Lekker een dagje op de fiets in Milaan

door Ron

Wordt nog een gewoonte om een dag later mijn blog te posten. Was gisteren ineens zo moe. Had daardoor geen zin meer om te schrijven. Gisteren een hele dag voor Milaan. Om tien uur een fiets gepakt met mijn tijdelijke BikeMe abonnement. Na het aanmelden voor een account op de website, kun je een fiets pakken met je persoonlijke code. Super makkelijk. Aangezien Milaan heerlijk vlak is, is fietsen daar zalig. Misschien wel handig als je enigszins gewend bent aan druk verkeer en trambanen.

Vanaf het appartement naar Duomo Santa Maria Nascente gereden. De dom is gratis, maar het museum en even bovenop het dak staan niet. Ik wilde nu wel een keer het dak op. Eigenlijk ook alleen maar omdat je voor twee euro extra in plaats van lopend met de lift kon. Ik vond de Duomo Santa Maria Nascente van binnen zeer de moeite waard in tegenstelling tot de S. Maria del Fiore In Florence die behoorlijk saai was.

Vond dit beeld toch wel wat creepy!

Meteen aansluitend in de rij gaan staan voor een wandeling op het dak. Ook daar heb ik van genoten. Mooi uitzicht en het heeft wel iets. Jammer dat de toren in de stijgers stond.

Natuurlijk ook het winkelcentrum (Galleria Vittorio Emanuele IIbezocht dat aan het Piazza del Duomo plein ligt.

Meteen maar ergens op een terrasje wat gegeten. Risotto met kaas, boter en saffraan een echt Milaans gerecht. Wilde eigenlijk wat fris erbij. Maar besloot niks te drinken. Ik snap dat je als bedrijf winst wilt maken. Maar zes euro voor een horeca flesje cola. Klinkt misschien niet zoveel, maar stel je bent met ze vieren. Zou jij dan 24 euro aftikken voor vier cola. Ik dus niet. Plus had water in mijn tas. De risotto was lekker voor een keer, goede smaak maar halverwege werd de risotto toch wat saai.

Werd hoog tijd om maar weer eens op de fiets te stappen. Ik besloot Santa Maria delle Grazie te bezoeken. Helaas de kerk was nog gesloten en ging pas om drie uur open. Het was net twee uur.

Had mijn fiets al weggezet dus maar weer een verse gepakt en door gereden naar Castello Sforzesco. Daar heb ik het museum bezocht. Was best leuk. Alhoewel ik nadat ik twee derde ervan had gezien het wel weer zat was.

Wat voor thuis?

Dit glas in lood raam vind ik erg mooi.

Ben er uit gegaan en bezocht Michelangelo’s zijn half afgemaakte standbeeld (Rondanini Pietàdie ik met hetzelfde kaartje kon bezichtigen.

Weer terug bij de kerk die eerder gesloten was maar binnen gegaan. Leuk hoor weer een kerk 😉 zou er gelovig van worden. Kwam hier eigenlijk maar met een reden en dat was het laatste avondmaal Leonardo da Vinci zien. Naar de kaartverkoop gegaan en ze waren uitverkocht tot bijna eind oktober. Nou ja, maar weer op de fiets. Vlakbij is een andere kerk (San Maurizio al Monastero Maggiore) die van onder tot boven van binnen beschildert is met fresco’s. Dat moet een enorme klus geweest zijn.

Daarbij kwam ook nog dat ik de laatste avondmaaltijd toch nog heb gezien. Weliswaar een kleine kopie maar toch.

Was alweer vijf uur geweest toen ik terug op de kamer kwam. Had ook geen zin meer om uit eten te gaan. Uiteindelijk besloot ik gewoon wat eten te halen bij de supermarkt inclusief eten voor de rit naar Frankfurt. Viel nog bijna van de trap in het trappenhuis. Ging ook maar weer net goed. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Na de boodschappen nog even een Italiaans ijsje gegeten. Heerlijk! In de avond een kom soep met brood en brie gegeten. Zoals jullie al wisten had ik geen zin meer om te schrijven. Op tijd naar bed gegaan.

 

2 reacties

Flora Ruiter 07/10/2017 - 7:25 pm

Ook weer mooi in Milaan. De moeite waard.

Reply
Ron 08/10/2017 - 1:45 pm

Dacht eerst dat het mijn stad niet zou zijn. Heb er van genoten.

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.