Wat een prachtige omgeving bij het Comomeer.

door Ron

Ik was van plan vandaag een wandeling van tien kilometer aan de andere kant van het meer te doen. Eerst met de trein dan de boot, gevolgd door een ritje met de bus. Op zich niet erg. Tenzij, alles waardeloos op elkaar aansluit. Dat plan heb ik maar laten varen. Zonder plan naar het plaatsje Varenna gegaan. Terwijl ik stond te wachten op de trein zag ik een man in pak zoekend heen en weer lopen. Uiteindelijk heb ik hem aangesproken. Hij zocht een plek waar je een treinkaartje kon kopen. Dat gevoel kende ik ook nog wel. Ik wees hem naar de kiosk. Tevreden kwam hij terug. Een paar minuten voor de trein kwam stond hij ineens op het andere perron. Daardoor begon ik te twijfelen of ik nu wel goed stond. Hij wenkte mij naar dat perron te komen. Snel de tunnel door gerend en net op tijd aan de ander kant om de trein te pakken.

Verwarrend hoor dat de trein richting Varenna de ene keer op perron één aankomt en de andere keer op perron twee. Tot mijn halte zitten praten. Was gezellig. In Varenna ging ik verder de toerist uithangen en hij snelde zich naar het huwelijk van een vriend.

 

Wandelen

Nog steeds zonder plan liep ik een paar minuten bij de boten rondt. Ineens zag ik een bordje hangen met de naam; La Greenway Dei Patriarchi.  Een wandeling van zes kilometer. De route begon bij het bord. Hoefde er niet over na te denken, ben meteen gaan lopen.

Eerst een leuk oud pad door het dorp gevolgd om vanaf daar het dorp uit te lopen. Een prachtige route langs smalle paadjes. Wel redelijk wat klimwerk maar niet extreem. Ook nog een klein stukje langs het spoor.

Totdat ik richting het einde van de wandeling kwam. Daar moest ik toch best een aardig stuk omhoog. Niet mijn ding. Natuurlijk, dapper doorgezet. Eenmaal boven vervolgde de weg zich langs een smal pad begroeid met gras. Heel erg mooi.

Op die enorme zwerm bijen na waar ik doorheen moest lopen. Waren er zeker wel honderd. Niet de tijd genomen om ze te tellen. Snel doorgelopen. Brrrr. Gelukkig waren het bijen en geen wespen dat was echt de hel geweest. Na een stuk afdalen zag ik weer een routebordje en trouw liep ik het weggetje op. Na een paar honderd meter wist ik het zeker, hier had ik al gelopen. Dus terug gegaan en het bordje genegeerd. Als je niet uitkijkt blijf je omhoog klimmen en langs die bijen gaan. Langs de autoweg teruggelopen naar Varenna.

 

Varenna & Bellagio

In Varenna een beetje rondgekeken. Leuk plaatsje. Je komt natuurlijk vooral voor het prachtige uitzicht. Vanaf de pont loopt er een heel leuk pad langs het water. Als je daar langs loopt kom je bij wat restaurantjes uit. Daar heb ik dan ook lekker gezeten voor de lunch. Een heerlijk verkoelend glas bier met een pizza erbij. Het uitzicht vanaf het terras was super.

Na de lunch een kaartje gekocht voor de boot naar Bellagio. Je bent er zo, is maar een klein stukje varen. Wel heerlijk verkoelend zo op het water. Wilde eigenlijk nog wel een uurtje rondvaren. Bellagio, is een veel drukker plaatsje dan Varenna. Veel winkels en restaurantjes. Wederom prachtige uitzichten. Moet wel eerlijk zeggen dat de uitzichten tot nu toe overal fantastisch zijn. Aangezien ik al had geluncht, ben ik lekker een beetje gaan ronddwalen. Om een uur of half vier weer terug gegaan en op een terrasje wat wijn gedronken. Iemand had zijn tas laten staan en ik wilde die dus pakken om binnen af te geven. Daar werd ik voor gestraft. Toen ik mijn arm strekte om de tas te pakken, viel mijn camera uit mijn eigen tas op de grond. 😐 Wil je iets aardigs doen krijg je dat.  Op een heeeel klein deukje onder op de behuizing na, gelukkig geen verdere schade gevonden. Dat was een hele opluchting.

 

 Uit eten

Wederom niet uit eten geweest vandaag, in de avond dan. Rond vijf uur had ik het eigenlijk wel gezien. Mijn voeten waren moe, genoeg gelopen vandaag. Had ook geen zin om verplicht te moeten blijven rondhangen omdat ik uit eten wilde gaan. De trein gepakt vanaf het kleine station. Eenmaal terug in Mandello del Lario, langs de supermarkt gegaan. Gewoon weer een broodje gegeten vandaag. Lekker met tonijn, mozzarella, tomaat en een klein beetje mayo. Als toetje nog een klein stukje chocolade gegeten. Meer ga ik vandaag ook niet beleven denk ik zo. Net nadat ik de zin voor deze had getikt, kwam ik in gesprek met de verhuurders. Nou morgen ga ik gezellig pasta bij ze eten. Moet alleen wel even een Nederlands recept die ze van een vorige gast hadden gehad vertalen. He, gezellig.

 

2 reacties

Henny Zegers 24/09/2017 - 11:43 am

Alweer mooie foto’s Ron. En wat fijn dat je zulk mooiweer hebt.

Reply
Ron 24/09/2017 - 1:54 pm

Dank. Redelijk goed weer gehad inderdaad. Vandaag wel regen in Florence.

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.