Het kasteel van Nagoya met een gids!

door Ron

Also available in: English

Vanmorgen vroeg op, de wekker ging om 6:15 dat zijn onmenselijke tijden voor mij 😛 Ik snap dat vele dat wellicht een normale tijd vinden. Maar goed luxe en werk paarden zullen we dan maar zeggen 😉 Om 07:15 stond ik klaar bij het ontbijt. Dacht lekker een gekookt eitje maar helaas zelfs het eiwit was nog zacht, de gruwel. Het hotel betaald, spullen gepakt en de trein in om 08:10. Drie kwartier later arriveerde ik op Utsunomiya. Eerst stond ik op het verkeerde perron, gelukkig kwam ik daar op tijd achter, nog nipt op tijd bij de juiste trein deze vertrok naar Tokio. Een kleintje uurtje later was ik weer even op al bijna vertrouwd terrein en arriveerde bij trein nummer drie de laatste voor vandaag. Tokio – Nagoya. Moet wel zeggen dat het jammer was dat hij vijf minuten te laat weg ging. Was nog wel zo onder de indruk dat altijd alles op tijd reed. Volgens het bordje aan de rugleuning met wat informatie erop was er een rookruimte in wagon 15. Aangezien ik zo naar het toilet moest en in wagon 13 zat nam ik toch even een kijkje. Voor hetzelfde geld was het oude informatie en zit er niet eens een rookruimte meer in. Inderdaad een rookruimte (niet de beste foto ooit).

rokenTevens gewone toiletten maar dat is geen verassing maar ook een urinoir en aparte wastafels. Moet zeggen dat alles erg vlot is verlopen vanochtend. Het hotel zit dicht bij het station dus zo gearriveerd. Ingecheckt en tas afgeven. Want ja was al middag en ik wilde toch wel erg graag even bij het kasteel van Nagoya langs.

Nagoya castle

Na een wandeling van 2.5 kilometer gearriveerd bij Nagoya castle. Na het kopen van mijn kaartje en net binnen werd oik aangeschoten door een oudere Japanse vrouw. Of ik zij mijn tourguide mocht zijn, helemaal voor niks. Aangezien ik geen andere plannen had voor deze dag behalve dit, waarom niet. Ze gaf aan dat het plus minus een uur zou duren. Prima toch. Al snel verontschuldigde ze zich voor haar gebrekkige Engels. Waarop ik antwoordde dat het helemaal niet slecht was en dat ik haar prima begreep. Ze vertelde ontzettend veel, waarvan ik nu nog maar flarden weet. Maakt verder niet uit de ervaring was super. Wat ik nog wel weet is dat het kasteel tijdens de tweede wereld oorlog is afgebrand op drie gebouwen en een toegangspoort na. Hieronder een foto van één van de drie originele gebouwen.

kasteel1

De rest van het complex is later herbouwd, inclusief het kasteel dat nu van beton gemaakt is. Maar het ziet er nog steeds mooi en indrukwekkend uit. Bovenop het kasteel staan twee gouden beelden. Met de beeltenis van een fantasie dier half vis half draak. zie hier. 

kasteel2

We zijn samen het hele kasteel door gegaan dat uiteraard totaal anders is dan hoe het vroeger heeft uitgezien. Het is nu meer een soort van museum over het kasteel en het complex. Ik heb genoten van deze Japanse dame ze was zo super aardig en enthousiast.

kasteel3

Natuurlijk nog een foto van het kasteel zelf 😛

kasteel

Na gedag te hebben gezegd, met de bus naar het centraal station gegaan. Daar een beetje rond gekeken en een hele late lunch gekocht, soort van worstenbroodje. Was namelijk al tegen vier uur en alleen maar ontbijt gehad. Even chillen in de hotelkamer, tenminste dat dacht ik. Toen ging mijn cameratas stuk, tenminste de rits. Na verwoede pogingen was de rits niet meer te maken. Gezocht naar een camerawinkel en gelukkig eentje op loopafstand. Uiteindelijk teruggekomen op de kamer met een nieuwe tas en een nieuwe lader voor mijn telefoon. Laadt die namelijk al dagen op via de laptop omdat ook de lader ter ziele is. Dat gaat zo ongelooflijk traag, dus ook maar gekocht. Geloof me nu kan ik hem tenminste even laden. Even laden op de laptop duurt drie uur. :D. 

In de avond lekker een hapje gegeten. Nummer drie op de lijst is ook binnen (Miso Katsu). Zeker niet de beste denk ik zo te weten, wel lekker. Bestellen en betalen moest je vooraf doen via een computer. Ach zat een Engelse optie op, ging prima. 

eten1eten

Nu behoorlijk gaar en morgen weer een druk programma welterusten allemaal. Oh ja was heet in mijn kamer niet normaal en geen airco en het raam kon niet open. Dus wat doe je dan? Inderdaad klagen 😛 en het raam werd van het slot gehaald. Oké het is wat luidruchtiger nu maar tenminste met een koele wind. 😀

P.S. uit toeristisch oogpunt is Nagoya zelf denk ik niet zo interessant, tenzij je iets in de omgeving wil doen. 

 

4 reacties

Tineke 04/11/2016 - 12:54 am

Lijkt me geweldig een plaatselijke gids.Zo kom je veel meer aan de weet he de ins en outs van het kasteel.Wat laat je ons heerlijk meegenieten van je reis .Zeer indrukwekkend en zo komen we veel te zien van een land waar en dat weet ik zeker nooit zal komen ,maar op deze manier een beetje mee kan kwekken als het over Japan gaat!!!Hier gaat het prima met je poezenkinderen.Ze zijn nu in het draaien om me heen en yup in een kroelstadium!Nelix kijkt nog steeds de kat uit de boom en wenst Levi in de boom,dus voorlopig geen hotnews!!Ron geniet ze .Groetjes van Josh en Tien en pootjes van de cats.

Reply
Ron 04/11/2016 - 1:25 pm

Altijd goed als je er wat van opsteekt ? Hopelijk gaat het een keer over Japan na mijn reis en verbaas je iedereen. Neelix is een monstertje inderdaad hahaha. Gelukkig doet Yuppie wel gewoon.

Reply
Tineke 05/11/2016 - 10:03 pm

Neelix is een aparte maar dat siert de kat zeggen we maar.Vandaag ging hij niet onder de tafel zitten,maar bleef dicht bij me in de buurt.Je begrijpt wel waar het om draait.Juist het eet-moment. Yup is een schrokkert en als Neelix niet uitkijkt is zijn eten ook beland in de maag van yup.Foto gemaakt.Morgen te zien bij Pim.Vanuit Amsterdam een groet en bij deze een knuffel erbij wederom ook van de poezenkinderen.Bay-bay van Tien.

Reply
Ron 06/11/2016 - 12:26 am

Ach laat Yuppie maar lekker schrokken hoor met zijn oude lijfje. Neelix krijgt meer dan voldoende. Hangt ook altijd met zijn kop in het droogvoer. Yuppie bijna nooit. 🙂

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.