7.5 uur in de trein! Het ging behoorlijk vlot.

door Ron

Vandaag van Milaan naar Frankfurt gegaan. Een ritje van slechts zevenenhalf uur.  Voordat ik de trein in ging moest ik natuurlijk eerst naar het station. Mijn plan was een Über te nemen. Helaas wilde de stomme app mijn creditcards niet accepteren. Elke keer kreeg ik  ongeldig betaalmiddel. Heb nu al medelijden met al die zaken waar ik met de creditcard heb betaald. Natuurlijk ook nergens een gewone taxi te bekennen. Zat niks anders op dan twee kilometer te lopen met mijn backpack. Dat was een tegenvaller. Daarbij kwam ook nog eens dat ik slechts acht minuten over had toen ik op het station aankwam. Even een lekker broodje halen zat er dus niet meer in. Gelukkig had ik een gevulde tas met vreetwerk voor de rit naar Frankfurt.

Mijn rit liep oorspronkelijk van Milaan –> Arth-Goldau –> Bazel –> Frankfurt. Dus twee keer overstappen. Alleen bleek in Bazel dat mijn directe trein naar Frankfurt was uitgevallen. Dus uiteindelijk werd de rit dankzij de snelle herbereking van de route door Google als volgt: Milaan –> Arth-Goldau –> Bazel –> Mannheim –> Frankfurt. Scheelde qua tijd helemaal niks dus was prima tevreden met de nieuwe route. Ging voor mijn gevoel eigenlijk wel vlot en soepel allemaal. Het uitzicht was op grote delen ook zeker niet verkeerd. Voornamelijk het deel door Zwitserland.

Eenmaal in het hotel even lekker op de kamer gezeten en het verslag van gisteren online gezet die ik in de trein had geschreven. In de avond heerlijk Schnitzel gegeten bij; Restaurant Klosterhof. Ook weer met wat hulp van Google gevonden. zoekopdracht best Schnitzel Frankfurt.  Pim kwam met dat idee want ik liep te zeuren dat ik alle landen al vertegenwoordigt had gezien qua eten behalve Duitsland. Uiteindelijk in een erg leuke tent beland en behoorlijk druk ook. Ik had nog mazzel dat ik nog een plaatsje heb weten te bemachtigen, vlak nadat ik zat moesten ze mensen wegsturen.  😯  Heerlijk gegeten. Na het eten wilde ik een decaf Irish koffie. Het meisje zei dat hebben we niet. Oké, dan een decaf cappuccino. Net toen de barman mijn koffie wilde maken veranderde ik deze voor een gewone met een whiskey erbij. Plus nog een cupje melk. Alles bij elkaar gedaan en ik had ineens een soort van Irish koffie.

Na terugkomst in de kamer nog even een filmpje gemaakt. Een hotel is toch echt kleiner. Maar ook wel weer lekker.

 

 

2 reacties

Pim Hardijzer 07/10/2017 - 10:59 pm

Leuk verslag. Echte 1 persoonskamer zo te zien. Lijkt tenminste een smal bed.

Reply
Ron 08/10/2017 - 1:46 pm

Viel mee breder dan een normaal eenpersoonsbed. 🙂

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.