Tot ziens Koyasan. Mayby we’ll meet again.

door Ron

Also available in: English

Vanmorgen om 6:10 opgestaan wilde nog niet op was koud en mijn bed was zo lekker warm. Als een blok geslapen vanaf een uur of 21:00 / 21:30. Snel mijn kleren aan gedaan en naar beneden gelopen. Mijn schoenen uit het vak gehaald, veters lichtjes gestrikt en naar de tempel gelopen. Schoenen uit en slippers aan. Door naar de tempel hal. Eenmaal binnen met alle andere mensen op de grond gaan zitten en de ochtendceremonie aanschouwt. Halverwege mocht iedereen vlakbij het altaar wat wierook branden. Geknield wat wierook op het smeulende andere wierook gestrooid en weer terug naar mijn plek gegaan. Vlak daarna liepen we in stilte rondom het altaar een kleinere ruimte in waar we wat uitleg kregen over de boos uitziende boeddha. De monnik die dat daar vertelde had dat mij gisteren al privé verteld, hoe leuk. Eenmaal weer op de knieën begon de hoofd monnik om het zomaar te zeggen. een heel verhaal waarvan ik en elke andere toerist die niet Japans was niets van konden volgen. Daar kwam bij dat het wel 20 minuten duurde voordat er een einde aan het verhaal kwam. Ongeduldig was ik zeker, mijn voeten waren koud en ik wilde mijzelf opwarmen. Nadat hij klaar was, was het ook meteen afgelopen. Waarop het meisje naast mij zei. Omg I am so cold. Hahahaha. Het was een geweldige ervaring.

tempeltempel1

Terug op de kamer stond het ontbijt stond al klaar, heerlijk warme thee. Ik had mijn schoenen in een plastic tas gestopt bij de ingang. Ze horen in het schoenen vak maar met mijn dunne sokken en simpele schoenen zijn mijn voeten niet warm te krijgen. Dus na ze in een tas gedaan te hebben, ze mee naar boven genomen en aan de kapstok gehangen. Toen ik wegging bleek hoe ondoordacht het was, want moest ze bij de deur van de tempel weer buiten zetten tijdens het afrekenen. 😀 Na de betaling van de kamer, de bus en kabeltrein baan genomen en de eerste trein in. Gevolgd door nr 2, nr 3, nr 4 en nummer 5 voordat ik weer om een uur of 12:30 in mijn appartement belande.

Nishiki Market 

Even lekker blijven hangen met mijn supermarkt lunch voordat ik vertrok op zoek naar  de juiste eetstokjes. Ik had een zaak gevonden met vele stokjes, maar na binnenkomst bleek al snel dat dit niet de plek was waar ik mijn  geld wilde achterlaten. Ze was zo zuur achter die balie. Zo niet Japans hahahaha. Ach ik snap het wel, hoe vaak heb ik niet in de winkel gedacht daar heb je weer zo’m klote toerist die niks koopt. Helaas voor haar was ik bereid om best een redelijk bedrag uit te geven aan mooie eetstokjes. Helaas door haar blik vond ik dat ik mijn geld daar niet moest achter laten. Gelukkig was mijn trip niet voor niks en kon ik het mooi combineren met een heerlijke marktstraat met eten en nog meer eten. Nishiki Market zeker een leuke uitstap in Kyoto. Zoveel lekkere dingen en ook voor ons westerse mensen wat aparte dingen. Leuk om overheen te lopen. Ik heb zelf wat niet zo avontuurlijke gebakken coquilles gehad, heerlijk. Zodra je klaar bent met al dat eten, het barst er van de winkels dus zou zeggen als je van shoppen houdt ga lekker los. 

marktmarkt1

De avond

Eenmaal weer terug op honk hard gewerkt om het verlag van gisteren alvast klaar te maken voor release. 😉 Het liep al tegen half zeven voordat ik mij ineens bedacht dat ik maar eens wat moest gaan eten omdat ik wat flauw werd. Aangezien ik al om zes uur op was en meer dan drie uur reizen achter de rug had ben ik lekker om de hoek wat gaan eten. Het voelt bijna alsof ik hier woon. Heerlijk gegeten verschillende soorten Yakitori  waaronder één van kippenhartjes ik was ineens avontuurlijk. Of het was dat i.c.m. de drank, wie zal het zeggen. In ieder geval heerlijk gegeten. 

Na een vroege ochtend een redelijk lange treinrit en een middag shoppen ben ik thuis gekomen zonder eetstokjes. Gelukkig heb ik wel KitKat groene thee, saké en cremé brulee weten te scoren. Hahahaha.

markt3

Omdat ik Koyasan toch een beetje mis 🙁 met al zijn prachtige herfstkleuren hier nog wat foto’s 

boom1boom

4 reacties

Pim 10/11/2016 - 8:24 pm

Vandaag een kort bericht van mij. Sprookjesachtig! Xxx, Pim

Reply
Iris 10/11/2016 - 10:41 pm

Prachtig mooi die kleuren! En lekker lijkt mij ook die kitkat groene thee…;)

Reply
Tineke 11/11/2016 - 2:19 pm

Wat kleuren de Japanse acers toch mooi Rob verlinden je weet wel die van het betere tuinwerk zou er zeker van lopen kwijlen bij het zien van jouw fotootjes.Vallen hier de herfsttinten behoorlijk tegen!!Man wat loop jij toch veel probeer je bij te houden,maar dat gaat moeilijk,want ik had voor de verandering me aangepast door het aantrekken van die schattige teenmuiltjes tja en dan mis je wel je twee keer zo snel loopschoenen om jou virtueel bij te houden.Nu we blijven je volgen.Groetjes van hier met een high-five van je poezenkinderen erbij.Tineke

Reply
Ron 11/11/2016 - 2:24 pm

Hahahaha teenmuiltjes ja dat gaat niet werken. Kan je vertellen dat mijn voetjes hevig protest leveren af en toe.

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.