Twee slome dagen en een Wasabi boerderij

door Ron

Laat ik met gisteren beginnen. Ik was van plan een post te plaatsen totdat ik met iets teveel alcohol in mijn bloed in de hotelkamer kwam. Even op bed liggen resulteerde in slapen totdat je wakker wordt gebeld. Daarna had ik niet zo’n behoefte meer om achter mijn laptop te kruipen. Lekker verder gaan slapen.

Gisteren was een rustige dag. Aan het einde van de ochtend een bezoekje gebracht aan een Wasabi boerderij op een half uurtje afstand van Matsumoto. Het was wel aardig, niet heel bijzonder. Best leuk om even een kijkje te hebben genomen. Wel een mooie omgeving dat dan weer wel. Het hoogtepunt was eerlijk gezegd het Wasabi softijsje, Lekker maar eigenlijk ook niet heel bijzonder. Laten we het houden op een bijzondere ochtend.

Wel nog een tijdje met een oudere Japanse dame staan praten op het station. Ze zag dat ik een stempel plaatste in mijn boekje en was nieuwsgierig welke ik allemaal al had. Zo gezellig weer ineens. Maakte de iets wat suffe Wasabi beleving weer helemaal goed.

Doorgegaan naar Nagano best een aardig plaatsje. Helaas wederom niet een plek waarvan je denkt joh daar moet je heen. Klinkt best negatief tot nu toe maar ik had het ondanks alles prima naar mijn zin. Soms zijn dingen nu eenmaal niet je van het maar geniet je toch van het geheel. In ieder geval daar lekker gegeten en gedronken en dat resulteerde in bovenstaande resultaat. Lekker geslapen moet ik zeggen.

Vandaag wederom een rustige dag. Na het uitchecken en een rit naar Nagano voor mijn  overstap op de Shinkansen eerst geluncht. Nagano mag dan misschien niet hip en happening zijn maar je kunt er heerlijk eten.

Tijdens de rit naar mijn eindbestemming Kanazawa heb ik een minuut of veertig geslapen in de trein. Heerlijk! Eenmaal in Kanazawa begon het wat te spetteren, snel naar het hotel gegaan. Vreemd genoeg was de incheckbalie op de dertiende verdieping. Bizar! De dames achter de balie waren in ieder geval vrolijk en gezellig. In de middag niet veel meer gedaan met de regen. Behalve een beetje window shopping in het winkelcentrum bij het station. Een paar schoolmeisje laten giechelen toen ik van de roltrap naar beneden ging en zij omhoog. Ik keek hun kant op en één van hen zei; Konichiwa. Ik groette terug, de meiden zeiden wat tegen elkaar en begonnen te giechelen.

Tijd voor een lekkere coupe Matcha ijs.

Natuurlijk is een cappuccino ook lekker.

Tevens moet men ook op een bepaald punt tijdens de reis een keertje een was draaien. Zo gezegd zo gedaan. Moest wel even mijn gezond verstand gebruiken om de machine in gebruik te nemen. Uitleg alleen in het Japans. Ging prima overigens.

Om deze rustige dag af te sluiten lekker wat gaan eten rond een uur of acht.

Na het eten nog even gebeld met Thomas. Omdat ik met hem aan het bellen was liep ik linksaf het station af. Wat op zich correct was als ik niet was vergeten dat ik aan de achterkant van het station eruit was gelopen. Had dus rechtsaf gemoeten. Was kortstondig de weg kwijt. Google maps herinnerde mij al snel aan mijn begane fout.

Terug in het hotel bleek de droger niet echt fantastisch. Alles maar meegenomen naar de kamer en deze behangen met was. 😀

 

2 reacties

Thomas van Lingen 19/05/2018 - 12:30 pm

Hahha zie niet bellen en lopen tegelijk dat kan niet

Reply
Ron 20/05/2018 - 1:49 am

Nope, dat ging inderdaad niet goed. 🙂

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.