Een gouden dag in Kyoto!

door Ron

Geen wekker gezet en zo mooi om negen uur wakker. Even een croissant gegeten onder de douche en om een uur of half vertrok ik om wat meer van Kyoto te zien. Het weer was prachtig en de temperatuur was hoog genoeg om mijn jas weer over mijn tas te gooien. Eenmaal aangekomen aan de de andere kant van de stad, de bus genomen. Was zo druk in dat ding dat sommige mensen niet eens mee konden, ik wel. 😛 

Kinkakuji (gouden paviljoen)

Na zes haltes op elkaar gepropt in de bus arriveerde ik bij Kinkakuji, het gouden paviljoen. het was de pensioen villa van shogun Ashikaga Yoshimitsu, na zijn dood in 1408 is het volgens zijn wil veranderd in een Zen tempel voor de Rinzai. Het gebouw is meerdere keren vernietigd. De laatste keer was in 1950 door een fanatieke monnik. Het is in 1955 weer herbouwd. Zoals natuurlijk te verwachten op zo’n  mooie dag als deze was het erg druk. Het fijne van deze bezienswaardigheid is dat hoe druk het ook is je krijgt hem altijd op de foto zonder mensen.

tempel1

Na de ene na de andere foto genomen te hebben werd ik weer aangehouden. Je kunt vast wel raden door wie. Inderdaad een groep schoolkinderen. Kan er wel werk van maken zo ondertussen. Wederom keurig alle vragen door genomen met ze 😉 Dit keer een nieuwe twist ze wilde ook nog op de foto met mij. Prima. Als tegen prestatie wilde ik natuurlijk ook op de foto, zodat ik een keer bewijs kan overhandigen aan jullie de lezers. 

kids

Het was echt zo’n mooi gebouw om te zien met dat goud en ik had nog mazzel ook dat de zon scheen waardoor hij nog meer tot zijn recht kwam. Werkelijk prachtig. Nadat ik het terrein na een rustige wandeling weer verliet, heb ik eerst een ijsje gekocht, een softijsjes groene thee, Yammie was erg lekker. Door naar de bus, maar daar stond zo’n lange rij dat je de eerst volgende bus niet in zou kunnen. Ben maar terug naar het station gelopen om richting mijn volgende bestemming te gaan.

tempel2

Arashiyama en Sagano

Het was slechts drie haltes met de trein en een kilometer lopen voordat ik in de drukke hoofdstraat van het gebied belandde. Het was rond half twee en mijn buikje (kuch kuch) rommelde wat. Bij één van de vele stalletjes een kleine snack gehaald en rustig langs de vele winkeltjes gewandeld. Er was één winkeltje waar ik gewoon in moest heb er wel een half uur rond gekeken totdat ik mijn aankoop beslissing nam. Nog een tijdje staan praten met een andere toerist, was gezellig. Uiteindelijk nog even aan haar gevraagd wat zei van mijn keuze vond. Ze was zeer tevreden zeker nadat ik ze had laten graveren. Nu is natuurlijk de vraag zijn de namen van Pim en mij goed gegraveerd in het Japans? Ik denk dat het niet helemaal klopt maar in de buurt komt. Ach is prima het gaat om de gedachte.

stokjes

Afgerekend en door gegaan met wandelen, erg mooi al die bergen met bomen.

uitzicht

Maar waar ik eigenlijk voor kwam was het Bamboe bos. Na wat zoek werk gevonden en genoten.

bamboe

Aan het einde van het pad links af gegaan en op het veld rechts af zoals het meisje mij had gezegd in de winkel. Helemaal boven zou een prachtig uitzicht op mij wachten en inderdaad, prachtig uitzicht.

uitzicht1

Er is genoeg te doen hier van het bamboe bos, wandelen, tempels, winkelen, eten een tochtje met de boot of een historische trein. Heerlijke plek om een ontspannen dag van te maken. 

Poncocho steeg

eten

Dit is eigenlijk een beetje vergelijkbaar met de steeg in Tokio. Hoewel ik er nog niet helemaal van overtuigd  ben dat ik niet ben afgezet.  😯 In ieder geval hier heb ik heerlijk gegeten, het is wel duurder dan zeg maar een straat verder. Ik was nu ongeveer 45 Euro kwijt waar ik gemiddeld meestal tussen de tien en achttien zit. Was zeker het geld waard want hier heb ik de lekkerste coquille ooit gegeten, omg wat was die lekker. Ook de green tea tiramisu was heerlijk.  Zeker een kijkje nemen als je in Kyoto bent je kunt altijd nog ergens anders gaan eten. Uiteraard wel in de avond anders mist het sfeer.

Nog even een iets tussen Pim en mij 😛 Ik zeg Baboesjka!

baboe

3 reacties

Mama 11/11/2016 - 4:30 pm

Ron weer allemaal even mooi. De gouden tempel, en het bamboe bos. En de foto van de prachtige natuur.
Heb weer genoten van het verslag. Doei mama.

Reply
Pim 11/11/2016 - 6:41 pm

Mooie tempel en bamboebos. Jaloers op wat je in de steeg hebt gegeten, maar ik heb via WhatsApp danook de foto’s gezien. Ik hoopvoor je dat ik baboesjka vergeten ben wanneer we elkaar donderdag weer in de armen sluiten 😉

Reply
MK 12/11/2016 - 9:06 pm

Dat bamboebos is gaaf! En toch fijn dat je straks met je gepersonaliseerde eetstokjes sushi kunt eten! 😉
Ik ben ook jaloers op dat lekkere eten en wandelen zonder jas aan. Hier is het handschoenen aan en stamppot op tafel.
Geniet van de laatste dagen Japan! さようなら

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.