Mijn reisplan ligt alweer klaar voor Mei

door Ron

Ben nog niet eens zo lang terug uit Italië maar mijn nieuwe reisplan ligt alweer klaar. Dit keer geen nieuw land om toe te voegen aan mijn lijstje. Ik heb zo’n geweldige tijd gehad in Japan dat ik er heel graag nogmaals heen ga. Nog maar te zwijgen over het heerlijke eten en ondanks de taalbarrière de vriendelijke en behulpzame mensen. Natuurlijk ook niet te vergeten, nieuwe smaken KitKat! Begin mei vertrek ik om net weer op tijd thuis te zijn voor onze trouwdag. 😉

De route heb ik al uitgedacht en die zal ik hieronder dan ook meteen maar uit de doeken doen.

 

Tokio

Natuurlijk sla ik deze geweldige stad niet over. Ik ben er weliswaar al een keer geweest maar Tokio is natuurlijk geen Amsterdam qua maat. Er zal dan ook nog meer dan genoeg te ontdekken zijn in deze megastad. Buiten dat hoop ik natuurlijk ook nog een dagje richting Naoko te gaan. Tenminste, als dat in haar agenda past. Daarnaast kan je vanuit Tokio natuurlijk de trein pakken naar een leuk plaatsje in de buurt van de stad.  In totaal heb ik vijf dagen hier inclusief mijn aankomstdag. Qua verblijf zit ik zowaar in hetzelfde appartement als vorig jaar. De prijs, de locatie en de buurt zijn perfect. Ook wel lekker dat ik al bekend ben in het buurtje. Voelt misschien wel een klein beetje als thuis komen.

 

Kawaguchiko

Na alle drukte van de grote stad, neem ik de trein naar Kawaguchiko. Wilde er vorige keer al heen maar is toen niet gelukt. Hier ga ik Mt Fuji bezoeken. Het plaatsje ligt aan een groot meer, één van de vijf in het gebied. Wellicht dat ik een fiets huur en lekker langs het meer fiets met uitzicht op Mt Fuji. In mei is het tevens de periode dat daar het Fuji Shibazakura Festival wordt gehouden. Het draait dan allemaal om de shibazakura die dan volop bloeit bij één van de meren.

 

Matsumoto

Na mijn Mt Fuji beleving brengt mijn reis mij naar Matsumoto in de Japanse Alpen. Hier zit ik dankzij een mooie aanbieding drie nachten in een vier sterren hotel. Heerlijk. Volgens mij heb ik zelfs beschikking over een fiets. Handig voor in het plaatsje zelf. Vanuit Matsumoto ga ik in ieder geval een bezoekje brengen aan de grootste Wasabi boerderij in Japan. Misschien ook nog wel een tripje naar de Snow Monkeys. Ligt weliswaar geen sneeuw meer in mei, maar als het goed is baden ze nog steeds in de warmwaterbronnen. Ben benieuwd.

 

Takayama

Voordat ik met de bus in Takayama aankom breng ik eerst een bezoek aan Shirakawago een plaatsje met oude gassho-zukuri boerderijen. Als het goed is kan ik mijn rugzak kwijt bij de toeristeninformatie. Na mijn bezoek, door met de bus naar Takayama. Daar breng ik hoogstwaarschijnlijk nog een bezoek aan het National Park Kamikochi.

 

Kanazawa

Dit is de laatste plaats waar ik verblijf in de Japanse Alpen. Ook hier blijf ik niet in de stad. Kurobe Gorge wil ik graag bezoeken. Natuurlijk zal ik ook tijd besteden met lekker slenteren door de stad. Ben benieuwd wat de Japanse Alpen mij brengen qua bezienswaardigheden. Ben er in ieder geval van overtuigd dat het er prachtig is. Hopelijk ook lekker zonnig.

 

Kyoto

Hier is meer dan genoeg te doen tijdens de laatste dagen van mijn reis, Ik hoef mijzelf zeker niet te vervelen. Omdat ik al een keer in Kyoto ben geweest ga ik waarschijnlijk wel één of twee uitstapjes de stad uit maken. Wellicht breng ik wel een bezoekje aan een theeplantage in de regio. Of spendeer ik mijn tijd met een dagje alleen maar eten. Behalve ontbijt, lunch en diner ook lekkere tussendoortjes zoals streetfood.  😉 Ik heb er zin in! Na Kyoto is het weer tijd om op huis aan te gaan.

 

Hier nog een kaartje met de route.

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.