Tot ziens Tokio! Hallo Nikko!

door Ron

Also available in: English

Vanmorgen ging om half acht de wekker. Het was dus pas half twaalf in Nederland, mooi moment om mijn schatje nog even te bellen. Na een verbroken verbinding was het toch tijd om maar eens tot actie over te gaan. Kwart voor negen ging ik de deur uit. Mijn eerste Bullet train rit wachtte op mij op perron 21 om 09:40. Keurig op tijd en hoe handig dat de stoelen gedraaid kunnen worden dan rijdt je tenminste altijd met je gezicht de juiste kant op. Naast mij zaten twee oude besjes met hun Bento box (een lunch/ontbijt dat je op vele plekken kunt kopen met rijst, vlees of vis etc) een minuut of twintig nadat ze klaar waren met eten vertrok ik alweer om mijn volgende trein te pakken naar Nikko. Alles is super vlot en soepel verlopen, heerlijk.  Mijn hotel ligt letterlijk pal aan de overkant van het kleine station. 

nikko-8

Het hotel zag erg keurig uit en aangezien ik pas om drie uur in de kamer kon, mijn tassen achter gelaten en meteen maar op pad gegaan. Dacht eerst met de bus maar dat was zo druk dat ik google maps aan heb gezet en ben gaan lopen. Langzaam aan steeds meer omhoog niet veel maar toch. Na een ongeveer anderhalve kilometer ergens neer gestreken voor de lunch. Met een gevulde maag door naar mijn eerste bestemming. Trouwens wat een mooie natuur hier wilde ik maar even gezegd hebben.

nikko-9

Shinkyo Bridge

Mijn eerste stop, je kon eroverheen lopen. Weet niet hoeveel het koste maar zag het nut er niet zo van in 😛 Dus vanaf de weg naar de brug uit 1636 staan kijken. Die in de jaren negentig en tweeduizend volledig gerenoveerd is. Ik zou zeggen bekijk de foto dat zegt meer dan duizend woorden. 

nikko-1

Mijn pad vervolgd een heuvel op, om uit te komen bij:

Toshogu Shrine

Ik maar denken dat het niet mooier kon worden dan gisteren, wat wist ik nou helemaal. Wat een prachtige in het bos gelegen tempel met her en der al de verkleurende bladeren van de herfst. Helaas nog geen kleurexplosie maar goed dat blijft uiteraard ook net op het juiste moment op de juiste plek zijn. Maar ook zonder al die kleuren genoot ik met volle teugen van het bos en al dat prachtige groen. Maar af en toe was er een boom die zijn mooie herfstkleuren graag deelde.

nikko-2

De Toshogu tempel is de laatste rustplaat van Tokugawa leyasu de oprichter van de Tokugawa Shogunate die Japan voor meer dan 250 jaar regeerde tot 1868. Iemitsu de kleinzoon van Tokugawa leyasu heeft de tempel halverwege de 16e eeuw gemaakt tot wat het nu is. Helaas voor mij stond de mooiste poort van het complex in de steigers voor renovatie. Deze renovatie duurt nog tot maart 2019. Desondanks nog steeds meer dan de moeite waard. De foto’s zijn mooi maar wat zal ik zeggen je moet er geweest zijn 🙂

nikko-10nikko-6nikko-4nikko-11

nikko-5

Het wordt zo te zien een verslag rijk aan foto’s 😀 (altijd je adem inhouden voor een foto 😛 en dan nog niet helemaal slank hahahaha)

Net buiten het complex stond deze beauty.

nikko-3

Even een poll tussen door!

[totalpoll id=”2926″]

Bedankt.

Lekker door gewandeld naar de volgende tempel en meteen de laatste tempel voor vandaag. 

Iemitsu Mausoleum (Taiyuinbyo)

Niet een heel groot complex maar desondanks veel trappen. 🙁 Wel weer leuk dat ik twee keer door een groepje Japanse kinderen ben staande gehouden. Ze wilden mij wat vragen stellen in het Engels. Ze waren zo schattig. Leuk dat ze op zo’n manier hun Engels oefenen. Waren nog echt lagere school kinderen. Dus twee keer staande gehouden en twee keer een set kaartjes van ze gehad. Zie de foto’s. Daaronder de foto’s van de tempel. De tempel lag wel mooi ingesloten door muren en daarboven weer bomen.

nikko-15nikko-16nikko-13nikko-12nikko-14

Terwijl ik weer weg van het complex liep en de weg naar beneden nam richting de bewoonde wereld, nog even gepraat met een Australische vrouw die haar tourbus kwijt was. Eenmaal beneden vond ze haar bus gelukkig nog. Mijn plan was om naar Kanmangafuchi Abyss te gaan het was tenslotte pas drie uur. Uiteindelijk besloten het niet te doen en lekker wat te hangen op mijn kamer. Later in de avond lekker bij de Japanner Sushi gegeten hahahaha. Meteen ook het gerecht gegeten wat ik van plan was in Nikko zoals ik al zei in de voorbereiding. Yuba (tofu skin) (links onder op de foto) was best lekker niet iets van dat moet je gegeten hebben, alhoewel mocht je ooit hier zijn waarom niet. In Tokio ook al bij de vismarkt gegeten dus lig vooralsnog op schema :).

nikko-17Tot morgen lieve lezers. 

 

6 reacties

Mama 01/11/2016 - 3:19 pm

Oké Ron weer prachtige foto’s wat mooi allemaal. En ook het verhaal erbij. Leuk die klederdracht, prachtig.
Ik denk dat je ontzettend geniet, dat kan niet anders. Weer met plezier gelezen. Doei mama

Reply
Ron 01/11/2016 - 3:23 pm

Ja leuk hé die kledendracht, vond ik dus ook. Ik geniet zeker!

Reply
hennie 01/11/2016 - 3:57 pm

hele mooie foto,s Ron wat een kleuren !!!!!!!!!!!

Reply
Pim 01/11/2016 - 6:38 pm

Echt prachtige foto’s weer en wat zijn Japanners inclusief de schoolkinderen toch aardig. het eten zag er echt heel prettig uit. Lekker relaxed zo een kleine plaats na het grote Tokio. Tot morgen weer! Xxx, Pim

Reply
Iris 02/11/2016 - 11:15 am

Hey Ron, wat een voorspoedige dag heb je gehad zo te lezen. Heeerlijk relaxed 🙂 Mooie foto’s ook! En die sushi…jummie. Fijne avond nog en spreek je snel weer. X

Reply
Iris 02/11/2016 - 11:25 am

Oja, vergeet ik helemaal te zeggen dat ik weer helemaal zen ben door je blog te lezen ? Thx! X

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.