Grand Canyon & Joshua Tree Park, wat is de natuur toch mooi

door Ron
grand canyon

Twee mooie locaties uit onze rondreis door California en Nevada. Echt heel erg genoten van de prachtige natuur. Joshua Tree National Park ligt vlak bij Palm Springs en is zo’n 3000 vierkante meter groot en een Nationaal park sinds 1994. Zo’n 500 kilometer verder ligt de Grand Canyon een Nationaal park sinds 1919 en met een grootte van ongeveer 5000 vierkante kilometer dus ook enorm. De lengte van de Canyon is 446 kilometer in vergelijking Nederland is ongeveer 300 kilometer lang. Op het breedste punt is hij plus minus 29 kilometer. Gemiddeld is hij zo’n 16 kilometer breed. 

 

Joshua Tree National Park, Hidden Valley

In al mijn wijsheid verwachte ik dus een bos door de naam van het park. Ik kan je vertellen dat de Joshua tree best een leuke boom is maar verwacht er geen schaduw van. Na het betalen van de entree van ongeveer twintig Euro (per auto) zijn we begonnen met een bezoek aan Hidden Valley. Er loopt een pad tussen de rotsen door en dat leidt je de prachtige vallei omsloten door rotsen in. Er wordt gezegd dat de woestijn Pioneer Bill Keys in 1936 de huidige toegang heeft gemaakt voor betere toegang van zijn vee.  De vallei is niet enorm en de wandelroute erdoorheen is ongeveer anderhalve kilometer lang. Het leuke aan deze kleine vallei is dat het een eigen micro klimaat heeft waardoor er dier- en plantsoorten te vinden zijn die je eigenlijk nergens anders samen vindt in Joshua Tree National Park. Omdat het behoorlijk warm kan worden gedurende de dag raadt ik je wel aan een flesje water mee te nemen tijdens het wandelen.

Daarna vervolgd ons pad naar de overlook voor uitzicht over het park. Het schijnt dat je op een hele heldere dag Signal mountain in Mexico kunt zien. Ik vermoed alleen dat die kans niet heel erg groot is. 

 

Joshua Tree National Park, Cholla Cactus Garden

De tuin is leuk om te bezoeken met al zijn vreemd uitziende Cholla cactussen. De wandelroute door de tuin is slechts een halve kilometer maar de omgeving is prachtig en zeker de moeite waard om een rondje te lopen. Let wel op met deze cactussen, zijn bijnaam mag dan de teddy beer cactus zijn, maar zijn stekels weten hun weg je huid al in te vinden bij lichte aanraking. 

Natuurlijk valt er nog veel meer te zien in het park. De kaart van het park vind je hier en meer informatie over de verschillende bezienswaardigheden is hier te vinden. 

 

Een redelijk lange rit

 

Grand Canyon is een rit van 500 kilometer vanaf Palm Springs. We hadden brood en beleg mee om onderweg te ontbijten en lunchen wanneer wij maar wilden. Desondanks vond ik het na een half uur in de auto wel tijd voor een heerlijke beker cappuccino bij de Starbucks. De enige drinkbare koffie in Amerika. 😆 Op zo’n 150 kilometer na was het een behoorlijk saaie rit van lange rechte stukken. Gelukkig konden we de verveling weg eten met de laatste drop die we mee hadden uit Nederland. Richting het einde van de rit was het wel even zoeken naar het hotel. Net toen we naar de toeristen informatie wilden rijden, spotte Pim het hotel gelegen in Meadview.

 

Grand Canyon bij zonsondergang

Aangezien het al einde van de middag was en wij behoorlijk gaar waren van de rit moesten we natuurlijk toch een kijkje nemen bij de Grand Canyon. Voordat we arriveerden zijn we langs heel wat mensen gelopen met sterrenkijkers en camera’s. Het is natuurlijk ook de perfecte plek voor fotografie van het heelal of naar de sterren staren door een enorme telescoop. Zo goed als geen last van lichtvervuiling hier. Het uitzicht bij de Grand Canyon zelf was in één woord geweldig. Lekker een stuk gewandeld en vervolgens ergens neergestreken om te genieten van het uitzicht onder het genot van de veranderende kleuren tijdens de zonsondergang. Zo ongelooflijk mooi, dit is iets dat wij niet gemist zouden willen hebben. Zeker doen als je de Grand Canyon bezoekt. Moe van de dag en geen zin meer om ergens te gaan zitten eten hebben wij onszelf getrakteerd op een heerlijke maaltijd van de McDonalds. 😉

 

Met een helikopter is alles gewoon beter

Wat een fantastisch begin van de dag om met een helikopter vijfenveertig minuten over de Grand Canyon te vliegen. Zo super tof om daar te vliegen in een helikopter. Wij vonden dit qua prijs nog te doen maar goedkoop is het zeker niet. Maar soms moet je iets gewoon doen. Je ziet ook vele malen beter hoe ongelooflijk groot de Grand Canyon eigenlijk is. Als je de kans krijgt voorin te zitten altijd doen daar heb je de beste plek voor foto’s en filmpjes en natuurlijk het uitzicht. Het filmpje dat ik gemaakt heb staat hieronder. Helaas is het niet de meest fantastische kwaliteit maar geeft wel een hele goede indruk van de Grand Canyon.

Er is zo veel meer te doen bij de Grand Canyon maar goed wij hadden maar één dag hier en het leek ons ook zo ongelooflijk leuk om een meteoor krater te zien. 

 

 

Meteor Crater 

Zoals ik al zei besloten wij om een meteoor krater te gaan bekijken. Een flink stuk rijden was het wel om een bezoekje te brengen, heen en terug toch weer tweehonderd kilometer. De verwachtingen waren hoog gespannen. Na het betalen van de entree de trap omhoog genomen en het enorme gat in de grond in ons opgenomen. We konden er niks aan doen maar door een waarschijnlijk te hoge verwachting viel het toch wat tegen. Waar wij vervolgens wel weer enorm om konden lachen. Was het de moeite waard voor zo’n lange rit? Nou nee, eigenlijk is het alleen de moeite waard als je in de buurt bent. Wel weer een ervaring rijker. Dus weer teruggaan naar de Grand Canyon via het plaatsje Williams. Volgens een reclame op de televisie een leuk plaatsje. Helaas was het vergane glorie en niet de moeite waard. Aangezien het op de route terug lag helemaal prima en meteen boodschappen kunnen doen voor broodjes gezond als diner. We hebben wel enorm veel lol gehad om deze iets wat tegenvallende keuzes van de dag.

Zowel Joshua Tree als de Grand Canyon waren een geweldige ervaring en wij hebben er enorm van genoten.

Hieronder nog wat foto’s van Joshua Tree National Park en de Grand Canyon. Meer informatie over wat er allemaal te doen is bij de Grand Canyon vind je hier.

Joshua tree park

grand canyon

grand canyon

 

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.