Mistig bij Lake Chuzenji? Welnee……

door Ron

Also available in: English

Op tijd opgestaan, ontbeten in het hotel. Zit er bij in dus vooral doen dan toch. Daarna mijn stoelen gereserveerd voor de trein van morgen naar Nagoya. Meteen een buskaart gekocht voor de rit naar Lake Chuzenji. Kon gelukkig zitten want het was behoorlijk druk in de bus. De rit duurde al met al een minuut of 50. Wel een hoop haarspeldbochten naar boven toe. Eenmaal boven gearriveerd was het toch wel erg mistig. Tegen beter weten in naar de waterval gelopen.

Kegon Waterfall

Eerst naar het gratis uitzichtgebied gelopen, nou ik kan je vertellen dat ik wel een waterval hoorde maar deze bepaald niet zag. Vervolgens nogmaals tegen beter weten in een kaartje gekocht en met de lift 100 meter afgedaald voor het betere uitzicht. Ik zou zeggen oordeel zelf.

Mijn verstand vertelde mij dat het het gewoon een beter plan was de bus naar beneden te nemen. Dus weer bocht na bocht maar dit keer mocht ik heerlijk staan de hele rit. Nou ja bijna de hele rit ben er iets eerder uit gegaan. Wilde nu toch nog doen waar ik gisteren geen puf meer voor had.

Kanmangafuchi Abyss

Dit Ravijn of kloof is ontstaan na een uitbarsting van de nabij gelegen Nantai vulkaan. In de kloof staan ook 70 beelden van Jizo een god die voor de doden zorgt. Het was ongeveer anderhalve kilometer lopen vanaf de bushalte. Het zonnetje begon ook nog een beetje door te komen. De wandeling er naar toe was zeer fraai, lekker door het bos.

wandeling1

Voordat ik het wist liep ik al over de bijgelegen begraafplaats. Hoe toepasselijk met de waker over de doden.

wandeling3

Een trapje je af en meteen links van mij zaten ze allemaal heerlijk over het bos en het water uit te kijken. Helaas hadden sommigen van hen de tand des tijds niet of niet helemaal doorstaan.

wandeling2

Het pad zelf naar de ander kant toe is maar zo’n negenhonderd meter lang maar zeker de moeite waard. Het is een klein uitstapje die ik niet gemist had willen hebben.

Eenmaal weer bij de bushalte reed de eerste mij voorbij dat was dus balen. Gelukkig rijden ze zeer regelmatig en stond ik al snel in de lobby van mijn hotel. Eigenlijk wilde ik weer naar Lake Chuzenji toe. Aangezien de zon al aan het doorbreken was besloot ik de gok te wagen. Ritje nummer drie. Wel even mijn zomerjas voor mijn winterjas verruild was behoorlijk fris daarboven. Tevens een taartje gegeten dat ik nog in de koelkast had staan en twee klein KitKat groene thee (best lekker niet zo zoet) naar binnen gewerkt. Noem het maar een alternatieve lunch. 😀 Eenmaal in de bus wederom een zitplek. Boven leek de mist inderdaad wat aan het oplossen. Maar het zag er niet naar uit dat het volledig zou verdwijnen. Dus met vlotte pas naar de waterval.

Kegon Waterfall poging nr. 2

Helaas weer een kaartje moeten kopen. Was behoorlijk druk met schoolkinderen, gelukkig liep de rij toch vlot. Eenmaal beneden was de waterval nu wel te zien. 🙂

Na meerder foto’s vroeg ik een groepje of iemand van mij een foto kon maken dat was natuurlijk geen probleem. Nadien wilde de hele groep ineens samen met mij op de foto. Hahahaha zomaar. Eenmaal in de lift vroegen ze naar mijn Facebook zodat ze mij de foto konden sturen ze waren zo blij en enthousiast. Natuurlijk gedaan en heb nu twee nieuwe vrienden op Facebook. 😛

received_1140743059370341Heb ze later nog deze foto gestuurd omdat ik hem zo mooi vond.

waterval

Wilde daarna eigenlijk naar een gebied met uitzicht over het meer. Volgens Google maps twee uur lopen. Geen zin in en geen tijd meer voor, vanwege het feit dat het al om vijf uur donker werd. Wellicht dat er een bus heen ging maar ik vond een wandeling langs het meer ook prima. Plus daar kwam bij dat het nog steeds mistig was en het uitzicht daardoor toch niet zou zijn zoals ik het in mijn hoofd had.

Lake Chuzenji

Het meer ligt in de bergen boven Nikko en is ontstaan nadat een eruptie van de vulkaan Nantai de vallei beneden blokkeerde zo’n 20.000 jaar geleden. Daar liep ik dus ergens in de twilight zone van wel of geen mist. Een prachtige lange wandeling gemaakt langs het meer. Met mooie uitzichten nou ja zover dat mogelijk was. Het was fris de bomen kleurden. Natuurlijk nog belangrijker geen regen en door de mist zeer sfeervol. Ik heb genoten en mijn voeten hard laten werken. Ik laat de foto’s het verhaal van het meer verder vertellen.

meer

Vergane glorie.

meer1

Nieuwe foto maat even kijken hoe het bevalt 😛 Maar belangrijker 😯  beren.

meer6

meer2meer4

Terug bij de bushalte mocht ik weer staan, heen zitten terug staan dat is hoe het is. Het was al donker daardoor kon ik het allemaal niet goed herkennen, Even op maps gekeken waar we waren. OMG zomaar waren we in een andere plaats. Verkeerde bus. Meteen gekeken hoe lang het terug was naar Nikko. Twee uur met de trein aaaaah nee. 😯  Maar al snel bleek dat Google mij voor de gek hielt en we gewoon in Nikko waren. Was wel opgelucht moet ik zeggen. Had niet echt zin in twee uur treinen. Rond een uur of zeven ben ik in het hotel gaan eten. Echt en dode bedoening in Nikko na 19:00 bijna alle restaurants zijn dicht. Maar goed je gaat naar Nikko voor tempels en natuur. Tip beter kan je een hotel bij het meer nemen. Vermoed dat daar meer open is. Plus een mooi meer 🙂

Morgen naar Nagoya eerste trein in om 08:10

8 reacties

Mama. 02/11/2016 - 10:31 pm

Ron dat bord van de beren, je zou ze tegen komen. Gelukkig niet. Leuk dat filmpje van de waterval. En de foto met de schoolkinderen . Je staan zelf anders aldoor goed en leuk op de foto’s. Groetjes weer mama.

Reply
Ron 03/11/2016 - 10:56 am

Ja gelukkig niet tegen gekomen nee 🙂 waren niet echt schoolkinderen meer hoor 😛 en bedankt voor het compliment.

Reply
Iris 03/11/2016 - 9:58 am

Wauw, gaaf die waterval! Scheelt een hoop zo zonder mist. Mooi ook die foto’s vh meer en het bos. Kan je zo inlijsten ?

Reply
Ron 03/11/2016 - 10:57 am

Ja scheelt hé zonder mist hahahaha. Misschien lijst ik wel iets in

Reply
hennie 03/11/2016 - 10:51 am

mooie foto,s Ron,leuk en gezellige mensen die Japanners. groetjes Hennie

Reply
Ron 03/11/2016 - 10:58 am

Dank je en vooralsnog kan ik niet klagen over de bevolking 🙂

Reply
MK 03/11/2016 - 2:54 pm

Zo mooi en mystiek allemaal! En gelukkig de waterval toch niet gemist (gemist hehe) XM

Reply
Ron 03/11/2016 - 3:32 pm

Hehehehe leuke woordspeling :p Was inderdaad lekker mystiek, daar hou ik wel van.

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.