Een reislustige dag in Tokio.

door Ron

Also available in: English

Gisteren om acht uur opgestaan en na wat gerommeld te hebben in huis even de dokter gebeld omdat ik last had van mijn rechteroor.  Niet zo’n zin om in Japan op zoek te moeten gaan naar zure oordruppels. Langs geweest, oren uitgespoten en weer naar huis niks aan de hand. Mijn ouders waren er rond een uurtje of half elf om mij naar Schiphol te brengen. Maar eerst een gebakje met een kop thee/koffie gedaan. Daarna maar richting Schiphol gegaan dat thuis wachten was ook niks. Voordat ik het wist stond ik na het afscheid bij business class balie in te checken. Via de Priority lane door de bodyscan gegaan, waarna mijn tas nog aan een drugs inspectie werd onderworpen. Natuurlijk niks aan de hand. Eenmaal in de centrale hal, Mieke even gebeld want die wilde mij nog een knuffel komen brengen, helaas werd ze toen ze naar mij onderweg was weggeroepen en moest het maar telefonisch. Volgende keer beter. Na wat taxfree aankopen mijzelf in een luie stoel in de KLM Crown lounge laten zakken met een hapje en een drankje. Half uurtje voordat ik kon boarden afgezakt naar gate E18 daar mijn schatje nog even gebeld. Eenmaal in het vliegtuig heb ik mijzelf in de comfortabele stoel laten zakken.

klm-stoel

Kan niet anders zeggen dan dat de stoelen heerlijk waren en het eten voor vliegtuigvoer van hoge kwaliteit was.

klm-eten1

Nog een uurtje of twee met een Japanse vrouw die naast mij zat zitten praten, was zeer gezellig. Het enige wat niet goed gelukt is was slapen. Totaal twee uur geslapen als ik het al heb gehaald.

Na eenmaal te zijn geland voelde ik mij best nog fit totdat ik mijn JR railpas voucher ging inleveren. God allemachtig wat was het daar achterlijk druk. Sta je dan bijna een uur in de rij. Halverwege begon ik echt het gevoel te krijgen dat ik elk moment tegen de vlakte kon gaan. Het was heet en ik stond er zonder water te zweten als een bezetene. Uiteindelijk iemand gevraagd op mijn tas te letten en ik ben drinken gaan halen.  Daarna nog een tijdje met hem staan praten nadat wij beiden op de trein naar Tokio stonden te wachten. Hij moest nog door naar Kyoto, ik was allang blij dat ik niet verder dan Tokio moest vandaag.

trein

Na het het betere zoek werk de metro naar het appartement genomen, spoedig stond ik met mijn oververhitte lijf voor de deur. Tassen naar binnen gegooid om daarna even ergens geld op te nemen. Onderweg naar de hoofdstraat iemand gevraagd waar ik een pinautomaat kon vinden in vloeiend Japans. 😉 Nee hoor met het betere handen en voeten werk. De beste man draaide zich om en maakte aanstalten om mee te lopen. Ik weerhield hem hier van want de blik op zijn horloge deed vermoeden dat hij er eigenlijk geen tijd voor had. Dus hij wees met gebaren de weg. Prima! Na driehonderd meter stond hij ineens weer naast mij, hijgend en puffend, gebarend hem te volgen. Nadat hij mij keurig bij een pinautomaat had afgeleverd snelde hij weer weg. Extreem vriendelijk en behulpzaam. Helaas spuugde het apparaat mijn pas vlot weer uit met wat gepiep. Hier dus duidelijk geen geld voor mij. Gelukkig heeft de beste man dat niet meegekregen. Uiteindelijk bij een bank geprobeerd maar na vele behulpzame pogingen heb ik uiteindelijk geld uit de muur getrokken bij een supermarkt. Daarna de twee briefjes van tienduizend Yen omgewisseld bij de bank voor 20 x 1000 Yen de bewaking moest er in ieder geval erg om lachen hoe ik en de bankmedewerkster elkaar probeerde te begrijpen :D. Eén ding is zeker, Japanners zijn zeer behulpzaam en vriendelijk. Nog nooit zo’n lol gehad tijdens het pinnen van geld. Daarna nog een klein tempeltje bekeken om de hoek van het appartement.

lokaletempel1lokaletempel2

Gevolgd door een lunch in een lokaal tentje. Aangezien ik te lui was om het via google translate te doen, wees ik naar het gerecht van mijn buurvrouw dat er erg lekker uit zag en gebaarde dat ik dat ook wel wilde. Was heerlijk, goed gevuld met noedels, groente, vlees en vis en wat kwarteitjes erin om het geheel af te maken. Dat allemaal voor slechts acht Euro.

noodels

Tegen een uur of drie zat ik opgefrist en omgekleed in de metro naar de dierentuin. Eenmaal daar had ik toch wel degelijk last van het tekort aan slaap, ben er niet heel lang gebleven. Maar in ieder geval een echte panda gezien 😛

panda

Onderweg terug naar het station nog een paar tempels bekeken.

parkhoutentekstensteen

Het plan was foto’s uploaden voor de veiligheid en alvast een start met dit verslag maken. Nou niet dus. De stekker van mijn laptop paste niet in die achterlijke adapter. Was ondertussen al na zessen toen ik wederom de halve stad door ging met de metro opzoek naar een adopter voor de laptop. Op zich was het oké ik moest toch nog eten dus na wat zoeken in winkels de adopter gekocht en daarna een sushi restaurant opgesnord. Maar wat een geweld aan licht en reclame in dit gebied van winkels ben blij dat ik de elektra rekening niet krijg.

reclame

De Sushi was geweldig, leuk aan zo’n lopende band en ik als enige toerist daar binnen. Thee water kon je op je zit plek aan de bar uit een kraantje tappen. Lekker makkelijk. Heerlijk gegeten en zat goed vol en dat voor slechts een tientje. Wie zegt dat Japan perse duur moet zijn.

sushi

Tot morgen 😀 Enuh taalfouten staan er voor jullie plezier in. Na de vakantie grote edit ronde :p

 

11 reacties

Pim 26/10/2016 - 7:18 pm

Dag lieve mannie, wat een leuk verslag van je lange reisdag en eerste kennismaking met Tokyo en Japan 🙂 Mooie foto’s ook. Heb zo toch het idee dat ik er een beetje bij ben! Xxx, Pim

Reply
Ron 27/10/2016 - 2:34 am

Gelukkig, ik ben blij dat je dan toch nog een beetje bij mij bent. 😀 Bedankt voor het compliment van de foto’s en verslag enzo. Xxxxx hou van je!

Reply
Mama. 26/10/2016 - 9:33 pm

Ron dat is alweer leuk om te lezen. Je heb al heel wat gedaan de eerste dag. Ondanks dat je weinig had geslapen.
Leuk met die foto’s. Zijn wij ook een beetje in Japan. Doei mama.

Reply
Ron 27/10/2016 - 2:32 am

Ja vond het ook niks om een hele dag verloren te laten gaan. Maar vannacht wel heerlijk geslapen 🙂 Zonder foto’s zou het een beetje saai worden, kusjes.

Reply
Thomas 26/10/2016 - 11:13 pm

Leuk Ron ik kom er aan sushi voor een tientje! Geniet er van

Reply
Thomas 26/10/2016 - 11:15 pm

Sushi voor een tientje? Ik kom er aan hoor!

Geniet er van

Reply
Ron 27/10/2016 - 2:30 am

Echt hé, geen geld. Zag dat je van schrik een dubbele reactie had gegeven :p Vanaf nu moeten eventuele reacties meteen zichtbaar zijn stond nog ingesteld dat ik alles eerst moet goedkeuren. 😀

Reply
Mieke 27/10/2016 - 2:38 am

Jammer dat ik je gemist heb op Schiphol maar blij te lezen dat je optimaal gebruik hebt gemaakt van je eerste dag! En wat een leuke foto’s. Have fun xx

Reply
Ron 27/10/2016 - 11:19 am

Ja dat was inderdaad jammer leek me zo gezellig 🙁 Maar goed doen we gewoon een andere keer. Ik ga zeker veel plezier hebben.

Reply
Ingrid 29/10/2016 - 4:48 pm

Je eerste blog heb ik gelezen, super leuk buurman! 🙂 zo te horen vermaak je jezelf wel daar. Morgen begin ik aan de rest dan ben ik weer een beetje bij. Konichiwa! (geen idee hoe je het schrijft) adapter daarentegen weer wel 😛 haha geintje! Have fun! X

Reply
Ron 30/10/2016 - 6:08 am

Ach ja altijd leuk schrijf en taalfoutjes 😉 Ik vermaak mijzelf prima inderdaad.

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.