Halloween in Tokio bij Shibuya crossing. Politie?

door Ron

Also available in: English

Het plan was om negen uur op te staan. Blijkbaar had ik daar dus geen zin in en werd om elf uur wakker en ging om twaalf uur pas de deur uit. 

De keizerlijke tuinen

Het eerst wat ik vandaag gedaan heb is de keizerlijke tuin bezocht. Gratis entree, waarom je nou bij de ingang een kaartje moest halen ontging mij een beetje. Het enige wat ik mijzelf kon bedenken was dat ze wellicht op die manier bijhouden hoeveel bezoekers er zijn geweest. dit waren de standaard tuinen om het zo maar te zeggen. Je hebt ook nog de oostelijke tuinen maar die waren dicht vandaag. Het terrein was behoorlijk groot en zeker de moeite waard om overheen te lopen. Ik vermoed dat oostelijke tuinen net wat mooier zijn 🙂

tuin1tuin2tuin3

Schoenen kopen

Ik dacht dus laat ik gewoon nieuwe schoenen kopen, ik weer de halve stad door. Winkel naar winkel schoen na schoen. De één te klein de andere te groot en ga zo maar door. Toen begon het nog te regen ook en besloot ik maar terug naar het appartement gaan, zonder schoenen. Dat was meteen het moment dat ik besloot mijn voetjes te negeren, maar wel goed te verzorgen. Het was in ieder geval leuk geprobeerd en hoe vaak ga je nou schoenen passen in Tokio. Ik kan er in ieder geval de lol wel van inzien 😀

Senso-ji tempel

Na een korte pitstop in het appartement was het ondertussen alweer donker buiten en vertrok ik richting de Senso-Ji tempel, een tempel die dateert uit 645 en al het natuurgeweld goed heeft doorstaan. Het voordeel van in de avond gaan is dat de lampionnen allemaal branden. Het nadeel is dat de tempel zelf niet toegankelijk is. Maar goed ik denk dat ik genoeg tempels ga zien dus daar kom ik wel overheen. De tempel was inderdaad prachtig en ik was zeker blij dat ik in de avond ben gegaan. Het was erg sfeervol allemaal. Vooral de tempel zelf vond ik prachtig maar oordeel zelf.

tempel3tempel1tempel2tempel4

Onderweg ernaar toe vind je heel veel kleine stalletjes met eten en hebbedingetjes. De straatjes eromheen zijn gevuld met kleine restaurantjes. Uiteraard heb ik meteen daar in de buurt mijn diner gedaan. Heerlijk gevuld varkensvlees met kaas en een salade van kool. Een bakje rijst en een misosoep of zoals mijn man het noemt lijkensoep 😀 Hij vind het niet lekker. Ik daar in tegen vind het heerlijk. Nadien weer richting de hut gegaan om te besluiten of ik nu wel of niet naar Shibuya crossing zou gaan later.

eten

Halloween Shibuya crossing

Na wat wikken en wegen ben ik toch maar wel naar Shibuya crossing gegaan. Het was echt ongelooflijk druk met Halloween publiek. De sfeer was super en iedereen was bereid om op de foto te gaan. Oh ja ook handig kreeg nog een draagbare asbak geen idee of het echt goed werkt maar zal het later eens uittesten. Best druk trouwens.

halloween1

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=RAEBEHqt2m4]

halloween5halloween3

Wat zal ik over deze foto zeggen hahahaha rechts is niet overtuigd hetero denk ik zo.

halloween4halloween6

Uiteindelijk liep ik pas tegen twaalf uur weer in de straat, waar je overigens dood gegooid wordt met deze dingen 😛

vendingmachine

Nog een leuk klein weetje heel veel restaurants in Japan hebben voorbeelden van hun gerechten in het raam staan. Gemaakt van plastic, best handig eigenlijk weet je meteen wat je kan verwachten. 🙂

eten1

Ondertussen half twee geweest. Ben een half uur bezig geweest een dronken Japanner uit mijn portiek te krijgen die de hele tijd aan de deur liep te trekken. Jonge jongen, ontbloot bovenlijf. Hij zei cold, cold en sorry, sorry. Zo ondanks ik hem heb weggejaagd en hem heb gezegd na de derde keer dat hij omhoog kwam ” I will punch you in the face if you come up here one more time”. Heb ik hem wel een t-shirt gegeven. Omg, nou ben helemaal gefokt nu dus zal wel half drie worden of zo. Anyway kwam dus weer terug, ik schoenen weer aan naar beneden gegaan nadat ik natuurlijk de deur op slot had gedaan. Iemand aangehouden een aardige vrouw en het verhaal uitgelegd. Gevraagd of ze de politie wilde bellen. Zo gezegd zo gedaan. Na een tijdje wachten kwamen ze eindelijk op de fiets. 😀 Die gozer was ondertussen al van mijn etage verdwenen toen we stonden te wachten. Ik en die vrouw samen nog gekeken waar hij heen was, maar zagen hem niet meer. Politie heeft mijn aangifte opgenomen (knappe agent trouwens 😯  ) Na een tijdje bovenop de laptop hoorde ik gepraat beneden. Even gaan kijken en de jongen en mijn t-shirt werden afgevoerd. Was geen Japanner, waarschijnlijk een Koreaan. Dus het moraal van dit verhaal aardige Japanners, rare Koreanen. Het was trouwens niet eng of zo maar meer irritant. 

Nu bijna drie uur welterusten dan maar. 

 

 

8 reacties

Pim 29/10/2016 - 8:49 pm

Wat een schitterende foto’s en wat een mierenhoop is het toch bij die shibuya crossing. Voor het filmpje toch een goede verhoogde plek gevonden dus. Morgen alweer je laatste dag in Tokio. Ben erg benieuwd wat de komende dagen je gaan brengen. Hopelijk niet al te veel half naakte lawaaimakers want dan ben je snel door je t-shirts heen 🙂 Omdat mijn handen ook vandaag helaas niet erg meewerken laat ik het hier even bij. Xxx, Pim

Reply
Ron 30/10/2016 - 6:15 am

Ach ja dat T’shirt tas is in ieder geval ietsje lichter nu ook niet verkeerd 😛

Reply
Marleen 29/10/2016 - 9:28 pm

Halloween ziet er wel te gek uit daar, en dan toch nog zo lekker strak geregisseerd!
Heel nobel van dat T-shirt 🙂 Ik kan mij van Tokio ook nog wel wat openbaar dronkenschap herinneren, echt liggend op straat (niet ikzelf!)
Ik kijk nu een documentaire over de Japanse keuken en zou zo in het vliegtuig willen stappen voor een bordje.
Nou, hopelijk wel een goede nacht rust nu. Fijne dag morgen! XM

Reply
Ron 30/10/2016 - 6:16 am

Ja stonden veel agenten bij Shibuya crossing om alles strak te laten verlopen. De Japanse keuken is heerlijk.

Reply
tineke lammerts-jonas 30/10/2016 - 1:16 am

Wat een sfeer daar.Je laat ons heerlijk meegenieten en Japan stukje bij beetje leren kennen!Ook daar dus last van dronkaards in een portiek komt een beetje Amsterdams over(portiek -dronken lui)Zo hebbende het over Amst. even een Update Neelix en Yuppie.Het gaat geweldig met ze.Ze missen jullie wel heel erg,maar een buuf met rosbief doet wonderen.Je begrijpt het al zo gingen de pillen erin bij Neelix en natuurlijk sloeg Yup ook zijn slag(letterlijk uit mijn handen).Ze wachten me al op bij binnenkomst en smikkelen lekker het eten in recordtijd naar binnen.Om dat gouden moment vast te leggen heb ik fotootjes gemaakt,die je kunt vinden bij Pim .Nu Ron tot meer hot News from Japan,We blijven je op de voet volgen.Bay-bay zwaai,zwaai en een high five pootje van je poezenkinderen plus een knuffel en een groet van Josh en Tineke.!!!

Reply
Ron 30/10/2016 - 6:18 am

Dank voor de goeden zorgen voor de katjes. Ook blij te horen dat het met het pootje van de witte dondersteen goed gaat. Zal de foto’s via Pim bekijken. Ik zou zeggen geniet lekker mee met mijn reis.

Reply
hennie 30/10/2016 - 6:44 pm

jeeee, Ron je bent nog geen week op vakantie en nu al zo veel mee gemaakt.

Reply
Ron 01/11/2016 - 3:02 pm

Ja er gebeurd van alles, maar dat is ook weer leuk.

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.