Japan voorbereiding, deel 4

door Ron

Also available in: English

Eigenlijk had ik gedacht pas weer wat over Japan te schrijven zodra ik er daadwerkelijk ben. Maar ja, de afgelopen tijd waren er nou eenmaal momenten dat mijn reis naar boven kwam drijven. Soms door een semi vervelend bericht van een verhuurder of door iets dat uit mijn bureaula kwam. Dit alles gaf mij weer genoeg inspiratie om deel vier van de voorbereiding te schrijven.

 

Geannuleerd.

 

Soms lopen dingen net even anders dan je zou willen. Was super tevreden met mijn appartement keuze in Tokio en was ook niet meer bezig met verblijfplaatsen, aangezien alles al geregeld was. Ineens uit het niets valt er een mailtje in je inbox, “helaas moeten wij u meedelen dat het appartement dat u bij ons heeft geboekt van de markt wordt gehaald”. Hoewel ik wel even flink baalde, verdween dat ook weer als sneeuw voor de zon. Als je eenmaal weer aan het kijken bent dan kom je meteen weer in de stemming. Na een avondje zoeken, vergelijken en de juiste locatie vinden is het natuurlijk gelukt. Ben eigenlijk behoorlijk tevreden met met nieuwe onderkomen en om het allemaal net nog wat beter te maken was het nog 75 Euro goedkoper ook. Baalde wel even de volgende dag dat ik zo snel geboekt had want had nog extra korting kunnen krijgen als ik het geld niet had laten terugboeken maar daarmee mij nieuwe onderkomen had betaald. Maar ja dat mailtje kwam dus pas nadat dat allemaal al rond was. Gelukkig waren ze erg vriendelijk bij de klantenservice van AirBnb en kreeg ik alsnog een tegoedbon van 50 Euro. Kan dus weer uit mijn hoofd en hopelijk was dit een eenmalig iets. 🙂

 

Wandeling in het donker?

 

Enkele dagen na het appartement incident, besloot ik mijn bureau eens uit te mesten. Na alle chaos van de la naar de vloer te hebben verplaats vond ik ook een zaklantaarn. Blijkbaar is het de periode voor mij om steeds aan Japan te denken. De zaklantaarn zorgde ervoor dat ik aan een wandeling moest denken die ik wil gaan maken. Hij loopt van Takedao naar Namaze en leidt je over een verlaten treinrails door de Mukogawa Gorge door de bergen tussen Osaka en Kobe. De route schijnt niet al te moeilijk te zijn en een kilometer of zeven lang. De reden dat de zaklantaarn mij er aan deed denken komt door de oude treintunnels die op de wandelroute liggen en zoals je natuurlijk meteen begrijpt zijn deze verstoken van daglicht. Namelijk niet zo’n zin om in het donker door de tunnel te lopen met mijn handen langs de koude natte muren als een soort van leidraad of genadeloos languit te gaan. Ben benieuwd of ik met al het gereis door Japan de tijd vrij weet te maken om hier weer apart heen te reizen vanuit Kyoto. Tevens benieuwd of het net zo leuk is als in mijn hoofd.

 

Uilen of katten dat is de vraag.

 

Aangezien ik toch al met mijn vakantie bezig was meteen maar even gekeken wat te doen in Tokio. Gekke Japanners hebben dus een uilencafé, hoe kom je erop? Best zielig eigenlijk voor die beestjes, tenminste dat denk ik. Misschien toch maar naar een kattencafé want dat hebben ze ook. Daar begon het ook mee, het uilencafé is een spinoff. Plus we weten natuurlijk dat het voor katten gewoon minder zielig is omdat die eigenlijk maar drie dingen willen. Eten, slapen en aandacht. Denk dat het wel goed zit met ze in het café. Ga nog kijken naar welke ik ga, als ik al ga. Moet wel zeggen dat het mij fascineert dus misschien hobbel ik wel langs beide. 😛 Laten we eerlijk zijn ook in Tokio tikt de tijd rustig door en mijn To do list wordt langer en langer. Plus ik moet me ook nog door de 39.500.000 inwoners heen worstelen (twee keer Nederland). Is weliswaar de regio Tokio maar denk dat de stad behoorlijk druk en chaotisch is op een geordende manier.

 

Vending machines in Japan.

 

Van het uilencafé is het natuurlijk een klein stapje naar vending machines, het schijnt dat je er echt van alles uit kan halen dus misschien ook wel een uil of kat. 😉 Japan heeft er zo ongeveer 5.520.000 zijn er dus slechts een paar. Kon alleen een artikel uit 2009 vinden waarin stond dat Nederland er zo’n 300.000 had op dat moment. Best ook wel veel eigenlijk. Zie ze voornamelijk op het station, één met fris en de ander met snacks. Een paar voorbeelden wat je naast eten, drinken en ijs nog meer in die dingen hebt zitten in Japan.

  • Bloemen
  • Speelgoed
  • Ondergoed
  • Warme kant en klare maaltijden
  • Eieren
  • Kleding (stropdassen, sokken)
  • Bier 🙂
  • Patat

Ben benieuwd. Denk als ik er al iets uit haal dat het voornamelijk KitKat is aangezien ze die in vele smaken hebben en dat wil ik wel proberen. De warme noedels misschien alleen als ik een keer teveel Sake heb gedronken, smaakt het vast fantastisch.

 

Welke Camera?

 

Wat ik nog wel moet kopen is een camera. Mijn oude camera is vorig jaar na het betere val en stuiterwerk ter ziele gegaan. Na zes jaar overigens, dus een upgrade is wellicht ook wel een keer nodig. Want één ding ga ik zeker niet doen, al mijn foto’s met mijn mobiel maken. Nu ben ik een enorme Fujifilm fan, zie mijzelf dan ook niet voor een ander merk dan Fuji gaan. Wil ook geen spiegelreflex want die zijn weer relatief groot, mirrorless is mijn keuze. Zijn wat kleiner en lichter maar wel met verwisselbare lenzen. Dacht aan de X-T1, lijkt mij een prachtige camera. Maar aangezien ik met apparatuur altijd honderd jaar nadenk en review na review lees, vond Fujifilm het nodig om in de tussentijd de X-T2 aan te kondigen. Hoor mensen al denken dat is toch mooi wordt de X-T1 goedkoper. Het probleem met mij is dus dat ik de X-T2 nu gezien heb. 😛 Betere specificaties enzo. Wacht tot hij op de markt is (8 September op de verjaardag van Pim, leuk cadeautje 😉 ). Beslis dan aan de hand van de onvermijdelijke prijsverlaging van de X-T1 welke het gaat worden. Het plan is in ieder geval om een goede camera te kopen zodat ik jullie mooie plaatjes kan voorschotelen. Tot dan zal ik veel op Fujirumors te vinden zijn 🙂

Het enige dat nu nog besteld moet worden buiten de camera om is een lokale simkaart en mijn treinpas.

Nog drie maanden!!!!

Mocht je nog wat willen zeggen of vragen voel je vrij om een comment te plaatsen onder deze post.

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.