Japans populairste KitKat eindelijk op de Nederlandse markt

door Ron
kitkat groene thee

Dinsdag 19 februari zit ik rond tien ‘s ochtends in de trein onderweg naar Utrecht. Op het station pak ik mijn telefoon uit mijn zak, open Google Maps en tik Tiger Mama in. Ik volg de route en slenter Hoog Caterijne door. Eenmaal buiten is het niet ver naar het restaurant waar Nestlé mij en andere mensen zal ontvangen. Zoals meestal ben ik akelig op tijd en is er nog niemand van de genodigden. Toch nog maar even een blokje om gelopen. Het mocht niet baten; arriveerde als eerste. Maakt natuurlijk ook niks uit.

Tiger Mama: Voorstraat 80, 3512 AT Utrecht

Er hangt een goede sfeer, leuk tentje. De gastvrouw van Nestlé (ongelooflijk hoe slecht ik ben met namen) begroet mij en na een kort praatje neem ik aan één van de tafeltjes plaats. Rustig wacht ik af tot iedereen is binnengedruppeld.

Terwijl ik geniet van mijn kopje thee neemt een andere dame van Nestlé het woord. Ze verteld ons het programma voor deze ochtend. We beginnen met een een introductie in het bereiden van Matcha. Iedereen neemt plaats aan de tafels in de andere ruimte waar Thomas & Bieke van Mr and Mrs Tea ons vertellen hoe Matcha gemaakt wordt en hoe je het dient te bereiden. Uiteraard maken wij zelf ook een heerlijke kop Matcha klaar. Als je wilt weten hoe je zelf een kop Matcha thee maakt lees dan eens op mijn guide op: mysticjapan.com

We kregen hier meer informatie over Matcha en uitleg hoe te bereiden.
De kom (Chawan), tijd om te beginnen.
Premium Matcha
Met een klein beetje water mengen tot een egaal geheel.
100 ml heet water (80 graden) erbij en klop in een M beweging met je Chasen
Klaar om te drinken. Erg lekker en gezond.

Voor goede kwaliteit Matcha en accessoires kun je terecht bij www.mrmrstea.nl die hun Matcha uit Uji, Japan importeren.

Na deze leuke workshop is het dan eindelijk zover, de onthulling van de nieuwe KitKat. Drie keer raden om welke smaak het gaat!

KitKat Groene thee, Matcha.

kitkat groene thee

Een onthulling kan in dit geval natuurlijk niet zonder proeven. Erg nieuwsgierig hoe het zal smaken open ik de verpakking en neem een hap. Leuk weetje is dat er een officiële manier is om een Kitkat te eten.

  1. Scheur de verpakking aan de linkerkant van boven naar beneden open.
  2. Breek één bar af, neem deze uit de verpakking.
  3. Breek hem door midden
  4. Eet smakelijk

Gelukkig heb ik er nog een paar thuis!!!

De smaak is onmiskenbaar groene thee. Hij heeft een rijke volle smaak en is iets zoeter dan de Japanse groene thee variant. De kleur van de KitKat komt door het vermengen van Matcha met witte chocolade. Hij doet zeker niet onder voor de Japanse variant die ik in Japan heb gegeten en vergeleken met nog meer smaken in de Japanese KitKat test. Ik vind hem persoonlijk erg lekker en kan niet anders dan iedereen aanraden hem op zijn minst één keer (of vaker) te proberen.

Goed om te weten is dat de cacao 100% duurzaam worden ingekocht via het Nestlé Cocoa Plan. De cacao bonen zijn UTZ-gecertificeerd en er wordt echte Matcha gebruikt uit Japan en China.

Kitkat groene thee is vanaf eind februari te koop bij de AH to go. Andere supermarkten en winkels volgen natuurlijk snel.


Have a Zen Break

Natuurlijk lieten ze ons Tiger Mama niet verlaten zonder een heerlijke lunch waarvan aan alle gerechten Matcha was toegevoegd.

Heerlijke soep, okonomiyaki, sushi roll met onder andere paling en als nagerecht crème brûlée van tonkabonen en een chipolata gerechtje.

Na een heerlijke lunch verliet ik samen met mijn goodie bag het pand en ging weer op huis aan. Het was een super gezellige ochtend en ik ben erg blij dat KitKat groene thee eindelijk de Nederlandse markt heeft bereikt.

Have a Zen Break allemaal en geniet van KitKat Groene Thee zodra je hem in handen hebt!

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.