Sidetrip van Florence naar Pisa

door Ron

Lekker rustig aan gedaan. Vanmorgen de trein om elf uur naar Pisa toe genomen, een perfecte sidetrip vanuit Florence. Vijftig minuten met de trein. Dus precies op tijd om te lunchen bij de scheve toren. Hij is overigens wel iets minder scheef dan vroeger. Hij is namelijk iets rechter gezet tijdens de renovatie werkzaamheden. Ergens neergestreken voor de lunch, die ook nog goed was. Het geheugen van het personeel daar in tegen wat minder goed. Nadat ik mijn voorgerechtje op had. Duurde en duurde het. Na twintig minuten toch maar eens gevraagd of mijn eten nog kwam. Vergeten! Uiteindelijk werd het dus een extreem lange lunch.

Wist je trouwens dat het blijkbaar nog steeds hip is om de toren tegen te houden op de foto. Niet mijn ding maar ieder zijn ding natuurlijk. Plus als mensen het leuk vinden moeten ze het vooral doen. Na het zien van de toren en de bijbehorende kerk had ik het zo rond half drie allemaal wel weer gezien. Een  paar uur Pisa is meer dan voldoende.

Hoewel het verder naast de toren ook best een leuke plaats is, zat ik net zo lief weer in Florence.  Langzaam aan weer naar het station gelopen. Halverwege nog even gebruik gemaakt van het openbare toilet. Dat was niet echt een plek waar je in het donker alleen wilt zijn. Was werkelijk waar de perfecte setting voor een slechte horrorfilm. 😀 Niet lang na die ervaring keek ik naar een vrouw (op zich al typisch) en die steekt ineens haar hand in haar broek. Paar seconden later kwam er een hand met geld uit. OMG, moest zo lachen. Misschien ook maar beter dat je niet weet waar geld allemaal mee in aanraking komt.

Om 15:12 stapte ik de trein in, terug naar Florence. Eenmaal terug in de stad, lekker een paar uur gerelaxed op de kamer. Om half zeven leidde mijn pad naar Banki Ramen een goed aangeschreven Ramen restaurant. Het restaurant ging pas om zeven uur open. Naast mij stonden er al meer mensen te wachten. Eenmaal binnen zat het binnen dertig minuten volledig vol. In ieder geval geen pasta, pizza, of een andere Italiaanse lekkernij voor mij vandaag. Gewoon Japans. Moet kunnen als je in Italië bent. Had er echt zo’n zin in. Begonnen met dumplings. Gevolgd door een kom ramen met extra varkensvlees. Heerlijk gegeten. Nog even langs de supermarkt gelopen voor scheermesjes want die kan ik na ruim een week niet scheren wel een keer gebruiken. Wel apart dat Nivea scheerschuim nog geen twee Euro kost hier. Bij ons is het bijna vijf Euro. Mijn baardtrimmer ligt nog thuis op de wasmachine, vandaar de mesjes. Niet hysterisch veel gedaan vandaag. Ook wel weer even lekker na gisteren.

 

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.