Kladkakka, deze Zweedse chocoladetaart vind Inge heerlijk.

door Ron
kladkakka

Also available in: English

Deze Zweedse chocoladetaart vind Inge (zie interview) heerlijk en dus deelde ze dit recept dan ook met mij om te proberen. Natuurlijk ben ik de keuken ingegaan om het te maken. Nu moet ik wel eerlijk toegeven dat ik zelf niet zo’n enorme zoetekauw ben en ik de Kladkakka te zoet vond voor mijn smaak. Maar goed dat is natuurlijk heel erg persoonlijk. Want wat ik te zoet vind kan een ander heerlijk vinden.

Daarom wilde ik ook nog een eigen variant maken, tenminste totdat er ineens weer eens een voedselschandaal tevoorschijn kwam. Vreemd genoeg was mijn trek in ei ineens een stuk minder en had ik dus ook even geen zin om iets te maken met ei erin. Dat neemt natuurlijk niet weg dat ik niet alsnog een variatie op de Kladkakka ga maken. Binnenkort is mijn versie hier te vinden.


Kladkakka

  Aantal: 8-10 stukjes         Voorbereidingstijd: 15 minuten         Baktijd: 15 minuten
 

Ingrediënten:

  • 100 gram boter (makkelijkst als je de boter smelt)
  • 250 gram suiker
  • 2 eieren
  • 100 gram bloem
  • 4 eetlepels cacao
  • 1 eetlepel vanille suiker
  • springvorm van 24cm doorsnee

 

Bereiding Kladkakka:

Vet de springvorm in en verwarm de over voor op 175 graden hetelucht.

Smelt de boter, hij mag niet donker worden. Mix de suiker, vanillesuiker, bloem en cacao door elkaar. Doe de eieren en de gesmolen boter erbij en mix even goed door elkaar.

Giet de mix in de springvorm en bak voor 15 minuten. Zet ondertussen een onderzetter in de koelkast en plaats de kladkakka direct uit de oven in de koelkast voor minimaal een uur. Zo krijg je een hardere buitenkant.

Strooi eventueel nog poedersuker over de kladkakka.

Eet smakelijk!

 

 

Meer recepten uitproberen of interviews lezen van mensen die emigreerden?

Lijkt de Kladakka je lekker of heb je het weleens gegeten laat het mij weten in de reacties en/of deel dit recept met je vrienden en familie.

 

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.