Kyoto zoveel te doen, maar niks gedaan.

door Ron

Also available in: English

Om acht wakker, opgestaan, tas ingepakt en thee gedronken. Wat rond gehangen binnen en buiten tot ik moest uitchecken om tien uur. Lekker hoor zo’n rustig aan ochtend tussendoor. Eenmaal op Hiroshima station wat broodjes gehaald. Als ontbijt nam ik iets ernstig onverantwoord. ? Een McChickenCheese Burger. Smaakte heerlijk. Geen idee waarom maar ineens zin in een vette bek.

Na een half uur gewacht hebbende op de trein en deze arriveerde vond een Japanse vrouw (wilde dame zeggen maar ja niet echt dus) het nodig voor te dringen. God mocht weten of beter boeddha waarom, zijn gereserveerde stoelen. Tot mijn verbazing zat ik dus weer green class nou mij hoor je niet klagen hoor. Om 13:10 arriveerde ik voor mijn overstap op Shin-kobe. Met speling van 15 minuten, ruim voldoende. Om twee uur arriveerde ik in Kyoto. Dat was mijn laatste lange reis met mijn rugzak in Japan. Tenminste voor deze keer dan, zie mijzelf nog wel een keer terug keren. Er staat nog wel een reisje voor de boeg van drie uur heen en natuurlijk ook weer terug. Maar dan heeft mijn rugzak een nachtje voor zichzelf in Kyoto. Nog één laatste overstap gedaan maar goed dat stelde niet veel voor moest maar één halte mee en stapte dus na een minuut of drie alweer uit.

woning2

Hoe heerlijk dat het appartement maar 400 meter vanaf het station lag. Super leuke woning, zo blij mee. Van buiten misschien niet sjeik maar oh zo knus van binnen.

woning1

Meteen even gewassen, had al geen schone sokken meer vanmorgen. Ook maar even twee flessen water van twee liter per stuk gehaald en wat bier. Nadat ik de was had opgehangen en een tweede erin had gedaan de trein naar Kyoto station gepakt. Zeker de moeite om daar even wat tijd te besteden. Een mooie hoge centrale hal. Je kunt letterlijk helemaal naar boven en over de stad uitkijken. De Skybridge heeft ook meerder uitzichtramen.

Begon koud te worden en geen jas mee. Weer terug, gaf niet was er zo. Laatste was eruit gehaald en op de grond laten vallen. Weer smerig, terug de machine in (de wasmachine staat buiten waar iedereen met zijn vieze voetjes loopt dus zat allemaal troep aan mijn voormalig schone sokken). Tijdens de herwas (is dat een woord?) een biertje gedronken en een start met mijn verslag gemaakt. Nadat de was opnieuw klaar was, opgehangen zonder het op de grond te laten vallen, jas gepakt en de stad ingegaan. Leuke kleine tempel bijna pal naast mijn appartement. 

tempel

Wilde van alles gaan doen, maar besloot uiteindelijk niks te doen. Het kon ook allemaal tot morgen wachten. Ik heb nog vier en een halve dag in Kyoto. Misschien dat het er drie en een half worden omdat ik iets anders ga doen maar dat is voldoende. Na wat omzwervingen door de buurt rondom het station, besloot ik een willekeurig restaurant in te gaan. Moest een kwartier wachten voordat er plek was, geen haast. Nadat ik op mijn plek belande moest ik toch even nadenken wat te doen. Nou ja het was op zich duidelijk er stond een tablet waarop ik moest bestellen en voor mij een eigen Teppanyaki plaat.

eten

Even met de mensen naast mij zitten praten, die wisten ook niet helemaal zeker wat de bedoeling was. Had ik dus ook niks aan 😉 Nee hoor waren hele aardige mensen uit Californië. Het eten werd uiteindelijk al bereid op de plaat gedaan waren het vervolgens heerlijk op lag te sudderen. Bleef dus heerlijk heet. Ik had Old Town Kyoto Yakisoba (thin noodles) met worst, kaas, inktvis en bosui en natuurlijk op smaak gebracht.

eten1

Met een speciale spatel moest je een stukje afstekken op je bord doen en dan natuurlijk opeten. 🙄 Heerlijk gegeten en wellicht beland ik er wel nog een keer. Wilde een dessert maar het leek mij zo veel dus besloot gewoon ordinair een McFlurry Oreo te halen. Nog even naar de lichtjes in het station staan kijken, zo sfeervol samen met de kerstliedjes. Meteen in de kerststemming hahaha. Na drie hele minuten met de trein weer terug op mijn nieuw honk. 

station1station

6 reacties

Pim 07/11/2016 - 3:40 pm

Zou ik in Amsterdam ook wel willen zo een restaurant met een tablet en plaat. zal ik dan wel niet bij kunnen komen met mijn rolstoel, maar toch. Xxx, Pim

Reply
Mama 07/11/2016 - 6:16 pm

Ron een leuk appartement. Ook wel relax een rustige dag. Lees morgen wel weer wat je dan allemaal heb gezien. Groetjes mama

Reply
Ron 08/11/2016 - 9:42 am

Rust dag was zeker lekker. Het appartement is echt heerlijk.

Reply
Ron 08/11/2016 - 9:40 am

Ja maar dan ga ik mee dan kan ik het opscheppen 😀

Reply
MK 08/11/2016 - 3:53 pm

Mooi, die verlichte trap. Knus ook die kerstboom en kerstmuziek. En apart concept, met die tablet en die bakplaat.

Reply
Sanne 08/11/2016 - 10:40 pm

Ik wil ook mee! Schep je voor mij ook op? Zag er heerlijke uit. Xx

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.