Heerlijk weer in Rome en een perfect centraal verblijf

door Ron

Vandaag vertrokken uit Florence om een nieuw hoofdstuk te beginnen in Rome. Ik arriveerde na een kleine vertraging met de trein tegen twaalf uur op het station. Lopend naar het appartement gegaan, het was tenslotte maar anderhalve kilometer. Weliswaar voelde het verder dankzij de zware rugtas op mijn rug. Het straatje is in ieder geval lekker rustig omdat deze doodlopend is en ziet er ook nog eens gezellig uit. De host liet mij binnen en leidde mij naar mijn eigen plekje in Rome voor vijf nachten. Ik kan je vertellen dat het een ontzettend mooie plek is. Heerlijk ruim, ook nog eens airconditioning. Wat een luxe. Zelfs een klein balkon. Nog een extra plus punt daarboven op. Ze wassen ook nog voor mij. Gewoon inleveren en de volgende dag gedroogd terug. Hoe lekker is dat. Als het goed is worden mij t-shirts nat terug gebracht. Zo niet dan zijn ze een maat kleiner ben ik bang.

Via Sacra

Het eerste dat ik daarna heb gedaan was even een broodje eten want ik had toch wel honger ondertussen, was al half twee. Niet echt een heel bijzondere lunch maar het vulde de maag voor mijn bezoek aan; Via Sacra de oudste en beroemdste weg in Rome. Maar het is natuurlijk niet alleen de weg, ook alle ruïnes die er omheen liggen. Ik heb daar zo’n twee uur rondgelopen. Het lijkt niet zo heel groot als je vanaf de straat het complex opkijkt maar het is behoorlijk groot. Erg van genoten. Wel heel warm zo in de volle zon. Vlak voordat ik van plan was naar de uitgang te gaan werd ik ineens duizelig. Fijn hoor. Even gaan zitten en met Pim gebeld. Afleiding en even een klein beetje klagen over die duizeligheid doet wonderen. Ook meteen mijn resterende water opgedronken.

 

Colosseum

Wilde eigenlijk meteen na de ruïnes naar het Colosseum, toch maar even naar de hut gegaan voor een flinke laag zonnebrand, korte broek en een verfrissende plens water over mijn gezicht. Niet perse in die volgorde. Eenmaal verfrist, natuurlijk het Colosseum bezocht. Behoorlijk groot, mooi om te zien en lastig te fotograferen. Zeker een bezoekje waard. Je kunt trouwens met hetzelfde ticket als die van Via Sacra het Colosseum in. Ik zag veel mensen op de ring boven mij lopen. Had geen idee waar de trap was die er officieel heen ging. Op elke trap die ik tegenkwam stond alleen te gebruiken voor naar beneden. Wat moet je anders dan, dan maar een beetje burgerlijk ongehoorzaam zijn en de trap gewoon omhoog nemen. Ook al mocht het niet. Je kunt tenslotte altijd zeggen dat je het bordje niet hebt gezien. Geen haan die er naar kraaide. Veel beter overzicht over het geheel op die hogere ring.

Tegen zes uur naar de supermarkt gegaan en mijzelf terug getrokken in mijn tijdelijk huis in Rome. Heb hier nog vier volle dagen te gaan dus geen haast. Nu lekker relaxen plus een klein plan voor morgen bedenken.

 

2 reacties

Flora Ruiter 28/09/2017 - 8:41 am

Ron dat is een mooi appartement. Die foto’s kon ik alleen zien. Internet is traag hier. De rest vanavond op ons nieuw adres. Lief dat ze ook de was doen. Doei veel plezier mama en papa.

Reply
Ron 28/09/2017 - 10:16 am

Heb je nog wat te zien later. Ja, heel fijn dat ze de was doen. Net gewassen en gevouwen terug gehad. Plus mijn T-shirts waren niet gedroogd dus niet gekrompen. 🙂

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.