Dag 3 – Ongeplande bestemming, Nimes Frankrijk.

door Ron

Wat een ochtend, keurig om zeven uur op en half negen de deur uit. Sleutels zoals afgesproken in de brievenbus. Water en croissants gehaald om vervolgens naar het station te gaan. Alles leek in orde op enkele vertragingen na, maar die van mij niet. Was ook te mooi om waar te zijn, eenmaal 09:39 was er geen trein te bekennen. Vele stonden wat verbijsterd op het perron, zo ook een Engels stel. Tijdje mee staan praten en geholpen met welke trein ze moesten hebben. Niet lang daarna ging alles bergafwaarts, ineens uit het niets alles treinen gecanceld. Met goede hoop wat rond gelopen ervan overtuigd dat de volgende trein wel zou komen. Na wat heen en weer geloop met mijn zware backpack, kwam ik het Engelse stel weer tegen. Omdat ik ze zo goed geholpen had boden ze mij een kop thee aan. Was niet nodig maar wel aardig. Na de thee toch maar gaan informeren, de bovenleiding bleek kapot en de enige optie was om met de bus naar Nimes te gaan.

Anders dan in Nederland moest je, je buskaartje gewoon kopen ondanks er geen treinen reden šŸ˜‰ Door de lange omweg met de Bus, de trein van 12:14 in Nimes ook gemist. Op het station daar een ticket voor de Highspeed trein aangeschaft, helaas de trein die ik wilde was vol en moest er nog Ć©Ć©n later nemen. De toeslag daar in tegen viel weer mee dankzij mijn Interrailticket, twaalf Euro. Na het missen van vier treinen door omstandigheden was ik toch wat geĆÆrriteerd. Buiten het station gaan lunchen, gewoon simpel een croque monsieur. Samen met de lunch kwam ook mijn goede humeur weer terug. Na de lunch maar een stuk gaan wandelen, maar na niet al te lange tijd werd mijn backpack behoorlijk zwaar, en besloot weer richting station te gaan. Uiteraard niet zonder nog een paar dingen op de gevoelige plaat vast te leggen.

Vlak bij het station neer gestreken op een bankje om vervolgens mijn schoenen en sokken uit te doen, mijn warme voetjes te water gelaten in het stromende water dat van de ene fontein naar de andere liep over een afstand van tientallen meters. Heerlijk bij gebrek aan een zee of zwembad voldeed dit geweldig. Hoewel het heerlijk was lonkte een glas wijn op een terras ook wel, aangezien het al tegen drie uur liep kon dat best. Buiten dat de trein zou pas twee later vertrekken. Maar ja na Ć©Ć©n wijntje besloot ik een Sangria te nemen om alvast in de Spaanse stemming te komen, kon best dacht ik zo.

Na lang wachten zat ik dan eindelijk in de trein, heerlijk rustig ook. Alleen dan toch weer jammer dat je net tegen over een chagrijnig persoon zit. Vijfentwintig later fleurde ik een beetje extra op toen ze op stond en die trein verliet. Maar goed dat soort dingen gaan nou eenmaal niet ongestraft dacht ik bij mijzelf toen er een lading mensen de coupe inkwamen, was gedaan met de rust. Een Amerikaan stel streek neer bij mij, op zich niet erg ze waren erg aardig. Wel moeten lachen om de vrouw, een hysterisch verhaal over de hygiƫne in Franse ziekenhuizen, ze had er ƩƩn dag in gelegen. Geen idee waarvoor eigenlijk. Moest een beetje lachen en zei de Fransen leven ook nog. Met andere woorden zo erg zou het ook wel weer niet geweest zijn. Even later probeerde ze te bellen en begon te klagen over geen bereik en slechte netwerken. Waarop ik zei dat ik geen problemen had en gewoon kon bellen en appen. Heb toen maar aangeboden om naar haar toestel te kijken, na mijzelf door de netwerk software te hebben heen geworsteld was er weer netwerk. Soms is het gewoon fijn iets aardigs te doen, zo ben ik dan hahahaha

De treinreis is verder soepel verlopen beetje gekletst, muziek geluisterd uit het raam gekeken en gesuft. Eenmaal in Barcelona over gegaan op de metro en voordat ik het wist liep ik samen met Google Earth richting het appartement. Na eenmaal naar vier hoog te zijn geklommen, zuchtend en steunend de bewoonster begroet. Echt werkelijk waar geen conditie. Super aardig mens, na de uitleg mijn spullen op mijn kamer gelegd en mijzelf snel even opgefrist. Liep al tegen half tien en nog niks gegeten. Even verderop en minuut of vijf lopen beland op het prachtige Placa Reial wat gegeten en een cocktail gedronken. Nu op de kamer en zo lekker slapen zzzzzzzzzz.

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.