Toch nog even een dagje Tokio tussendoor.

door Ron

Tja wat zal ik zeggen Tokio is gewoon een fijne levendige stad. Misschien had ik daar beter kunnen beginnen en eindigen. Alhoewel Kyoto is ook wel weer heel fijn moet ik zeggen. Alles heeft zijn eigen charme. Aan het einde van de ochtend arriveerde ik weer in Tokio. Tokio station voelt als vertrouwd. Desondanks meteen door gegaan richting Sky Tree. Niet heel ver van het station vandaan. Tenminste met de metro dan. Daar eerst maar eens begonnen met mijn favoriete bezigheid dacht ik zo.

Heerlijk gegeten weer….

Ik was eerlijk gezegd bang dat het enorm druk zou zijn bij Sky Tree. Deze toren staat er nu zes jaar en het hoogste punt waar je kunt komen is 450 meter hoog. Er was in ieder geval een balie voor buitenlandse toeristen met een skip the line optie.  Kan niet anders zeggen dan dat ik vlot boven was. Wel pittig geprijsd met 4000 Yen voor een kaartje. Omgerekend 30 Euro of zo. Het uitzicht was fantastisch zeker vanaf het bovenste uitzichtpunt. Was het 30 Euro waard tja daar ben ik niet over uit.

Na Sky Tree heb ik mijn weg vervolgd naar het gebied rond Ueno Station. Eerst even de markt over gegaan is altijd leuk om even rond te kijken.

Wat rondgedwaald en vervolgens naar Tokyo station gegaan voor KitKat’s 😀 foto volgt zondag wel weer. Daar vandaan naar Akihabara gegaan. Iets teveel geld uitgegeven in de arcades. Wilde zo graag iets winnen. Niet gelukt. Wel nog even een potje gedrumd om mijn verlies weg te meppen.

Vervolgens mijzelf ondergedompeld in de herrie van een Panchinko hal. Wat een herrie is een soort van gokhal maar dan speel je met metalen balletjes. Snapte er geen ene moer van. In ieder geval heb ik een poging gewaagd. Was blij dat ik weer buiten was. Wat een herrie van die kasten daar binnen.

Stilletjes aan Akihabara weer verlaten.

Wat simpels gegeten rond het gebied bij Tokio station. Rond half tien de trein weer genomen richting Kyoto. Na bijna twee uur en dertig minuten reizen arriveerde ik weer in Kyoto. Moe en voldaan. De volgende dag. Vandaag dus. Veel gehangen en geslapen. Morgen op mijn laatste dag in Japan zal ik weer actief en ondernemend zijn. Ik heb genoten van Tokio en mijn suffe slaap dag.

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.