Dag 6 – Laatste dag Barcelona.

door Ron

Het plan was eigenlijk om naar Monterrat te gaan, de wekker ging keurig om 7:30 maar toen ik in mijn bed over de trip nadacht. Besloot ik niet te gaan, het idee alleen al dat je aan het wandelen bent op die berg er misschien nergens schaduw of een zuchtje wind is. Op zich heerlijk als het achttien graden is, maar met achtentwintig graden, nee dank je. Dus de vervolg wekker eruit gehaald en nog even lekker blijven liggen, ik zou er een luie dag van maken. Na een lekkere douche, rustig een vlakbij gelegen park gelopen, waar tevens de Arc de Triomf van Barcelona aan grenst. Onderweg een kaascroissant bij de bakker gehaald, even lekker gaan zitten in het park om deze op te eten. Aangezien ik lui was ingezoomd met mijn camera op de Arc en de foto gemaakt :p

Volgens Google maps was de dierentuin om de hoek driehonderd meter ongeveer. Aangezien ik toch niks bijzonders zou gaan doen waarom niet. Buiten dat hebben Pim en ik een rare traditie om dierentuinen te bezoeken als we ergens zijn. Waarom breken met een traditie als Pim er niet is. Daar ging ik op naar de dierentuin. Eerst voorbij een demonstratie van bevrijd de dieren. Kaartje gekocht en demonstratief naar binnen gegaan. Ach misschien is het ook wel zielig, natuurlijk is het zielig. Maar aan de andere kant doen veel dierentuinen, waaronder deze aan fokprogramma’s om dieren van uitsterven te behoeden. Denk dat in dit geval het dubbeltje op zijn kant ligt en goed en slecht relatief in evenwicht zijn. Genoeg wijze woorden hierover. Was daarna tevens gedaan met mijn relaxdag na twee uur rondgelopen te hebben in de mooie grote dierentuin, ben ik maar eens terug gegaan naar de kamer.

 

 

Onderweg nog een stokbroodje brie gehaald a drie euro want het kan niet altijd luxe zijn. Na wat slap gehang van bed naar stoel om te roken en weer op bed om er van bij te komen ;). De tip van mijn broer opgevolgd en naar de markt gegaan, wat een drukte en veel lekker eten maar ja had al een broodje brie gehad dus alleen kijken niet kopen. Helaas kreeg ik last van mijn rug en mocht ik wederom die fijne trappen naar vier hoog op. Na een tijdje plat te hebben gelegen, mijn tas ingepakt en daarmee tevens de chaos op de kamer teniet gedaan. Ondanks ik na het inpakken weer lekker lag vond ik toch dat ik nog iets actiefs en ondernemends moest gaan doen. Maar dan niet wat iedereen doet. Het werd park Parc del Laberint d’Horta bijna bij het eindpunt van lijn drie.

Na weer op mijn Nederlandse sneltreinvaart omhoog te zijn gelopen eerst even bijgekomen van de zoveelste zweetaanval. Erg benieuwd naar mijn keuze, €2.23 entree betaald. Maar serieus wie verzint dat bedrag, had zowaar wel €2.23 in de knip. Eenmaal door de poort van het park viel de rust over mij heen, letterlijk en figuurlijk. Was echt bijna geen mens te zien en wat een prachtig park. Ik wil zelfs zover gaan om te zeggen dat het een pareltje is. Mocht je in Barcelona zijn en je wilt ontsnappen voor een paar uur aan de drukte zet dit dan bovenaan je lijstje, tenminste zolang het een pareltje blijft die verstopt blijft voor de massa. Dwaal weer af. In de avond een hamburger genomen die ik niet helemaal heb opgegeten, zo’n samengeperste burger die je in de supermarkt vind. Nog een paar drankjes her en der gedaan ondertussen zoekend naar een werkende Wifi verbinding. Elke avond zonder probleem maar nu mijn mobiele internet bundel leeg was tja dan vind je niks. Te afhankelijk toch weer. Oh ja sta je te wachten bij een pinautomaat duurt uren zegt die persoon die er honderd jaar overdeed volgens mij is hij stuk en loopt zonder geld weg. Ga jezelf loop je met een minuut met een gevulde knip weg, kansloos. Nu weer op de kamer met heerlijk geschreeuw op de achtergrond van het voetbal, meh voetbal. Voor nu welterusten en tot morgen.

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.