Kiso vallei van Magome naar Tsumago

door Ron

Also available in: English

Bah ik had zo geen zin om op te staan vanmorgen. Die klote wekker, lijkt wel werk dat op vakantie zijn. Langzaam maar zeker trok ik bij toen ik in de trein zat. Onderweg naar Nakatsugawa een rit van een klein uurtje. Eerst de post town (doorreisplaats). Magome bekeken om vervolgens een wandeling van Magome naar Tsumago te maken. Deze tocht loopt door de Kiso vallei. Het was prachtig weer de hele middag in mijn t-shirt rond gelopen. 🙂

Magome

magome1

Na de trein overgestapt op de bus. Een rit van plus minus een half uur. Een half uur is zo om, zo liep ik al snel tussen de oude gebouwen van Magome. Deze plaats diende als een doorreis plaats van Tokio naar Kyoto in de Ede periode. Eerst een kleine snack genomen en een extra fles drinken gehaald voor onderweg. Lekker doorgelopen alles in mij opgenomen. Als de toeristen er niet waren geweest waande je jezelf een eeuwigheid terug in de tijd.

magome2

Nog een snack genomen een gestoomde bapao of zoiets iets, ben de naam vergeten. Met een groente vulling. Dat was mijn ontbijt. Eenmaal de plaats achter mij gelaten. Kon ik beginnen waar ik voor kwam.

Wandelen van Magome naar Tsumago

Was misschien een tikkeltje nerveus omdat dit beren gebied is. 😉 Maar onderweg stond om de zoveel tijd een bel die je even hard moest ringen. Zodat je eventuele beren niet verrast en ze de tijd hebben ergens anders te gaan vertoeven. Na een flinke klim omhoog rammelde mijn maag wat, was tenslotte al één uur. Als door de goden verhoord vond ik een restaurantje om de volgende hoek.

magome8magome7

Dat was ook het enige wat er op die plek zat. Heerlijk gegeten en wat een aardige vrouw. Dit alles deed me mijn ochtendhumeur compleet vergeten. Met een gevulde maag weer verder gewandeld. Door de bossen heen en om de zoveel tijd even de bel gerinkeld. Natuurlijk ook een konichiwa als ik mensen tegen kwam. Vanuit het bos af en toe weer door een plaatsje, misschien beter om het een straat met wat huizen te noemen. Werkelijk waar een aanrader om deze route te lopen als je de kans krijgt. Als je het rustig aan doet loop je hem in even ruim twee uur. Het is ongeveer 7.6 kilometer. Als je niet van al teveel omhoog lopen houdt zoals ik, loop dan van Magome naar Tsumago. De route is ook heel erg duidelijk aangegeven en er zijn genoeg openbare toiletten onderweg. 😀

magome9magome15magome14magome12magome10magome5

Tsumago

De plaats van aankomst wederom een oude doorreisplaats Ik vond deze persoonlijk nog net wat mooier. Was ook wat rustiger dan Magome.

magome13

Daar even wat rondgedwaald om toch maar eens de bus naar het station te pakken. De treinrit was namelijk nog ruim een uur en de bus kwam pas om half vier. Tijdens de een paar Amerikanen nog dertig Yen gegeven die ze tekort kwamen voor de bus. Is nou ook weer geen wereldbedrag.

Eenmaal weer in Nagoya een klein tukje gedaan en de foto’s naar de computer gezet. Ondertussen liep het tegen zeven uur en werd het tijd voor avondeten. Een keer wat totaal anders. Begonnen met een Pina Colada, yum. Daarbij een schaaltje met softshell gamba’s, ik kon wel de krab variant maar deze waren ook erg lekker. Helemaal opgegeten met kop en staart. Nog een halve pizza gehad plus misschien nog een cocktail. 

magome16magome17

Morgen brengt mijn reis mij naar Hiroshima.

3 reacties

Mama 04/11/2016 - 10:56 pm

Ron dat was een mooie wandeling. Als ik dat bord zou lezen over beren, zou ik meteen nietverder durven. En zeker als je alleen ben. Maar jij gaan die wandeling gewoon doen. Een mooi stukje natuur en leuk die kleine dorpjes. Lekker gegeten. Ziet er allemaal goed uit. Mama????

Reply
Sanne 06/11/2016 - 5:37 pm

Wat een prachtige fotos! Daar zou ik ook wel een keer willen wandelen. Ik geniet echt van je verslagen en ben behoorlijk onder de indruk van je strakke planing! Xxx

Reply
Ron 08/11/2016 - 9:38 am

Lieve Sanne, zou je zeker mooi vinden om daar te wandelen. Ja behoorlijk strakke planning inderdaad. Na de vakantie bijkomen van de vakantie 😉

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.