Heerlijk dagje in Kanazawa gehad.

door Ron

Rustig aan gedaan in de ochtend. De was opgeruimd. Tenminste wat droog was. Rond tien uur was ik onderweg naar een oude wijk in Kanazawa. Leuk om even rond te wandelen.

Nog leuker was de winkel met kroketten. Als echte Nederlander kan ik natuurlijk een kroket niet afslaan. Meer keuze in smaken dan in Nederland. Maar niks verslaat een lekkere kalfsvlees of Holtkamp kroket!!! De presentatie was uitmuntend. De smaak was top. Ik had een kroket met zoete aardappel en garnalen. Yum! Nog maar te zwijgen over het goud bovenop.

Na mijn versnapering wat gewandeld door het gezellige wijkje. Terwijl ik daar weer vandaan liep nog eventjes neergestreken aan het water. Gewoon even lekker zitten in de verkoelende wind. Gisteren dertig graden nu een graad of zestien. Lekker!

Daar vandaan door gegaan naar één van de mooiste Japanse tuinen in het land. Moet zeggen dat ik daar dan niet direct over kan oordelen maar de tuin is inderdaad echt ongelooflijk mooi heb er met volle teugen van genoten. Het was een heerlijk wandeling met af en toe een spatje regen. De Hema paraplu doet goede zaken.

Vlakbij de Japanse tuin ligt het kasteel van Kanazawa. Niet heel erg onder de indruk maar goed was ook verwend met een heel mooi kasteel in de vorige plaats; Matsumoto. Voelde meer als gedeeltes van een kasteel. Lui als ik ben heb ik de bordjes niet gelezen. Vermoed dat dit inderdaad het geval is.

Na het betere slenter werk kwam ik spontaan uit bij een overdekte markt waar veel verse vis, schelpdieren, krabben etc worden verkocht. Aangezien het bijna drie uur was en mijn ontbijt een kroket met goud was, was dit het ultieme moment om aan de sushi te gaan. Heerlijk! het eten was fantastisch. Ook fijn dat ze het recht voor je neus klaarmaken. Onder anderen gegrilde Japanse aal geprobeerd, smaakte zeker niet verkeerd.

Slechts een paar bordjes gehad!!!

Na de sushi ben ik even gaan hangen op de kamer terwijl er nog een klein wasje de machine inging. Het was zo weinig dat zelf het drogen een succes was. De tas ingepakt zodat ik die morgen bij de receptie kan afgeven om deze door te sturen naar Takayama. Ben één nachtje ergens anders en heb geen zin omdat kreng mee te zeulen.

In de avond begonnen met een cappuccino om vervolgens een paar broodjes bij de super te halen en de rest van de avond lekker te suffen op de kamer.  Morgen geen blog maar dat geeft overmorgen weer een dubbele…

 

1 reactie

Marleen 19/05/2018 - 11:13 pm

O My Gucci! Die kroket met goud! En zat er dan ook nog slagroom tussen? Ik geloof niet dat ik nu nog kan slapen.
Alles weer gelezen, zo fijn allemaal en mooi en avontuurlijk en een beetje jaloersmakend ook wel vanuit het vandaag wat grauwgrijze Amsterdam. X

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.