Met de nachttrein van München naar Venetië

door Ron

Had geen internet daarom een dag later.

De dag begon met het wachten op de dierenarts voor Yuppie. Ze waren zo lief om even langs huis te komen voor de tien dagen werkende prednison injectie. Gelukkig was ze mooi op tijd zodat ik rustig verder kon met opstarten. Tegen tien uur stond Sander voor de deur om de vergeten spullen voor Pim op te halen.

Tegen half twaalven vertrok ik lopend met mijn zware backpack naar het Amstel station. Na aankomst op Amsterdam Centraal, wat broodjes gehaald voor onderweg. Om 12:37 vertrok ik naar Frankfurt. Na een goede twee uur werd er ineens omgeroepen of er iemand was die taal van iemand uit Eritrea sprak. Ik in ieder geval niet. Was wel meteen nieuwsgierig wat er aan de hand was. Heb mijzelf bedwongen om een kijkje te nemen. Tijdens de rit ben ik wellicht een paar keer kort in slaap gevallen. Dacht trouwens dat de ICE trein geen oplaadpunt had bij de stoelen. Na vier uur treinen bleek deze wel aanwezig te zijn. Tenminste in de eerste klasse.

Om 16:34 arriveerde de trein in Frankfurt. Twintig minuten later om 16:54 zat ik in de trein naar München. Rond 20:00 kwam ik in München aan en kon het grote wachten beginnen. Dat was ook het moment dat ik mijzelf bedacht dat ik de overstap ruimte wel erg ruim had genomen. De trein naar Venetië vertrok namelijk pas om 23:35. Maar goed daar was niks meer aan te doen. Wel mijn tas in een locker gedaan want om drie uur met dat ding rondt te slepen leek mij een uitermate slecht plan.

Nu ik toch in Duitsland was meteen maar lekker Curryworst met patat als avond eten genomen. Wilde eerst Aziatisch eten, maar vond dat ik dat niet kon maken in mijn korte Duitsland bezoek.

Ja ziet er niet heel lekker uit zo, maar het smaakte goed.

Vele omzwerving in en rondom station later, heb ik mijn tas weer gehaald en ben naar het perron gegaan. Tegen 23:35 verscheen er op het bord dat de trein dertig minuten was vertraagt. Sigh. Uiteindelijk arriveerde die rond twaalf uur en kon ik meteen mijn privé eenpersoons coupe opzoeken. Eigen douche en toilet ook nog. Heerlijk, delen is zo overrated! 😉 Eenmaal gesetteld, even mijn ontbijtformulier ingevuld en afgegeven. Daarna een filmpje gemaakt van mijn kleine huisje op de rails om vervolgens het bed in te duiken. Het was een lange dag.

Was het nou vergane glorie of niet. Ik houdt het in het midden. Het is oké. Willen de nachttreinen blijven bestaan dan zullen ze wel moeten vernieuwen.  Sleepy Time!

Filmpje houden jullie nog tegoed. Ik vergeet weleens hoe snel het internet in Nederland is ten opzichte van andere plekken op de wereld. Dus duurt nog even met uploaden.

 

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.