Sequoia National Park, rijdt eens door een boom.

door Ron

Algemene Informatie

 

Sequoia National Park is opgericht in 1890 als het tweede nationale park van de Verenigde Staten na Yellowstone Park. Zijn naam dankt het park aan de mammoetbomen, Sequoia’s. Het ligt op de Westelijke kant van de Nevada Mountains op een hoogte van ongeveer 1500 tot 2100 meter. Het gebied is rijk aan dieren. De meest voorkomende soorten die je tegen kunt komen zijn herten en eekhoorns (verschillende soorten). Ook bestaat de kans om een beer tegen het lijf te lopen, voornamelijk in Sequoia Giant Forest of Cedar Grove. De zwarte beer die in het gebied woont is verlegen en relatief bang voor mensen. klik hier voor informatie wat te doen als je een beer tegenkomt en hier hoe je voedsel dient op te slaan. Het laatste is vooral belangrijk als je besluit te kamperen op één van de drie kampeerplaatsen. De wegen kunnen gesloten zijn in bijvoorbeeld de winter. Meer informatie vind je hier.

 

General Sherman

 

 

De meeste mensen komen natuurlijk voornamelijk om de Sequoia’s te zien. Het zijn niet de mooiste bomen om te zien qua takken en bladerdek. Maar wat zijn ze indrukwekkend met hun enorme hoogte en omtrek. De grootste van het stel de General Sherman wordt geschat op een leeftijd tussen de 2300 en 2700 jaar. Onvoorstelbaar oud. Met een hoogte van 83.8 meter, een omtrek van 31.3 meter en een geschat gewicht van 1385 ton is dit waarschijnlijk de indrukwekkendste boom die je ooit gaat zien qua maat. Wellicht nog veel indrukwekkender is het als je nagaat dat hij klimaatverandering en vele bosbranden heeft door staan. Dat deze boom is blijven staan met mensen in de buurt is een bijzonderheid op zich.

 

Wat is er nog meer te doen?

 

  • Buiten de General Sherman om is het een prachtig gebied om lekker te wandelen. Er zijn meer dan genoeg paden te ontdekken. Maak zeker een foto met iemand naast één van deze woudreuzen, probeer wel de hele boom erop te krijgen. Op die manier is namelijk goed te zien hoe groot ze daadwerkelijk zijn. Hier een foto van mijn man naast een Sequoia.

 

sequioa-vs-human

 

  • Moro Rock ligt centraal in het park. De rots ligt op 2050 meter boven zeeniveau en steekt 75 meter boven het omliggende gebied uit. Het is wel een redelijke klim omhoog. Maar zeker doen, het uitzicht over het park en de Great Western Divide is geweldig. Zodra het sneeuwt of als er onweer is wordt het afgeraden Moro Rock aan te doen.

 

 

  • Een prachtige plek om even te zitten en eventueel je eigen lunch te nuttigen is Crescent Meadow.
  • Wil je even wat anders dan in de natuur lopen breng dan een bezoekje aan het Giant Forest Museum en kom meer te weten over Sequoia National Park. Het museum is gratis en geopend van 09:00 tot 16:00. Gesloten van september tot en met mei.
  • Uiteraard niet te vergeten met je auto Tunnel Log aan te doen. Zodat je toch een keer door een boom heen kunt rijden of lopen. 😛  Let wel op, de weg ernaar toe is voor de auto alleen zomers geopend.

 

  • Uiteraard hoef je niet alleen in Sequoia National Park te blijven. Een bezoek aan Kings Canyon behoort ook tot de mogelijkheden. Dit park grenst namelijk direct aan Sequoia National Park.

 

Overnachten

 

Wat ik zeker aanraadt is om te overnachten in Sequoia National Park, niks leuker dan de herten voorbij je kamerraam te zien lopen. Tijdens het diner in het restaurant hebben we tevens hert gegeten. Arme hertjes. Maar goed deze kwamen uit Nieuw Zeeland. Dus in het park zijn er geen herten gestorven voor ons diner. Het hotel waar wij verbleven heet Wuksachi Lodge, het ligt midden in Sequoia Nationaal Park. Mocht je nou geen zin hebben om in het restaurant bij het hotel te eten, pak dan de auto en rijdt naar het Lodgepole Market Center. Waar je als je simpel wilt eten wat uit de kleine supermarkt haalt of naar één van de twee restaurant gaat (geopend van mei t/m oktober). Vanaf het hotel is het ongeveer vier kilometer. Mocht je nou eten meenemen naar je hotelkamer doe dan niet wat ik deed. Struikelen en bovenop je eten vallen tien meter vanaf de kamer 😛

Hotels in of vlakbij Sequoia National Park:

 

 

Gemiddelde temperatuur en sneeuwval

 

https://live.amcharts.com/c0Y2Y/embed/

 

Je kunt hier de kaart van het gebied downloaden. Mocht je deze kaart te druk vinden download hier een simpele versie, is wel een foto van de echte kaart maar goed leesbaar.

 

Mocht je zijn geweest laat me hieronder weten wat jou ervaring was. Mocht je erheen ga laat me weten waar je je het meeste op verheugd.

 

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.