Soms ben je gewoon besluiteloos

door Ron

Also available in: English

Vanmorgen kon ik maar niet beslissen wat ik wilde gaan doen. Werkelijk waar volledig besluiteloos. Eerst wilde ik buiten de stad een wandeling doen. Vertragingen wegens werkzaamheden, toch maar niet dan. Daarna kon ik wel naar Nara gaan. Of toch Himeji? Kon natuurlijk ook in de stad blijven. Keuzes en nog meer keuzes. Uiteindelijk maar in de stad gebleven. Besloot er meteen maar een lekkere slome dag van te maken en niet teveel te doen vandaag. Het weer was prachtig, jas niet eens meegenomen.

Kiyomizudera

Aangezien Kiyomizudera niet ver vanaf mijn appartement lag en ik deze tempel nog wilde zien ben ik op pad gegaan. Het park waar meerdere tempels te zien zijn ligt vlakbij het Gion district. Ik was nog amper het park in en kon meteen een traditionele trouwerij aanschouwen tenminste volgens mij moet dat het wel geweest zijn. Als je zo publiekelijk trouwt dan mocht ik ook best een foto maken. 😉

trouwentrouwen1

Ik kon moeilijk het feest gaan bijwonen dus door naar de tempel. Ik ben via het  Higashiyama District naar boven gelopen. Hier staan nog vele oude woningen en de kleine winkeltjes geven je het gevoel van oud Kyoto. Overal zijn er lekkere hapjes te krijgen en dat zou ik dan zeker ook doen. Kijk een beetje rond in de winkeltjes en geniet van de oude houten gebouwen. Helemaal boven kwam ik uit bij de Kiyomizudera tempel deze tempel staat op de Unesco wereld erfgoedlijst. Hij is het bekendst om zijn enorme houten terras op dertien meter hoogte. Zeer de moeite waard. Er staat wel een klein gedeelte in de steigers maar gelukkig niet het hoofdgebouw 🙂

tempel1tempel2

Nadat ik weer beneden was gearriveerd heb ik wat te eten gehaald en ben heerlijk in de zon langs het water gaan zitten. Na een half uurtje gezeten te hebben, nog even langs de winkels gegaan.

water

Nieuwe pleisters voor de voetjes 😛 en ook meteen weer twee nieuwe smaken KitKat mee aardbei en puur (ik ken puur in ieder geval niet). Rond een uur of vier tot een uur of zes wat in het appartement rond gehangen. Waar moest ik gaan eten was de eerste vraag en zou ik nog een keer naar de Kiyomizudera tempel gaan? Uiteindelijk besloten toch weer naar de tempel te gaan hij is tenslotte maar een paar keer per jaar geopend in de avond. Nu of nooit. Druk, druk niet normaal. Rijen met mensen die naar binnen wilden. Moet zeggen dat het behoorlijk vlot ging met het halen van een entreekaartje. Wat zullen ze een omzet hebben gehad 😀 Het was zeker de moeite waard. Eerder wel eens gezegd dat het ergens druk was. Ik bedoelde eigenlijk rustig dit was druk. 

tempel

Langzaam weer door de leuke straatjes afgedaald en ergens een hapje gegeten.

tempel3

Om een uur of half tien weer terug in het appartement, het was weer mooi geweest voor vandaag. 🙂

Nog even een kleine update. Het plan was morgen de oude treinroute te lopen maar las net dat de tunnels dicht zijn voor onderhoud dus helaas dat gaat dus niet lukken. Gaat 15 november weer open de dag voordat ik vertrek. Kan het misschien nog gokken dan. Kijk wel hoe avontuurlijk ik de dag voor vertrek ben 😛

2 reacties

Marieke 13/11/2016 - 7:13 am

Even je verslagen bijgelezen, wat een mooie reis!
Geniet nog de laatste dagen daar he, x uit heiloo!

Reply
Ron 13/11/2016 - 9:05 am

Ik zal zeker nog genieten de laatste dagen, ook lekker om weer thuis te zijn hoor 🙂

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.