Het was een hete dag in Kyoto

door Ron

Lekker uitgeslapen vandaag om elf uur uitgecheckt. Mijn tas in het hotel gelaten omdat ik deze pas in de middag naar mijn AirBnB kon brengen. Wat was het warm vandaag. Het beloofde een zweterige dag te worden. Op het station was het druk met schoolkinderen.

Waarschijnlijk een soort excursie ofzo. Aangezien ik er toch was meteen maar weer met de roltrappen helemaal naar boven gegaan voor een foto. Blijf het een mooi station vinden.

Aan de overkant van het station koffie gedronken voordat ik mijn eerste tempel bezocht. De Higashi Honganji Tempel. Weet eigenlijk niet waarom ik deze vorige keer niet heb bezocht. In ieder geval is het een enorme tempel. Ook erg mooi van binnen maar zoals altijd geen foto’s. Heb er redelijk lang rondgelopen.

Aangezien het al bijna half was werd het zoals altijd wel weer eens tijd voor wat eten.

Hmmm was erg lekker. Met dit ding laten ze weten dat je eten klaar in. Maakt geluid enzo. Kan je het komen halen. Handig.

Na het eten de hitte weer ingegaan en een mooie tuin bezocht. Niet zo mooi als in Kanazawa maar wel heerlijk rustig. Ik smelte wel bijna weg van de warmte.

Zo rondt kwart over twee arriveerde ik weer bij het hotel. Tijd om mijn tas op te pikken en naar mijn AirBnB te brengen. Dat versturen van tassen was toch fijner. Na een korte metrorit arriveerde ik al snel in de juiste straat. Vandaar was het nog wel even zoeken. Natuurlijk gevonden. Er was nog iemand bezig met de schoonmaak. Tas neergegooid en weer gegaan.

Door naar tempel nummer twee. Rengeoin Sanjusangendo. Een stuk kleiner dan de eerste en mooi op zijn eigen manier. Toch ongemerkt weer een half uur rond gelopen.

Later in de avond naar mijn favoriete restaurantje gegaan. Was weer druk. Toch maar gewacht en uiteindelijk kreeg ik een tafeltje. Beneden in het souterrain. Zo leuk een afgesloten ruimte voor een man of vier alleen voor mijzelf. Het eten was heerlijk ik heb genoten van mijn sjieke gebeuren.

Morgen naar Tokyo toe voor een dagje.

 

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.