Van Japan terug naar Nederland

door Ron

De wekker ging vroeg om kwart voor zes, een mooie tijd. 😕 Meteen even gemeld bij Pim dat ik wakker was en dus zijn wek service niet nodig had. Rond half zeven uitgecheckt en bepakt en bezakt de metro ingedoken. Ik was ruim op tijd op Shin-Osaka voor mijn trein naar de luchthaven Kansai. De vorige dag had ik mijn kaartje hiervoor al aangeschaft omdat ik van mening blijf dat het gewoon relaxter is dan vlak voor vertrek nog even snel je kaartje te kopen. Zeker als je vroeg vertrekt en er altijd het risico is dat het druk is bij de balie. De rit duurde vijfenzestig minuten, in een redelijk lege trein. Op de luchthaven ging het inchecken en de douane controle vlot, kan te maken hebben gehad met mijn ticket natuurlijk. 😀 Heerlijk Priority op de luchthaven. Nadat ik nog maar eens een paar soorten KitKat (wasabi, appel en kobe pudding) had aangeschaft, in de business class lounge neergestreken.

kitkat

Hoewel het nog vroeg was een uur of tien toch mijzelf laten verleiden om een glas wijn te nemen bij mijn ontbijt van sushi, pompoensoep en nog wat andere lekkernijen. Nadat ik mijn tweede glas had leeg gedronken werd het tijd om de gate op te zoeken. Het duurde lang voordat het vliegtuig daadwerkelijk vertrok, was volgens de captain druk en duurde het allemaal wat langer. Ach ja dat hoort er ook bij, maar mijn stoel was comfortabel en deze keer niemand naast mij. Het eten was erg lekker, samen met misschien nog wat wijn en cointreau. 😉 Na nog wat films te hebben gekeken en een klein tukje later begon de vlucht al lekker op te schieten.

luchtfoto1

Nog wat sigaretten aan boord gekocht. Ja ik rook nog steeds moet ik toch echt een keer mee stoppen! Na nog een snack en wat vlieguurtjes begon Nederland toch echt in zicht te komen. Na het landen en het ophalen van mijn rugtas van de lopende band voelde ik al aan mijn water dat ik bij de douane aangehouden zou worden en ja hoor. Het duurde zo ongelooflijk lang een uur totaal. Eerst een half uur lopen zeiken over mijn camera waar ik nota bene de bon van mee had. Vervolgens teveel sigaretten bij mij, een boete dus. Op zich kon ik daar mee leven maar tegenwoordig krijg je blijkbaar bovenop de accijns en btw ook nog letterlijk een boete. Kon mij niet vertellen hoeveel. Wacht de factuur wel af die binnenkort in de bus zal vallen. 🙁

Als hij nou gewoon meteen een boete had uitgeschreven had mij dat een uur kunnen besparen. Het was zo’n fanatiek type die echt over alles wat te zeiken had. Toen ik zei ben al veertien onderweg, zei hij net zei je nog twaalf. Ja dat was dus alleen de vlucht.  Hij had er gewoon echt zin in om mijn humeur naar een nul punt te krijgen. Na een peuk buiten de luchthaven, heb ik het idee van een taxi maar laten varen om wat geld te besparen na de dure aankomst in Nederland. 😉 Ik was blij thuis te zijn na de treinrit en wandeltocht vanaf het station. In de avond nog maar een drankje gedronken en gerelaxt. De volgende dag weer herenigt met mijn liefde, nu weer heerlijk samen thuis. Het weer hier is toch even anders dan in mijn t-shirt lopen in Japan. Het belangrijkste is natuurlijk allebei weer veilig thuis.

4 reacties

LB 19/11/2016 - 2:47 pm

Dank voor alle updates Ron, ik heb met veel plezier je reis gevolgd! Nog een vraag: wat is nu de beste KitKat geworden?

Reply
Ron 19/11/2016 - 3:31 pm

Hahahahaha ja de beste KitKat daar moet ik nog op terug komen. Zou zeggen check de website want binnenkort denk ik dat ik er hier op terug kom 😉

Reply
Iris 19/11/2016 - 5:42 pm

Fijn dat je weer thuis bent! ?
Kitkat wasabi lijkt mij echt niet te eten…ben heel benieuwd naar je verslag!

Reply
Ron 21/11/2016 - 12:17 pm

Zeker fijn om weer thuis te zijn. Komt er snel aan.

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.