Tijd om mijn reis te starten.

door Ron

De dag vooraf

Vandaag nog steeds niet officieel op vakantie maar ach Pim uiteindelijk wel. Dus dat telt ook. Wat een dag rennen, vliegen en totaal gestrest door het huis. Zoveel spullen zoveel mee te nemen voor Pim. Vanmiddag naar Haarlem gegaan en de volledige kamer verbouwd samen met mijn schoonouders om het zo handig mogelijk in te richten.

Kan niet anders zeggen dan als ik een hoed had gehad dat ik hem voor mijn man had afgenomen. Mensen vinden het stoer dapper en wat dan nog dat ik ga reizen, alleen ga reizen. Maar hoe dapper moet je zijn om je leven in de handen van mensen te leggen die je niet kent. Weg uit je vertrouwde routine en omgeving. Terwijl ik dit schrijf valt er zo af en toe een traan stuk op het bureau, maar dat geeft niet het zijn tranen van respect en liefde, die mogen doen wat ze willen.

Dus lieve man van mij veel plezier en geloof mij voordat je het weet sta ik daar weer op de stoep :). En wie weet wil je wel niet meer met mij mee. 😛 Ik moet nu echt mijn tas gaan inpakken en in bed duiken, kwartover zes vertrekt mijn trein al.

 

Dag 1 – Amsterdam – Avignon

Ben best fit al zeg ik het zelf. Om drie uur op gestaan. dus iets minder dan vijf uur geslapen. Nu nog een beetje op het station rond hangen. Trein komt pas over dertig minuten. Alleen hopen dat ik wel op tijd op Brussel arriveer heb maar acht minuten overstaptijd. Nou anders heb ik pech. 🙂 Maar met de hoeveelheid longdrink glazen die ik deze week heb gebroken zou het goed moeten komen met mijn geluk. De ochtend begon in ieder geval goed met de Uber taxi. dankzij een promotie van huis naar centraal nul euro. Zo sta je acht uur geleden op centraal station Amsterdam en dan zit je op een terras voor een late lunch in Avignon, Zuid Frankrijk. Wat een luxe. Het is hier behoorlijk warm moet er even aan wennen. Het appartement is super leuk en lekker koel. Nu lekker eten en dan de stad een beetje bekijken.

Waar was ik gebleven. Oh ja de stad in. Aangezien ik niet top fit was na het reizen en de korte nacht, lekker een beetje doelloos rondgelopen. De eerste plek waar ik belande was Palais des Papes. Dapper naar binnen gegaan voor een kaartje, om vervolgens om te draaien en weg te lopen want had er nu even geen zin in eigenlijk. Misschien morgen. Verder gelopen om wel Jardin des Doms in te gaan. Daar heb ik ontzettend van genoten. Wat een mooie plek en er stond daar gelukkig ook wat wind, want zweten ging moeiteloos vandaag 😛

Vervolgens wat verder rond gedwaald om bij de supermarkt wat boodschappen te doen. Moe van de eerste dag is het lekkerder om op de kamer wat te eten. Het was al met al best raar zo alleen. Daarom is het dan ook belangrijk dat je jezelf beloond met wat lekkers op een terras met uitzicht op het gebouw waar ik eerder wegging zonder kaartje. Daarna lekker naar de kamer gegaan en gegeten. Nog even langs de VVV geweest voor een kaart voor morgen en nu op bed, om iedereen weer op de hoogte te brengen van het reilen en zeilen hier in Zuid Frankrijk. Zo nog even een glaasje wijn, dan een sigaret beneden want roken mag hier niet. Maar dat is oké had al getraind met niet roken zeven uur in de trein 🙂 Waar ik nu nog op bed lig verdwijn ik er daarna lekker onder. Welterusten iedereen en morgen horen jullie mij wel weer.

 

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.