naar nieuwe vrienden en Sushi in Shibuya

door Ron

Eigenlijk was ik van plan om vandaag te gaan wandelen op een berg vlakbij Tokio. Vanmorgen toen ik wakker werd dacht ik daar toch anders over. Regen en nog meer regen. Niet echt weer om te gaan wandelen in de natuur. Daarop besloot ik een naar een rustig wijkje te gaan in Tokio. Nadat ik het uit de metro kwam en met mijn paraplu naar Uneno Station liep ben ik eerst cappuccino gaan drinken bij Starbucks. Eenmaal weer onderweg arriveerde ik al snel bij mijn bestemming: Yanesen. Een leuke wijk met vele winkeltjes die onder andere streetfood verkopen.

Ik nam bij deze zaak iets willekeurigs voor ongeveer een Euro.

Na te zijn doorgelopen nam ik een hap maar vond het niet lekker. Tenminste niet op een maag waar alleen een beetje cake in zat. Was te zoutig voor dat moment. Helaas heb ik de snack moeten verbannen naar de vuilnisbak verderop in de straat. Heerlijk geslenterd door de wijk. Er staan overal veel potten met planten buiten.

Ik denk zo dat het een sfeervol geheel is als de zon zich ook laat zien. Bij deze bus moest ik aan Pieter Post denken als iemand dat wat zegt.

Vervolgens langs deze boom gegaan die zelf wel even uitmaakt waar hij groeit.

Uiteindelijk bij  Nezu-jinja tempel beland. Erg fraai. Daar nog een special boekje gekocht voor meer stempel plezier. Maar deze wordt alleen gezet door tempels. Eerst kalligraferen ze een tekst en dan zetten ze één of meerdere stempels. Who knew!

Tegen twee uur ben ik neergestreken bij een goed aangeschreven restaurant. Waar Google maps toch niet goed voor is. Het eten was heerlijk en zag er nog eens leuk uit.

Na de lunch de metro ingedoken net nu de zon was gaan schijnen. Eindelijk zon na drie dagen grijs en nat weer.
Hoewel ik al eens op mijn volgende locatie was geweest was ik er nog niet overdag geweest. Namelijk bij de Sensõ-ji tempel. Iemand gevraagd een foto van mij te maken, anders sta ik er zoals gewoonlijk weer bar weinig op.

Nadat Ido uit Israël de foto had gemaakt heb ik nog een tijd met hem staan praten. Uiteindelijk zijn we twee uur met elkaar opgetrokken. Super gezellig. In een boom staan is ook leuk en eens wat anders!

Ook nog met deze drie mensen gesocialized. Zomaar ben ik zo sociaal met vreemden. 😉 Hahaha.

Nog een uilencafé in gehobbeld maar die was niet zo cool en goed als de vorige keer in Japan.

Na een metroritje terug naar Ueno Station hebben Ido en ik elkaar gedag gezegd. Hij door met de trein en ik nog een rondje (heeeel klein rondje) Ueno park gedaan. Terug op Tokyo Station wilde ik eerst naar het appartement gaan, was ondertussen wel al half zeven. Waarop ik besloot de trein naar Shibuya in te springen. Om bij deze tent heerlijk Sushi te eten.

Moest wel even buiten wachten totdat er plek was, zeker de moeite waard. Heerlijke en betaalbare Sushi voor 17 Euro zat ik vol. Plus de manier van serveren is geweldig. Zie dit filmpje die ik nog even heb gemaakt. Super kort maar het dekt de lading.

Een fantastische dag was het weer.

 

2 reacties

Marleen 10/05/2018 - 6:42 pm

Haha, ja, zo sociaal ben je!! Klinkt allemaal zo heerlijk, niet alleen het eten. Enjoy! ps: die stempels vind ik echt intrigerend 🙂

Reply
Ron 11/05/2018 - 3:32 pm

Stempels, KitKat ik ben er voor te porren. Ja, ik blij dus nog sociaal ook. 🙂

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.