Moet je geweest zijn Himeji kasteel.

door Ron

Vanmorgen besloten om de stad uit te gaan, zelfs op mijn laatste volle dag in Japan geen rust in mijn kont. Ontbijt in het hotel gelaten voor wat het was. Natuurlijk toen ik eenmaal op Shin-Osaka station stond had ik trek. Naar de Mac gegaan wilde wel een keer een egg mcmuffin proberen. Geen succes, ik bedoel een broodje met ei, bacon en kaas. Dan lijkt me het logisch dat het broodje niet zoet is. Bah niet lekker, hoever Mac wel lekker kan zijn. 

Himeji kasteel

Voor de laatste keer op mijn railpass met de trein, lekker met de Shinkansen. Daarover gesproken vond ik dat ik toch even een foto van de trein moest plaatsen. Bij deze. 

himeji2

Vanaf het station was het ruim een kilometer lopen naar het kasteel zelf. Onmogelijk om verkeerd te lopen omdat je hem vanaf het station al kon zien. Na een kaartje te hebben gekocht lekker over het terrein gaan wandelen, genietend van alles en natuurlijk van de zon, de jas kon weer thuis blijven. Wat een mazzel gehad met het weer. De entree voor het kasteel was 1000 Yen als je een kaartje van 1040 Yen koopt kan je nadien ook nog naar een prachtige tuin naast het kasteel. Zeker doen en die 40 Yen extra wat is dat 30 cent? Dit kasteel is overigens geen replica. Het kasteel is gebouwd rond 1400 en in zijn huidige staat zo’n 400 jaar oud sinds 1609.

himeji8

Zeker heen gaan mocht je er in of ooit in de buurt zijn. Ik dacht namelijk eerst weer een kasteel zal wel weer een beetje van hetzelfde zijn. Nou niet dus. Blij dat ik weer een stuk heb gereisd. Ook binnen geweest was erg fraai maar moeilijk fotograferen. Na de zoveelste trap omhoog las ik kijk uit voor je hoofd. Wat deed ik, mijn hoofd stoten natuurlijk.  😎  

himeji7

Tijdens mijn wandeling terug naar de ingang kreeg ik ineens zo’n trek ik fruit, snap nog steeds niet helemaal goed waarom.

himeji6

Kokoen Garden

Zoals ik al eerder zei voor die 40 Yen is dit een must go. Waarschijnlijk was mijn mazzel dat deze tuin zo mooi was, ook nog wel een beetje het jaargetijde. Het is best nog een flinke tuin en het was niet heel druk omdat veel mensen toch die extra 35 cent er niet voor uittrekken. Ik gelukkig wel, werd er ook gelukkig van. Geniet van de foto’s

himeji5himeji4

Misschien kan het nog roder geen idee…..

boomhimeji3

Nadien de goedkoopste lunch gegeten tot nu toe. Een royale kom met noedels met groenten en een ei. Plus water en een kan voor navullen van je water ernaast voor €3.50 kan ik het niet voor maken zal ik je zeggen. Was nog lekker ook! Nog leuk met een meisje uit Oostenrijk zitten praten, was gezellig.

Dotonbori

Na een relaxte rit terug naar Osaka, de metro ingedoken en door naar Dontonbori. Ik had daar gisteren namelijk een nieuwe soort KitKat meegenomen. Nu was het dus zo dat die ineens allemaal op waren, geen idee hoe. Lekker beetje gewinkeld mijn Kitkat opnieuw gekocht en ook nog een nieuwe gevonden (framboos). Wat rondgehangen en genoten voordat ik de drukte weer verliet voor mijn kleine kleine hotelkamer. 😀

himeji1himeji

Even mijn kamer verlaten voor een hapje eten en weer terug er naar toe. De airco deed het weer niet. 🙁 Nu bleek dus dat ze beneden bij de receptie het airco gedeelte uit kunnen zetten. Ik begreep dat het uitstond omdat het herfst was. Waarop ik dus dacht, ja dus. Na wat aandringen deed de airco het weer. Waarom zou je hem uitzetten? Omdat mensen dan expres hun kamer gaan koelen?  😆 

Een fantastische laatste volle dag Japan gehad. Bijna weer thuis. 

4 reacties

tineke 15/11/2016 - 2:37 pm

Bedankt Ron voor je mee-genieten reisverslagen.Het waren aahs en ohhhss en meelopende (dravende)boeiende stukjes Japan.Veel gezien ervan genoten.Voordat je Japan verlaat smokkel een deel van de rijzende zon mee in je bagage.Het is hier jawel weer om te huilen en dat doet de hemel dan ook.Typical Dutch weather!!!Heb je poezenkinderen verteld dat je morgen aankomt.Neelix keek me met ogen die het niet geloven aan en Yuppie draaide een extra kronkel in zijn staart om vervolgens zich naar buiten te spoeden en plaats te nemen op het dak uitkijkend naar jou!!!Nu geniet nog wat o.a. van je favo kitkat en we hopen je gauw te zien.Bye-bye zwaai-zwaai.Liefs en groetjes en een high-five van de poezenkinderen.

Reply
Mama 15/11/2016 - 2:53 pm

Ron je laatste dag was dus ook weer mooi. Goed weer en ook weer mooie dingen gezien. Prachtige foto’s.
Wij hebben weer genoten van je reis verslagen. Goede reis terug naar het natte weer in Nederland. Ik bel je morgenavond even op. Doei mama.

Reply
Pim 15/11/2016 - 6:53 pm

Schitterend kasteel en zo een tuin wil ik ook wel! Morgen vliegen en donderdag zijn we weer bij elkaar. Veilige vlucht, ik kan niet wachten schat! Xxx, Pim

Reply
Ron 17/11/2016 - 10:04 pm

Ondertussen weer samen thuis 😀

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.