Japan voorbereiding, deel 3.

door Ron

Also available in: English

Dus nu alles voor Japan geboekt is en mijn planning vast staat, zou je denken dat alles rond en geregeld is. Maar in mijn geval dus niet. Het komt denk ik, omdat het een verre reis is en ik deze alleen ga ondernemen. Het is natuurlijk ook nog eens een land waar velen geen Engels spreken, dat maakt het allemaal nog net iets ingewikkelder. Je zou kunnen zeggen dat ik het misschien overplan. Aan de andere kant realiseer ik mijzelf maar al te goed dat spontaan dingen doen cruciaal is voor een avontuurlijke vakantie, niet wetend wat er zich om de volgende hoek zal bevinden. Desondanks het huiswerk dat ik nu doe, blijft het grootste gedeelte van wat ik ga doen een besluit die ik daar zal nemen en niet hier. Maar er zijn nou eenmaal dingen die ik wel graag wil weten.

Japan Rail Pass

Ik moet over een maand of wat mijn treinkaart aanschaffen. Nu zal je natuurlijk denken doe gewoon drie weken en klaar maar ja voor hetzelfde geld kan je honderd Euro uitsparen door er een goede rekensom op los te laten en een pas van twee weken aanschaffen. Daar kan ik dan weer andere leuke dingen van doen. Want ongemerkt tikt het allemaal toch aan. Dus ik ben aan de slag gegaan met de trips die ik vanuit Tokyo wil doen en wat de losse kaart prijzen zijn. Om daar achter te komen heb je echt een geweldige site: http://www.hyperdia.com

Er zijn twee sitetrips die ik wil doen, nu is natuurlijk de vraag wat gaan die losse tickets kosten mij kosten. Nu moet ik wil in mijn achterhoofd houden dat ik de trein in Tokyo niet kan gebruiken of apart moet betalen als ik een tweeweekse pas neem. Plus de reis van Narita airport naar Tokyo toe zal ook apart betaald moeten worden. Dus het hangt er wel erg vanaf wat het verschil is.

Een drieweekse pas gaat mij kosten:

  • eerste klas €652
  • tweede klas €473

Een tweeweekse pas gaat mij kosten:

  • eerste klas €501
  • tweede klas €369

Het verschil is niet enorm dus was benieuwd wat het mij los zou kosten.

  • Narita Airport – Tokyo 3020 Yen
  • Tokyo – Kawaguchiko 2630 x2 = 5260 Yen
  • Tokyo – Kamakura 920 x2 = 1840 Yen

Dus een totaal van 10.120 Yen of te wel een bedrag van €82.20. Eigenlijk bespaar ik dus geen malle moer met een twee weekse pas. Het verschil is €21.80 op een 2de klas ticket. Maar dan kan ik dus geen gebruik maken van de trein in Tokyo. Dus het was mij meteen duidelijk dat een drie weekse pas toch makkelijker is. Ik bedoel €21.80 is niet schokkend plus het is eigenlijk minder omdat ik ook de trein in Tokyo kan nemen. Wie weet doe ik nog wel een side trip, beceause i can. Dan verdien ik er weer op. Wilde nog de totale trip berekenen maar kwam al snel tot de conclusie dat de pas toch echt voordeliger is, dus heb dat verder maar gelaten.

Mount Fuji, Japan

Het volgende punt is Mount Fuji, naar het schijnt is de berg erg verlegen en verbergt zichzelf graag tussen de wolken. Plus wat is de beste plek om hem te bezoeken, naar mijn mening Kawaguchiko maar ja is toch twee en een half uur reizen dus dat is vijf uur treinen om een berg te zien. Nou ja denk niet dat het gewoon een berg is, toch een beetje het Nationale symbool van Japan. Het volgende ding is dat hij het minst verlegen is in de ochtend. Dus als ik hem met zonsopkomst wil zien zal ik de trein wel heel vroeg moeten nemen, als hij dan überhaupt al rijdt. Maar dat is prima want ik ben echt een ochtend mens, kuch, kuch. Na wat uitzoek werk kan ik misschien beter voor zonsondergang gaan, dan een hapje eten in Kawaguchiko om daarna terug naar Tokyo te reizen. Dat wordt waarschijnlijk zo’n ding van ik zie wel. Voor hetzelfde geld wil ik Tokyo niet eens uit omdat ik het er zo fantastisch vind. Maar Mount Fuji heeft ook wel weer zo iets van ik wil er geweest zijn. Eventueel als ik heel lui ben kan ik er voor kiezen om hem op een locatie te zien die wat minder ver reizen is, keuzes, keuzes. 😀

Halloween, Japan

Daar in tegen hoe meer ik over het land lees des te enthousiaster ik erover ben. Plus het is dus 31 Oktober Halloween en dat schijnt in Japan ook wel een ding te zijn, laat ik dan nog net in Tokyo zitten het zal mij benieuwen. Zal in ieder geval vlak voor vertrek het internet nog even afgaan of er ergens iets groots gepland is qua Halloween in de week dat ik er ben. Lijkt mij toch wel super cool om dat nog even mee te pakken.

Voor nu denk ik dat deel 3 van de voorbereiding voorlopig het einde is van mijn pre trip maar ja kan volgende week zomaar ineens de kolder in mijn kop krijgen en deel 4 schrijven 😛 Buiten dat het blijft heerlijk om je de reis eigen te maken, de voorpret is geweldig. Hoewel het wel een flinke deuk oploopt omdat mijn groot liefde niet mee kan. Maar altijd positief blijven, dus het mag de pret niet drukken.

Helaas gebeuren er ook nare dingen, de aardbeving van 14 April 2016. Ik wens iedereen daar veel sterkte voor nu, voor de toekomst wens ik iedereen veel geluk en gezondheid toe.

Voor deel 4 klik hier.

2 reacties

Johnd418 27/10/2016 - 4:29 am

Merely a smiling visitor here to share the love , btw outstanding style. Audacity, a lot more audacity and always audacity. by Georges Jacques Danton. caeageebfeak

Reply
Ron 27/10/2016 - 11:18 am

I like smiling visitors. 🙂 Thank you for your kind words. Don’t forget to take a look at the real deal me visiting Japan.

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.