Osaka mijn laatste bestemming voor vertrek

door Ron

Ik arriveerde na een uurtje reizen om half elf in Osaka. Mijn spullen in het hotel gedropt en meteen naar Osaka kasteel gegaan. Het weer speelde niet mee vandaag het was grijs en nat. Natuurlijk mijn paraplu vergeten dus niet al teveel foto’s gemaakt buiten. Binnen in het kasteel zelf ook niet. 😉 Het park en het kasteel terrein waren erg fraai en prachtig groen.

osaka5

Hoewel sommige bomen nu wel echt aan de herfst toe waren en de meeste bladeren hadden laten vallen. Als we toch van die prachtige rode tinten in de bomen hadden in Nederland dat zou de herfst flink doen opfleuren. Zie hier het kasteel.

osaka2

Eenmaal boven in kasteel een prachtig uitzicht over heel Osaka.

osaka4

Daarna door gegaan naar Dotonbori. Een winkel, eet en uitgaansgebied. Voor mij is het uitgaan niet verder gekomen deze vakantie dan ergens eten . 🙄 Moet zeggen dat ik ook nul behoefte heb gehad om te gaan stappen. Aan de ander kant ook niet zo gek als je de hele dag op pad bent. Dan ben je blij als even lekker kunt relaxen op je kamer. Het gebied is in ieder geval erg leuk om rond te dwalen. Lekker een snack genomen Takoyaki een deegbal gevuld met een stuk inktvis daarover saus en fish flakes erg lekker. Over een markt gewandeld met wederom nog meer eten en vele winkeltjes. Wel belachelijk veel drogisterijen in Japan valt mij op.

osaka1

osaka

Tegen drie uur terug gegaan naar het hotel om mijn kamer op te zoeken. Mijn voeten deden ineens weer erg zeer dus tijd om even te relaxen. 

Na een half uur gestoeid te hebben met de airco om hem te laten koelen was ik oververhit en geïrriteerd. Uiteindelijk met handen en voeten werk aan de balie een medewerker zover gekregen mee te lopen naar mijn kamer. Na wat gepuzzel van zijn kant was het wonder daar hij koelde. Geen heet hok meer. Blij dat het werkte ben ik op bed gaan liggen en in slaap gevallen. Rond zes uur weer wakker en opgestaan om naar Osaka station te gaan om een beetje te winkelen. Plus ergens wat te eten. Tegen negen uur was ik terug in de kamer voldaan van de dag. Ondanks die paar kleine tegenslagen 😀

Morgen mijn laatste volle dag in Japan. Ik heb nog geen plan dus ben benieuwd wat die dag mij gaat brengen. 

4 reacties

Pim 14/11/2016 - 2:33 pm

Morgen je laatste volle dag in Japan, toch best snel gegaan. Hoop stiekem toch op een wondertje dat we het samen ook nog een keer kunnen beleven. Xxx, Pim

Reply
Ron 15/11/2016 - 2:10 pm

Ja een klein wonder zou fijn zijn, lekker samen nog een keer heen en eten bij Naoko en haar moeder.

Reply
Thomas 14/11/2016 - 8:12 pm

Wat lees dit lekker allemaal weg, Ron goeie vlucht terug en geniet van je laatste dag xx
Tho

Reply
Ron 15/11/2016 - 2:08 pm

Heb genoten van mijn laatste volle dag in Japan. Dank voor het weg lezen compliment 🙂

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.