Japanse KitKat smaakt test, lekker of………

door Ron
Japanse KitKat

Also available in: English

De nieuwe test met extra smaken vind je hier: Japanse KitKat smaaktest 

Tijdens de hele reis in Japan heb ik overal waar ik een nieuwe smaak KitKat tegenkwam deze meegenomen. Braaf heb ik ze in mijn Backpack gedaan om mee te nemen naar Nederland. Bijna altijd braaf, er zijn twee smaken opnieuw aangeschaft na een vreetbui. In totaal is de eindstand op tien smaken gekomen, hadden er overigens twaalf kunnen zijn. Bij één dacht ik neem ik later wel mee en kon deze vervolgens nergens meer vinden, de andere was zo’n grote verpakking dat ik zoiets had van overdrijven is ook een vak. De twee gemiste smaken KitKat waren meloen en een andere groene thee variant. 🙁 Elke Kitkat krijgt een cijfer voor de smaak.

 

Pure Chocolade

image02

KitKat pure chocolade. Ik ben een liefhebber van pure chocolade, ben dan ook blij te kunnen melden dat hij aan mijn verwachtingen voldeed. Ik zou deze zeker niet laten liggen in de Nederlandse winkel. Het begint in ieder geval goed met het lijstje. 😀

Cijfer: 8.5

 

Groene Thee

kitkat-groene-thee

KitKat Groene Thee. Duidelijke smaak van groene thee, licht zoet van smaak. In één woord heerlijk. Had niet verwacht dat ik deze zo lekker zou vinden. Zeker één van mijn favoriete smaken.

Cijfer: 9.5

Aardbei

kitkat-aardbei

KitKat aardbei. Chocolade en aardbeien, het enige dat nog mist is slagroom 🙂 Helaas is deze KitKat minder lekker dan verwacht. Veroorzaakt omdat hij chemisch ruikt en smaakt. Wat ik wel lekker vond was de lichte zure smaak.

Cijfer: 6

Framboos

kitkat-framboos

KitKat Framboos. Hij ruikt en smaakt echt naar framboos en net zoals bij de aardbeienvariant een licht zure smaak. Vind ik persoonlijk erg lekker. Ik zeg een geslaagde smaak.

Cijfer: 8

Almond Cranberry

kitkat-almond-cranberry

KitKat almond cranberry. Het leuke van deze is dat er op de bovenkant wat nootjes en cranberry’s zitten. Ook deze is met pure chocolade, dat is natuurlijk al meteen een pluspunt. Helaas ook een minpuntje, de cranberry proef je niet terug.

Cijfer: 8

Butter Cookie

kitkat-butter-cookie

Dit is een hele aparte KitKat, deze moet in een broodroosteroventje, bij gebrek hieraan onder de grill in de oven gedaan. Werd mooi bruin van boven maar hij smolt wel volledig. Heb er nog één, van de week nogmaals proberen met bakpapier en de grill al heet. De smaak, lekker maar niet bijzonder. Klik hier voor de bakinstructies. 😀 Omdat ik het bijzonder vond om een keer een KitKat te bakken geef ik hem voor creativiteit in ieder geval een 10.

Cijfer: 7.5

 

Sake

sake

KitKat Sake. Je zou wellicht denken hoe verzin je het. Maar deze is echt heel lekker. Je proeft duidelijk een alcohol smaak zonder dat het overheerst. Of het echt een sake smaak is tja, dat durf ik niet te zeggen had ik ze moeten eten met sake erbij denk ik.

Cijfer: 9


Shinshu Appel

kitkat-shinsu-apple

KitKat Shinshu apple. Zodra je de verpakking opent ruik je al appel. De geur is beduidend sterker dan de smaak, maar zeker te proeven. Moet wel toegeven dat ik geen idee heb hoe een Shinshu appel echt smaakt. Vond hem wel erg zoet, desondanks wel lekker. Nu ooit nog eens zo’n appel eten.

Cijfer: 7.5

Kobe Pudding

kitkat-kobe-pudding

KitKat Kobe Pudding. Geen Kobe Pudding gegeten in Japan maar ik moet denken aan Cremé Brulee als ik deze proef . Komt door de smaak van karamel denk ik. Echt heel lekker. Nasmaak wel erg zoet.

Cijfer: 8.5

Wasabi

kitkat-wasabi

KitKat wasabi. Witte chocolade met wasabi, bij de eerste hap dacht ik nog hmmm best lekker. Totdat de scherpe smaak naar voren kwam en ik zoiets had van nou nee. Laat ik het zo zeggen voor mijn gevoel past het niet in combinatie met het zoete van de chocolade. Gevalletje je houdt er van of niet denk ik.

Cijfer: 4

 

Conclusie

winnaar

Het was moeilijk kiezen tussen de nummer één en twee maar de groene thee was gewoon verfijnder en smakelijker. Dus ik kan niet anders dan deze over de Sake variant tot winnaar van de KitKat smaaktest te benoemen. Hoewel bijna alle smaken erg lekker waren is het voordeel van de misschien wat saaie Nederlandse variant dat deze lekker neutraal is en minder snel zal gaan vervelen. Als ik ooit nog eens in Japan ben zal het mij benieuwen wat voor smaken dan de revue zullen passeren.

3 reacties

Sanne 26/11/2016 - 8:07 am

Wat leuk! Nog een reden om eens naar Japan te reizen. Dankjewel voor de leuke reis verslagen. Xx

Reply
Li 14/12/2016 - 11:31 am

Voor de lief hebbers van Japanse Kitkat, Seikatsu is de enige in Nederland waarvan je de KitKat Sake online kunt bestellen. http://www.seikatsu.nl

Reply
Ron 15/12/2016 - 5:32 pm

Dank voor de link als ik ineens ernstig KitKat Sake wil weet ik waar te zijn

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.