Japan voorbereiding, deel 2.

door Ron

Also available in: English

Natuurlijk miste er iets essentieels in deel één, het reisplan. Het leek mij leuk om bij elke locatie een lijstje maken van twee dingen die ik wil gaan zien of doen en één lokale specialitieit die ik graag wil uitproberen.

Vijfentwintig Oktober breng ik door in het vliegtuig, hopelijk een flink gedeelte slapend. Zou wel lekker zijn als ik enigszins fit aankom op Narita airport. Eenmaal op de luchthaven, even oriënteren, treinkaart regelen en afreizen naar Tokyo.

Hmmmm een lijstje voor in het het vliegtuig.

 • Lekker naar buiten kijken en alles voorbij zien gaan vanuit mijn comfortabele stoel.
 • Hopelijk krijg ik lekker eten van de dames en heren van KLM en een goed glas wijn erbij of twee of drie.
 • Zodat ik op die wijntjes weer lekker kan slapen :p, om fit dag twee in te gaan.

Vanaf 26 Oktober tot en met 31 Oktober heb ik een appartement in Tokyo op een steenworp afstand van de vismarkt. Ik heb zo’n vaag vermoeden dat ik zo nu en dan Sashimi als ontbijt zal nuttigen vers van de markt. Zodat ik na een gezond en mager ontbijt Tokyo kan verkennen. Ben wel benieuwd naar het appartement het ligt denk ik op een goede locatie om de stad te bezoeken, maar ja Tokyo is enorm, waarschijnlijk dat je überhaupt nergens echt centraal kunt zitten. Ik zal niet alle dagen in Tokyo zijn. Eén bestemming is zeker, Mount Fuji (er zijn twee plekken waar je hem goed kunt zien weet nog welke locatie) ook wil ik graag naar Kamakura perfect voor twee dag tripjes vanuit Tokyo. Dan kan ik in de avond weer lekker eten in Tokyo. Om vervolgens jullie weer op de hoogte te stellen van het reilen en zeilen.

Wat wil ik zien, doen en eten in Tokyo.

 • De drukste kruising van Tokio (waarschijnlijk zelfs van de wereld) Shibuya crossing  bezoeken (bijnaam the Scramble). Ik zal voorzichtig oversteken.
 • Een Pachinko (een soort spel) hal bezoeken de Japanse variant van Holland casino maar dan vaag, van je gewonnen balletjes haal je eerst een prijs en die ruil je vervolgens weer in voor geld. Gokken is namelijk niet legaal in Japan, dus ze hebben een omweg gevonden.
 • Sushi eten op de één van de grootste vismarkten ter wereld de Tsukjji vismarkt (vlakbij mijn appartement). Misschien ook de veiling bezoeken maar dan moet ik om 03:00 daar zijn, maar 120 plekken.

Natuurlijk nog veel meer, maar zie dat daar dan wel weer. Voordat je het weet valt er iets van de lijstjes af omdat ik ineens zoveel andere dingen wil doen. Dat is dan weer een voordeel van alleen reizen, geen overleg 😛

Eén en twee November zal ik mijn tijd doorbrengen in Nikko dit ligt wat noordelijker dan Tokio. Daar zal mijn tijd voornamelijk bestaan uit tempels bezoeken en genieten van de prachtige natuur. Mijn hotel zit op de perfect plek, vlakbij het station dus lekker centraal. Het is natuurlijk ook bij aankomst en vertrek super relaxed. Ben erg benieuwd naar deze plaats schijnt een aanrader te zijn. Hier overigens geen sidetrips de stad uit.

Wat wil ik zien, doen en eten in Nikko.

 • Een bezoek aan Toshogu shrine brengen. Schijnt wel een deel voor renovatie in steigers te staan 🙁
 • Een bezoek brengen aan de Kegon waterfall, hopelijk met mooie herfstkleuren.
 • Yuba (tofu skin) eten, een traditioneel lokaal gerecht in Nikko. Geen idee wat ik daar van moet verwachten eigenlijk.

drie en vier November breng ik door in Nagoya. Ben daar eigenlijk maar een halve dag aangezien ik op dag twee een sidetrip naar Kiso Valley wil doen. Maar goed in de avond valt er vast ook wel wat te beleven. Of ik ben zo moe dat ik om tien uur al in bed lig hahaha.

Wat wil ik zien, doen en eten in Nagoya.

 • Het enige wat ik echt wel wil zien in de weinige tijd die ik daar heb is Nagoya castle. Maar wellicht valt het wel mee met weinig tijd, hangt er uiteindelijk vanaf hoe vroeg ik uit Nikko vertrek.
 • Dit is dan wel niet letterlijk in Nagoya maar tijdens de sidetrip in Kiso valley. Een wandeling maken van Magome naar Tsumago.
 • Miso Katsu eten, gepaneerd varkensvlees gefrituurd, vervolgens in hete miso saus gedoopt. Geserveerde met kool en rijst. Klinkt ieder geval lekker.

Vijf en zes November verblijf ik op het eilandje Miyajima, vlakbij Hiroshima. Het plan is uiteraard Hiroshima bezoeken. Maar ook het eiland zelf schijnt erg mooi te zijn.

Wat wil ik zien, doen en eten in Miyajima/Hiroshima.

 • Kan natuurlijk niet anders dan dat ik het Peace park wil zien en het bijbehorende museum.
 • Mount Misen op het eiland beklimmen. Kan ook zomaar zijn dat ik een redelijk gedeelte met de lift afleg hangt deels van het weer af denk ik.
 • Hiroshima style Okonomiyaki eten.

Dat is het enige nadeel aan de verblijven die maar twee dagen duren kan mijn plannen niet op een andere dag doen, als het minder weer is. Maar goed neem wel een paraplu mee :).

Zeven tot en met dertien November brengt mijn reis mij in Kyoto een stad gevuld met tempels en andere bezienswaardigheden, tevens naar het schijnt een ideale plek om de Japanse indian summer te ervaren. Maar van die zeven nachten zal ik er één ergens anders door brengen een behoorlijk eindje van Kyoto vandaan om de volgende dag weer terug te gaan.

Wat wil ik zien, doen en eten in Kyoto.

 • Wat ik wil zien is zo makkelijk bij deze plaats dat is Kinkakuji (golden pavilion) 😀
 • Nog een makkelijke Fushimi Inari Shrine lekker omhoog klimmen onder de duizenden Torii Gates door.
 • Iets eten met tofu, hoogstwaarschijnlijk Yudofu zachte tofu met groenten in een bouillon.

Tussendoor op negen en tien november zal ik Mount Koya aan doen en daar een nacht in een tempel slapen. Dus één nachtje niet in Kyoto. Heb geen onderbreking in mijn Airbnb gedaan. Dus betaal dubbel maar grote voordeel is dat ik mijn big ass backpack niet mee hoef te nemen :).

Wat wil ik zien, doen en eten in Mount Koya.

 • In ieder geval de Okunion tempel en begraafplaats bezoeken.
 • Wat ik graag wil doen is wat ik al ga doen en dat is overnachten in een tempel.
 • Qua eten is het makkelijk ik heb geboekt met avondeten en ontbijt in de tempel dus whatever de monniken mij voorschotelen.

osaka

Dan mijn laatste bestemming in Japan, Osaka veertien en vijftien November. Waarschijnlijk zal ik de dag van aankomst de stad verkennen en de dag erna hoogstwaarschijnlijk een sidetrip.

Wat wil ik zien, doen en eten in Osaka.

 • Een bezoek brengen Osaka Castle.
 • Als ik inderdaad een sidetrip ga doen, dan wordt het Nara.
 • Hmmm Teppanyaki lijkt mij geen slecht idee om te doen.

Op zestien November vlieg ik terug naar huis. Nu maar hopen dat ik me niet verslaap iets waar ik stiekem altijd best een beetje bang voor ben. De vlucht duurt weliswaar twaalf uur maar zodra ik op Schiphol ben geland is het dezelfde dag drie uur in de middag en aangezien ik om elf uur in de ochtend vertrek zijn er door het tijdsverschil slechts vier uur verstreken. Ben benieuwd hoe ik daar de rest van de dag dan onder ben. Waarschijnlijk gaar op de bank voor de buis samen met Pim weer lekker thuis.

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.