Helaas was Mount Fuji vandaag foetsie!

door Ron

Vanmorgen werd het weer tijd mijn reis te vervolgen en Tokio achter mij te laten. Om 10:20 zat ik in de trein om ruim twee uur later te arriveren in Kawaguchiko om te doen wat mijn vorige keer niet is gelukt in Japan. Mount Fuji bezoeken!

Tenminste dat was het plan vandaag. Helaas gooit het weer roet in het eten. Regen, regen en nog eens regen. Gelukkig mocht ik wel meteen mijn kamer in bij mijn hotel. Met mijn tas veilig op de kamer en met de Hema paraplu in de aanslag natuurlijk dapper de regen ingestapt. Het station ligt er treurig bij. Zie Mount Fuji bovenaan het verslag, met de complimenten van Nestlé…..

Eerst even een simpel broodje gehaald bij de super en 11000 Yen gepind om het hotel te betalen. Buiten onder een klein afdakje mijn broodje naar binnen gewerkt. Wat een weer. Terug naar het hotel gegaan om de beste man zijn 11000 Yen te overhandigen en mijn gympen voor wandelschoenen met grip te verwisselen. Tijd om langs het meer te wandelen. Slecht een kilometer vanaf het hotel dus regen of niet gewoon gaan.

Nog een slimme visser gezien in een handig tentje.

Even overwoog ik het edelstenen museum te bezoeken vanwege de regen. Heb er vanaf gezien alsof ik daar normaal heen was gegaan dacht ik bij mijzelf. Het betere plan was natuurlijk om even ergens binnen een kop thee te drinken.

Maar het had zo mooi kunnen zijn buiten op het terras met de zon erbij.

Helaas bleef het bij binnen zitten. Iedereen die ik buiten tegen kwam onder de paraplu keek treurig. Tja voor sommige die hierheen zijn gekomen voor een dagje heeft Mount Fuji het echt laten afweten. Ik daar in tegen heb morgen nog een nieuwe kans. Indien nodig dinsdagochtend voor vertrek nog een blik op de berg. Het zag er ook niet echt gezellig uit.

Terug op de kamer genoot ik vervolgens van het uitzicht uit mijn raam op Mount Fuji. Zie je die mooie berg? Mooi is die hé!!!

Ach ik zit hier nu vanaf een uur of half vijf op mijn kamer met uitzicht en kan er ook niet echt van wakker liggen. Heb mezelf best vermaakt. Om het leed wat te verzachten nog wat aan de collectie gewerkt twee nieuwe smaken erbij (Strawberry Cheesecake en Onsen Manju). Moet de tas wel even herindelen om ruimte te maken.

Hahaha wat zal ik zeggen behalve Nom Nom Nom!

 

6 reacties

Hennie Stoop 13/05/2018 - 6:34 pm

Ja als het regent ziet het inderdaad niet gezellig uit maar ,naar regen komt zonneschijn.

Reply
Ron 14/05/2018 - 2:47 pm

Dat is zeker waar. Vandaag was het bewijs.

Reply
Lex 13/05/2018 - 11:13 pm

Haha, al die kitkats! Geniet weer van je verhalen Ron!

Reply
Ron 14/05/2018 - 2:46 pm

Ja, als je eenmaal één keer dat pad bewandeld dan is all lost……

Reply
Tineke Lammerts-jonas 15/05/2018 - 2:12 am

Wij genieten weer van de verhalen en langzamerhand ontwikkelt zich hier een extreem verlangen naar de kitkatten bij Josh oei!!!Over de andere kat gesproken Neelix dus ,die gaat prima bij Pim staan er fotootjes en verhaal!.In afwachting voor jou de zon en wij weer een verhaal uit het land van de rijzende zon groetjes van Josh en Tineke.

Reply
Ron 15/05/2018 - 2:32 am

Hahahaha ik heb Josh dus aangestoken. Blij te horen dat het witte monster tevreden is. Zal even kijken naar de foto’s.

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.