Japan Voorbereiding, deel 1

door Ron

Also available in: English

Japan het land van de rijzende zon, mijn bestemming voor dit najaar.

Wat had ik een moeite om het Pim te vertellen, het duurde dan ook nog een maand of twee voordat dat het moment daar was. Maar hoe kon het ook anders dan dat hij weer super reageerde, misschien een klein zuurtje omdat hij niet mee gaat, begrijpelijk lijkt mij. Dus weer druk lopen maken om niks. Dan begint het plannen van de reis naar het land van tsunami’s, aardbevingen en orkanen. Om eerlijk te zijn maak ik mij daar allemaal niet druk om. Want als je jezelf daar continue mee bezig gaat houden gaat dat al snel de leuke dingen overschaduwen lijkt mij zo. Hoewel ik wel denk dat als ik mijn rugtas van de lopende band heb gehaald op Narita airport en na de treinrit arriveer in Tokio, ik in een culturele shock zal verkeren. Maar voordat ik de trein in ga, zal ik eerst mijn drie weken treinpass voucher moet inwisselen bij het loket. Je kunt deze pas alleen buiten Japan aanschaffen, dus mocht iemand heen gaan let op dat je hem ruim van te voren besteld, met een maximum van drie maanden van te voren (Japan rail pass).

Het is dus herfst zodra ik daar ben, hopelijk is de rijzende zon mij gunstig gezind. Gelukkig was Pim mij wel goedgezind (dat moet een goed teken zijn) hij verraste mij met een business class ticket, KLM World business class. Twijfelde wel of ik het moest doen, toch weer duurder dan ik had beraamd. Tijdens het gepraat over het ticket, vroeg ik hem wat hij er van vond dat als ik in plaats van eenentwintig dagen drieëntwintig dagen zou gaan. Terwijl hij nog over het aantal dagen nadacht, dacht ik terug aan zijn nu of nooit opmerking die hij eerder maakte. Besloot daarop het ticket te boeken het was tenslotte wel 60% korting op de normale prijs. Voordat ik het mij realiseerde had ik al drieëntwintig dagen geboekt. Waarop Pim my sneaky noemde met een knipoog. Ben benieuwd, extra benieuwd omdat de business class bij KLM ook vernieuwd is. Heen vlieg ik met een 777-200ER met een vluchtduur van elf uur op Tokio. Terug vlieg ik vanaf Osaka, een vlucht van twaalf uur in de nieuwe Dreamliner 😀 Eigenlijk ook wel een beetje opgelucht dat ik business class vlieg, ik ben niet meer zo’n vliegheld. Weet zeker dat de luxe stoelen het een stuk makkelijker maken 🙂

dreamliner

Dan denk je nou dat is in ieder geval geregeld, de datum staat vast. Nee hoor dan begint het pas, waar ga ik heen, hoe lang, wat is er te doen. Twijfel en nog meer twijfel slaat toe. Ik weet eigenlijk niet veel van Japan, behalve dat ik het een fascinerend land vind. Samoerais, tempels, manga, coshplay, en de bevolking fascineerd mij ook. Iedereen die mij een beetje kent weet dat er één ding aan dit lijstje ontbreekt, dat is natuurlijk eten. Met grote stip op één Sushi, give me my Sushi :p

sushi

Het plan was oorspronkelijk om alles via Airbnb te boeken. Tijdens het plannen is dat plan toch iets gewijzigd. Ik vond het toch makkelijker om op de plekken waar ik maar twee nachten verblijf een hotel te nemen. Voornamelijk omdat ik dan mijn tas daar al
kan dumpen voordat ik de kamer in kan. Op die manier hoef ik niet enkele uren met mijn backpack rond te zeulen. Dat maakte het wel weer iets duurder, heb even een nanoseconde over een hostel nagedacht, maar nee. Op zich overleef ik het wel om met andere mensen op een zaal te liggen, maar vind het niet prettig om mijn spullen onbeheerd achter te laten (dieven vind je misschien minder onder de Japanners, maar toeristen dat weet ik zo net nog niet). Tevens heb ik een voorkeur voor een frisse douche voor mijzelf.

hotel

Het viel mij nog behoorlijk tegen om een planning te maken, heel wat keren een nieuwe spreadsheet begonnen, schrappen,
schrappen en nog eens schrappen. Maar het is wel heel erg leuk om een planning te maken, dat dan weer wel. Nu alles vastgelegd is en de accommodaties zijn geboekt, zakken de twijfels over mijn planning ook weg. Enkele mensen zeiden je bent er snel bij. Dat was natuurlijk ook zo, maar tijdens het boeken viel mij wel op hoeveel er al volgeboekt was. Komt waarschijnlijk omdat in die periode de
Japanse Indian summer is. Dus gelukkig niet gewacht om enkele weken tot enkele dagen van te voren te boeken zoals vorig jaar met mijn Interrail trip. Lijkt mij namelijk een redelijk kansloze actie om daar ineens te staan, om vervolgens geen andere keuze te hebben dan tussen een crappy hotel of een duur hotel. Mijn keuze gaat dan wel altijd naar het dure hotel natuurlijk 😛

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.