Een grijze maar kleurrijke dag in Kyoto!

door Ron

Also available in: English

Was alweer vroeg wakker, maar goed lag er ook niet heel laat in. Rond half tien ging ik de deur uit. De lucht was grijs maar het leek er in ieder geval op dat het droog zou blijven. Eén halte met de Nara Line verder stapte ik uit, niet op Kyoto station dit keer maar een halte de andere kant op. Mijn eerste plaats om te gaan bezichtigen.

Fushimi Inari Shrine

Met zijn duizenden torii gates. Ben er maar kort gebleven was al zo ongelooflijk druk dat ik meer mensen dan torii gates zag. Gaf niet want het ligt maar één halte van mijn appartement vandaan dus ga van de week wat vroeger in de ochtend en vermijd op die manier hopelijk de eerste busladingen. Omdat ik er nou eenmaal toch ben geweest hoort daar natuurlijk wel een foto bij. 🙂 Na wat wachten een foto gelukt met wat minder mensen.

torri

Het enige wat ik kon doen was gewoon door gaan naar:

Tofukuji

Deze tempel is mooi maar eigenlijk de voornaamste reden om hier heen te gaan is als de herfstkleuren door komen of nog beter op het hoogtepunt zijn, maar goed daar heb ik geen keuze in. Was nog niet in volle glorie maar desondanks al prachtig. De tempel zelf is uit 1236 . Was hier een stuk minder druk en kon dan ook lekker foto’s maken zonder hordes mensen erop. Ach ja als toerist haat je toeristen als het er veel zijn, terwijl je er zelf ook weer aan bijdraagt dus anderen mensen hebben dan weer een hekel aan mij een hatelijke cirkel  😉  Heerlijk rondgelopen en genoten van de prachtige kleuren. Begon wel ineens wat te spetteren en natuurlijk lag de paraplu nog op de kamer. 

tempel2tempeltempel1

Omdat het steeds wat harder begon te regenen, van de tempel naar mijn kamer gelopen voor een paraplu. Amper binnen en het barstte echt los. Hoewel ik regen thuis voor de buis best gezellig vind, begon mijn humeur er toch lichtelijk onder te lijden en mijn stemming de stemming van het weer over te nemen. Aangezien het toch regende en het de W van wijn al in de klok zat heb ik bij gebrek aan wijn maar een beertje gedronken. 😎  

Nadien werd het zo langzamerhand wel weer tijd voor wat actie. Schoenen weer aan, paraplu in de hand en de trein weer in. Met nog een overstap op Kyoto belande ik bij mijn halte, na een kleine wandeling belandde ik bij:

Nijo Castle

nijoDit kasteel gebouwd in 1603 als de residentie van Tokugawa Ieyasu in Kyoto, de eerste veldheer (shogun) van de Edo periode (1603-1867) was dus mijn volgende bestemming. Heerlijk gewandeld over het terrein ondanks de regen.

nijo4

Zag wel toen ik het gebouw in ging en mijn schoenen uit deed dat mijn sokken al behoorlijk nat waren geworden 🙁 De kamers binnen in het pand waren beschilderd, helaas waren foto’s verboden. Snap nooit hoe het zonder flits een probleem kan zijn maar goed, zal wel met mensen te maken hebben die weer niet snappen hoe een flits uit moet. Helaas geen bewijs dat ik echt binnen ben geweest. Maar heb wel een foto met schilderingen die vergelijkbaar zijn uit Negayo castle. 🙂 Deze zijn wel wat nieuwer dan in Nijo castle maar gaat om het idee.

nijo1

Na een rondje door de tuinen ben ik door gegaan naar het volgende agendapunt van de dag.

Sento Keizerlijk Paleis

Voordat ik dat ging doen eerst even twee broodjes van de supermarkt gegeten en mijn voetjes laten rusten. Ik dacht eigenlijk dat het vanaf Nijo kasteel niet zo ver was, viel best tegen eigenlijk. Soms lijken dingen dichterbij dan ze zijn. Eenmaal bij het paleis regende het niet meer. De tas met de paraplu en een citroen in een kluisje gedaan (gratis en geen entree) en het terrein gaan bekijken. Het paleis was de keizerlijke woning tot 1868 daarna is de keizer en de hoofdstad verhuisd van Kyoto naar Tokyo. Het huidige paleis is herbouwd in 1855 nadat het was afgebrand en door de eeuwen heen op verschillende locaties heeft gestaan. Was lekker wandelen zonder de regen en heb ervan genoten. Helaas was de ruimte om naar achteren te stappen vaak redelijk beperkt omdat je niet overal mocht komen, wat het fotograferen iets wat lastig maakte. Desondanks dik tevreden over de kiekjes. 

paleis2nij3paleis1

Eenmaal terug in het appartement duurde het denk een half uur voordat het weer begon te zeiken van de lucht. Ik besloot dan ook de rest van de (was al vijf uur) dag en avond met eten uit de super lekker in het appartement door te brengen.

Gisteren was ik helemaal vergeten te zeggen dat er iemand op de deur klopte overdag. Ik deed open stond er een agent in burger. Die zei mij dus in zijn beste Engels. I’am looking for crime. Waarop ik zei met een lach. Not here. Vet vaag weer. Hahahaha. 

Al met al een dag met her en der een moodswing, lag wel weer mooi in lijn met het weer. Terugkijkend op deze dag ben ik er toch dik tevreden over  😆 

 

 

6 reacties

Pim 08/11/2016 - 8:26 pm

Wederom mooie plaarjes. ik heb er tot nu toe een heleboel gezien die zo uitvergroot thuis aan de muur kunnen 🙂 Wel zielig voor het beertje dat je hem hebt opgedronken 😉 Xxx, Pim

Reply
Ron 11/11/2016 - 9:30 am

Arm beertje inderdaad. 🙂

Reply
Sanne 08/11/2016 - 10:48 pm

Wat een prachtige fotos. Het lijken wel Ansichtkaarten. Ik Verheij me op nog meer fotos als we op de koffie komen.

Reply
Ron 11/11/2016 - 9:31 am

Ja gezellig om jullie weer te zien.

Reply
Iris 10/11/2016 - 10:48 pm

I’m looking for crime!!!……..hahaha, heb jij weer?

Reply
Ron 11/11/2016 - 9:31 am

Echt hé, vet vaag weer.

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.