Japanse KitKat smaaktest & weggeefactie proefpakketjes.

door Ron
Japanse KitKat

Japanse KitKat, iets waar ik mijn hele reis in Japan een nieuwe smaak van meenam zodra ik er weer één zag. Braaf heb ik ze in mijn backpack gedaan om mee terug te nemen naar huis. Bijna altijd braaf, er zijn twee smaken opnieuw aangeschaft na een vreetbui. In totaal is de eindstand op tien smaken gekomen, hadden er overigens twaalf kunnen zijn. Bij één dacht ik die neem ik later wel mee maar kon deze vervolgens nergens meer vinden. De andere was zo’n grote verpakking dat ik zoiets had van overdrijven is ook een vak. De twee gemiste smaken waren KitKat meloen en Uji Matcha thee. 🙁

Elke Kitkat krijgt een cijfer voor de smaak.

 

Update 05-08-2017

Weggeefactie 3x een proefpakketje Japanse KitKat met 3 smaken erin!

 

Het altijd leuk als je gewoon in Nederland bent en dan toch de kans krijgt je gemiste smaken alsnog te proberen. Zoals je net natuurlijk al hebt gelezen gaat het om de smaken meloen en Uji Matcha thee. Bedankt Lex voor het delen van je KitKat’s met mij. Laat ik dan ook maar meteen beginnen met deze twee smaken.

 

Uji Matcha

Japanse KitKat Uji Matcha

Dit was de groene thee variant die ik dus niet mee had genomen. Deze is in ieder geval totaal anders dan de standaard groene thee KitKat. De theesmaak is duidelijk te proeven maar wel redelijk zoet. Ik had liever gezien dat hij wat minder zoet was geweest dan had je denk ik nog beter de thee geproeft. Het zorgt er namelijk ook voor dat je er snel genoeg van hebt. Alhoewel, misschien is dat juist wel weer goed. Een geslaagde smaak.

Cijfer: 8.5 

 

Hokkaido meloen

Japanse KitKat Hokkaido Melon

Was erg benieuwd naar deze. Had hem niet mee omdat de doos op de luchthaven enorm groot was. Zodra je de verpakking opent ruik je al meloen, heerlijk! De kleur is wel chemisch geel. Hij smaakt naar wat de verpakking zegt, een overduidelijke Galia meloen smaak. De smaak blijft extreem lang in je mond hangen, weet niet of ik dat nou echt prettig vind. Desondanks vond ik hem toch erg lekker.

Cijfer: 8

Dat waren dus de twee gemiste smaken. Lees vooral verder, er zitten zeker nog wat verassende smaken tussen.

 

Pure Chocolade image02

KitKat pure chocolade, zie het maar als een standaard KitKat maar dan met pure chocolade. Aangezien ik een liefhebber ben van pure chocolade, ben dan ook blij te kunnen melden dat hij aan mijn verwachtingen voldeed. Ik zou deze zeker niet laten liggen in de Nederlandse winkel.

Cijfer: 8.5

 

Aardbeikitkat-aardbei

Chocolade en aardbeien, het enige dat nog ontbreekt is de slagroom. 🙂 Helaas is deze KitKat minder lekker dan je zou verwachten. Zodra je de verpakking opent ruik je hem aardbei maar dan wel een chemische variant. Jammer genoeg is smaak dat ook. Wat ik wel lekker vind was de lichte zure smaak. Zeker de moeite waard om eens te proberen maar voor mij blijft het daar dan ook bij.

Cijfer: 6

 

Frambooskitkat-framboos

Ik was bang dat deze last zou hebben van hetzelfde probleem als bij de aardbeiensmaak. Gelukkig had ik het mis. Deze KitKat ruikt en smaakt echt naar framboos en heeft net zoals bij de aardbeienvariant een licht zure smaak. Vind ik persoonlijk erg lekker. Ik zeg lekker.

Cijfer: 8

 

Groene Theekitkat-groene-thee

KitKat Groene Thee. Duidelijke smaak van groene thee en licht zoet. In één woord heerlijk. Had niet verwacht dat ik deze zo lekker zou vinden. Zeker één van mijn favoriete smaken.

Cijfer: 9

 

Almond Cranberrykitkat-almond-cranberry

Pluspunt is de pure chocolade! Het leuke aan deze variant is dat er op de bovenkant wat nootjes en cranberries zitten. Jammer genoeg vond ik dat je de cranberry smaak niet goed of voldoende naar boven komt. Helaas was de smaak minder bijzonder dan verwacht, maar zeker voor herhaling vatbaar.

Cijfer: 8

 

Butter Cookiekitkat-butter-cookie

Dit is een hele aparte KitKat, deze moet in een broodroosteroventje, bij gebrek hieraan onder de grill in de oven gedaan. Werd mooi bruin van boven maar hij smolt wel volledig. De smaak, lekker maar niet bijzonder. Ik heb er later nogmaals één geprobeerd te bakken en dat lukte beter met de gril al goed voorverwarmd. 😀 Omdat ik het bijzonder vond om een keer een KitKat te bakken geef ik hem voor creativiteit in ieder geval een 10.

Klik hier voor de bakinstructies.

Cijfer: 7.5

 

Meer nieuwe Japanse KitKat smaken

Nadat ik twee nieuwe smaken had geproefd wilde ik deze post natuurlijk updaten. Vond wel dat het updaten van deze post met maar twee nieuwe smaken wat aan de magere kant zou zijn. Wat doe je dan? Juist, je duikt het internet op en besteld er nog een paar smaken bij. Helaas niet voor de prijzen die ik Japan betaalde maar zeker redelijk betaalbaar. Bijvoorbeeld via mostcutest. Met nog vier nieuwe smaken erbij kon mijn dag niet meer stuk. Nu eerst de vier nieuwe smaken voordat we door gaan met de resterende “oude” smaken.

 

GemberJapanse KitKat Ginger

Pure chocolade die ook daadwerkelijk wat bitter is. Er zit een heel bekende smaak aan deze KitKat maar kan hem niet thuis brengen. Lekker en niet te zoet. Wel wat aftrek op het eindcijfer omdat ik de gember smaak er niet uit haal, jammer.

Cijfer: 8

 

Premium mintJapanse KitKat Premium Mint

Deze KitKat heeft een overduidelijke mintgeur en ik ben blij te kunnen zeggen dat hij een subtiele mintsmaak heeft. Ben namelijk niet zo’n fan van mint met chocolade. Gelukkig dus niet overheersend als bij bijvoorbeeld After Eight. Als je een mint liefhebber bent zul je deze zeker erg lekker vinden.

Cijfer: 7.5

 

Double MatchaJapanse KitKat Double Matcha

Ik vind de gewone groene thee variant al super lekker maar deze is dat dus ook met zijn overduidelijke groene thee smaak. Maar het is dan natuurlijk ook double matcha, dan mag je het ook wel een beetje verwachten. De smaak blijft nog eventjes hangen zodra je hem op hebt, lekker. Wel zoeter dan de standaard theesmaak. Een aanrader.

Cijfer: 9 

 

CustardpuddingJapanse KitKat Easter Break 2017 Custard Pudding

 

Karamel is wat je ruikt en hij smaakt naar pudding met een karamelsaus. Ik vind deze echt super. Ondanks dat hij aan de zoete kant is lijkt dat er juist heel goed bij te passen. Leuke touch aan deze KitKat is dat er een konijn in gedrukt is en de oren zijn elk een bar van de kitkat. Het is tenslotte de paaseditie.

Cijfer: 8.5

De laatste 4 Japanse Kitkat smaken van deze test

 

Sakesake

Je zult wellicht denken, hoe verzin je het. Maar deze is echt heel lekker. Je proeft duidelijk een alcohol smaak zonder dat het overheerst. Of het echt een sake smaak is tja, dat durf ik niet te zeggen had ik ze moeten proeven met echte sake erbij denk ik. Er zit overigens echt alcohol in dus als je je kinderen dat niet wilt geven dan zou ik ze gewoon allemaal zelf opeten. Ik vind ze in ieder geval heerlijk.

Cijfer: 9


Shinshu Appel
kitkat-shinsu-apple

Zodra je de verpakking opent ruik je al appel. De geur is beduidend sterker dan de smaak, maar zeker te proeven. Moet wel toegeven dat ik geen idee heb hoe een Shinshu appel echt smaakt. Vind hem wel erg zoet, desondanks wel lekker. Nu ooit nog eens zo’n appel eten.

Cijfer: 7.5

 

Kobe Puddingkitkat-kobe-pudding

Geen echte Kobe Pudding gegeten in Japan maar ik moest denken aan Cremé Brulee toen ik deze proefde. Komt door de smaak van karamel denk ik. Echt heel lekker. Nasmaak wel erg zoet.

Cijfer: 8.5

 

Wasabikitkat-wasabi

Witte chocolade met wasabi, bij de eerste hap dacht ik nog hmmm best lekker. Totdat de scherpe smaak naar voren kwam en ik zoiets had van nou nee. Laat ik het zo zeggen voor mijn gevoel past het niet in combinatie met het zoete van de chocolade. Gevalletje je houdt er van of niet denk ik. Voor mij blijft het bij Sushi met Wasabi.

Cijfer: 4

 

Welke vond ik nou de lekkerste?

 

Aan de hand van de cijfers kun je natuurlijk al zien welke Japanse KitKat mijn favoriet is. De top 3 is als volgt.

  1. Groen thee & Double Matcha. ik kon niet kiezen tussen deze twee. De gewone groen thee is wat minder zoet en daardoor iets verfijnder. De Double Matcha heeft echter een veel sterkere theesmaak maar is misschien iets te zoet. Eigenlijk zou ik de smaak van de Matcha willen met de zoetheid van de standaard groene thee.
  2. Sake, gewoon omdat hij heerlijk is.
  3. Custardpudding. Ik twijfelde tussen deze en Kobe pudding maar omdat de custard net wat minder zoet is wint die.

Hoewel bijna alle smaken erg lekker zijn is het voordeel van de misschien wat saaie Nederlandse variant dat deze lekker neutraal is en minder snel zal vervelen. Als ik ooit nog eens in Japan ben zal het mij benieuwen wat voor smaken ik dan kan hamsteren.

 

Weggeefactie 3x Japanse KitKat proefpakketje.

Wil jij een Japanse KitKat proefpakketje opgestuurd krijgen? Ik geef er namelijk drie weg met de volgende smaken erin: groene thee, custardpudding en gember. Meedoen is helaas niet meer mogelijk.

De winnaars zijn:

  • Dewi,
  • Sifra
  • Ilse

Eet smakelijk!

 

Ik vind het natuurlijk helemaal geweldig wanneer je deze post wilt delen op social media. Dank je!

 

 

3 reacties

Lex 05/08/2017 - 11:03 pm

Haha, nog vier smaken! Wat voor cijfer geef je eigenlijk een gewone KitKat? Die vind ik toch het lekkerst.

Reply
Ron 05/08/2017 - 11:29 pm

🙂 Natuurlijk een tien omdat hij altijd lekker is!

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.