Van Shibuya crossing naar uilen het is een kleine stap.

door Ron

Also available in: English

Shibuya crossing

Vanochtend lekker rustig aan gedaan. Pas rond een uurtje of elf het appartement verlaten om mijn voetjes aan een stevige wandeling te onderwerpen. Wie zegt dat een goed ontbijt belangrijk is heeft vast helemaal gelijk maar ik deed het prima op een KitKat chunky als ontbijt met een flesje water.  😉 De eerste plaats waar ik naar toe ben gegaan was Shibuya crossing of ook wel The Scramble genoemd. Nu wilde ik natuurlijk een fantastische foto hiervan maken maar ja is best lastig, kon ook niet de ideale verhoging vinden. Maar goed het was in ieder geval behoorlijk druk en redelijk hysterisch met de massa’s mensen die dan allemaal tegelijk overstaken. De foto geeft er een soort van weergave van. 

shibuya1

Vanuit Shibuya crossing  een flinke wandeling gemaakt naar Yoyogi park daar zag ik een slaperige man op zijn scooter zitten, dat wilde ik jullie niet onthouden. 

sleepy

Heb genoten van Yoyogi park was erg fraai barstte wel van de kraaien/raven. Het plan was een tempel te bezoeken dat aan het park ligt maar helaas kon geen toegang krijgen via het park dus moest eerst vanuit het einde van het park weer helemaal terug om daarna naar de tempel te gaan. Dus dat vonden de voetjes niet heel leuk. 

Meiji Jingu Shrine

Maar ach alle tijd dacht ik. Hoewel mijn maag daar zo langzaam aan anders over begon te denken liep namelijk al tegen half twee. Na de mooie Tori gate gepasseerd te zijn, was het nog een flinke wandeling naar de tempel zelf. Maar zeker de moeite waard. Prachtige groene omgeving met hoge bomen en onderweg nog wat dingen om te bekijken. 

sakewijn

Eenmaal bij de tempel viel het gelukkig niet tegen, absoluut de moeite waard. Dus dan loop je daar lekker rond te kijken, denk je eens WTF doet Caroline Tensen hier, waarschijnlijk het zelfde als mij maar goed die zag ik even niet aankomen. Nog wat geld gedoneerd door het in een soort van ton te gooien. Daarna gebogen 2x geklapt en nogmaals gebogen dat hoorde zo. Ook nog een wens gedaan, door mijn wens op te schrijven in een zakje te doen met wederom een donatie. Deze wensen worden dan tijdens een speciale ceremonie ritueel verbrand. Hopelijk doet het wat. 

toritokyomeiji

Het liep al tegen half drie toen mijn plan was maar eens wat te gaan eten. Maar helaas dat werd weer uitgesteld, wilde toch nog een tuin gelegen bij het complex in. Was fantastisch, heerlijk rustig met af en toe een paar mensen. het enige wat je hoorde was de wind door de bomen en het gezang van vogels. Wat een mooie plek. Hielp wel mee dat het niet zo druk was omdat je 500 Yen entree moest betalen denk ik. Wat mij betreft het geld waard.

hutjepark1

Tegen de tijd dat ik weer in de buurt van eten was is het maar Mac Donalds geworden had geen zin meer wat te zoeken. Terwijl ik daar liep kreeg ik een foldertje in mijn handen gedrukt met iets erop waarover ik twijfelde of ik het zou gaan doen.

Uilencafé 

Ja het uilencafé dus. De kaart op de folder gevolgd en uiteindelijk in een klein straatje bij pand 4F met de lift naar boven gegaan. Gekke plek op zich de vierde etage. Maar na het betalen van 1500 Yen was ik de trotse eigenaar van een drankje een souvenir en dertig minuten tijd om met uilen te spelen. Ik vond het toch wel erg leuk om ze te aaien en ze op mijn arm te hebben. Misschien is het zielig maar ze zagen er wel zeer goed verzorgd uit. En bij de uil die niet van geaaid worden hielt zei ze ook dat we dat dus niet moesten doen. De anderen leken het wel fijn te vinden. Ik vond het hoe dan ook een ervaring op zich. Dus stiekem toch een aanrader. 
uil2

Na nog wat wandelen dacht ik hoe sluit je zo’n dag toch sfeervoller af dan een wandeling over een begraafplaats 😛 Zo gezegd zo gedaan. Was wel mooi daar en op een vreemde manier ook wel weer rustgevend. 

begraafplaats

Toen was het toch echt de hoogste tijd om op huis aan te gaan. Mijn voeten wilde niet meer en na een rit van 25 minuten liep ik weer in mijn nu al vertrouwde buurt rond. Waar ik vervolgens bij mij nu al vaste supermarktje een grote fles water heb gehaald voor de nacht en voor het vullen van mijn kleine flesje op mijn route morgen weer mee te beginnen. Nu lijkt het of dit het was voor vandaag maar nee hoor, moest natuurlijk ook nog avondeten.

Omoide Yokocho

De avond bracht mij naar Omoide Yokocho ofwel liefelijk Piss Alley genoemd een netwerk van kleine straatjes grenzend aan Shinjuku station. Na wat heen en weer geloop ergens neer gestreken. De lokale gasten waren redelijk jolig, van de drank denk ik zo. :p Na wat handen en voeten werk een appetizer van een soort semi ingelegde sardine (was erg lekker, klote graatjes) genomen met een fles bier. Aan de ander kant van de kleine gelegenheid zat een meisje uit Engeland die daarheen was mee genomen door haar AirBnB host. Veel lol gehad met het Engelse meisje genaamd Lola. Maar ook samen met de lokale gasten. Uiteindelijk vertelden ze dat de naam van het restaurant Hard Wood was. Waarop Lola en ik proberen uit te vogelen of dit inderdaad het hard wood was waar wij aan dachten. 😀 Dat was dus zo. Hoewel één van de tekens officieel net anders was, was het volgens hen toch gewoon wat wij dachten. Waar of niet waar ik vond het een goed verhaal hahahaha. Eén van de gasten nodigde mij, Lola, de host en nog iemand uit om bij een vriend die een restaurant had kip te eten. Sashimi kip alleen even snel geroosterd aan beide kanten maar rauw in het midden. Ik heb dit vriendelijk afgeslagen. Rauwe kip no way. Misschien durven gokken als ik hier had gewoond maar niet op de vakantie ziek worden als het even kan. Hij vertelde me dat het echt geen kwaad kon en dat ik niet ziek zou worden. Maar nee. Na de rekening 4500 Yen en Lola 5000 Yen twijfelden wij allebei of we niet een beetje opgelicht werden. Aan de andere kant was het omgerekend 40 euro dus ook weer niet schokkend. Had daarin tegen niet echt veel gegeten. Maar goed wel of niet opgelicht ik heb een geweldige avond gehad. Zoveel gelachen, een mooie afsluiter voor een mooie dag in Tokio. 

pissalley2

pissalley1

12 reacties

Pim 27/10/2016 - 7:26 pm

Wat een fantastische dag en slecht of niet ik vind die uilen echt fantastisch! Toch weer eens wat anders dan een tijgertje op je arm 🙂

Reply
Ron 28/10/2016 - 4:33 am

Ja dat is zeker waar ik vond het ook geweldig.

Reply
MK 27/10/2016 - 11:04 pm

Vandaag alles gelezen. Love it! Prachtige foto’s, zo sfeervol. Meteen zin om ook te gaan.
Dat appartementje is echt mini, maar dat is misschien ook wel knus in zo’n grote stad? Can’t wait to read more.
Geniet van alles, en wel rauwe vis en geen rauwe kip lijkt mij een goed principe. Ik ben benieuwd naar de vismarkt.
O, en was dat uilencafé nou de surprise? Uilen zijn knus, sowieso.
XX

Reply
Ron 28/10/2016 - 4:34 am

Nee dat uilencafé was zeker niet de surprise. Nog even geduld.

Reply
Mama. 27/10/2016 - 11:17 pm

Ron wat mooi die uilen, prachtig. Dus een leuke dag gehad. Slaap lekker.doei .

Reply
Ron 28/10/2016 - 4:34 am

Zeker. een super dag gehad. Goed geslapen ook.

Reply
Ingrid 29/10/2016 - 5:03 pm

Stiekem nr twee ook al gelezen! Love it! 😀 groetjes aan Caroline Tensen X

Reply
Ron 30/10/2016 - 6:09 am

Groetjes gedaan hoor 😛

Reply
hennie 30/10/2016 - 6:29 pm

Ron ,William en ik genieten van je reisverslag .

Groetjes William en Hennie

Reply
Ron 30/10/2016 - 6:42 pm

🙂 Ik ben blij dat te horen.

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.